Kurs i kursen

Denna veckan ökades tiden upp i "Klara livet" så nu går vi alla dagar i veckan och en timme längre.
Bussarna har börjat gå en gång i timmen vilket underlättar enormt mycket för mig, åker senare, kortare restid och ingen väntan emellan de olika turerna. Äntligen!
Så mitt schema blir som följer, mån, tis 9-14.50 , ons 9-13.50 och sen tors och fredag är det praktik eller en annan kurs som gäller. Påbyggnad i grundkursen med andra ord.
Jag var inne på praktik men fotskadan kom med väldigt taskig tajming så får hoppa det. Hade annars nu pratat med dem på ett sk "familje/avlastningshem" i vår kommun men blir långt att ta sig dit på kryckor och måste ju kunna gå även där inne,
Så kurs torsdag och fredag, tiderna vet jag inte helt hundra än då det hela startar idag. Socialt företagande är det jag ska gå, en kurs jag enbart hört massa gott om så ska bli intresant. Vår skola slås ihop med en annan skola i länet så blir en hel del nya ansikten idag, skoj!
Annars är vi hemskt många från vår kurs, bara tre som ska på praktik så även många jag vid det här laget känner väl, trevligt det oxå :)
Tanken från början var att denna kurs skulle hållas i Karlshamn men vi är för många för deras lokal där så nu de första sex veckorna blir det på vår skola, skönt för då sparar jag mycket resande.
De andra veckorna blir sen på den andra skolan, i Jämshög.
 
Så idag börjar vi kl tio, ska snart linka till bussen. Den går numera direkt till sta´n, innan fick jag åka runt hela Lister vilket tog 45 min, nu tar det bara tjugo min och sen behöver jag inte vänta alls på bussen ut till Valjeviken, fick göra det i 30 min innan och fick då vänta i 45 min innan jag kom hem på eftermiddagen. Nu väntar jag inget i den änden heller och är hemma över en timme tidigare, perfa och det gör verkligen mycket på mina krafter ska jag säg.
Bussarna går även sent på kvällen nu och t.o.m på helgen, innan gick sista vid sju och ingen alls på helgen så stora förändringar, hoppas folket utnyttjar det oxå nu så vi får ha kvar det såhär.
 
 

Vidriga kräk!

Jag är en människa som måtte ha gott blod för jag har alltid kunnat plocka minst en fästing på mig varje år. Och idag var det dax igen, den första i år.
När jag satt i skolan så såg jag nåt svart på min hand och när jag då tittar nämre så märker jag att det är en fästing som bitit sig fast. Så en av ledarna där inne plockade bort den med pincett, eftersom jag ser som en kratta tycker jag det är lurigt för mig att få bort hela och en av ledarna är ju faktiskt sjuksköterska i botten så. Hon fick bort den och sen baddade vi med lite Alsolsprit, sen tog jag på min favvo, Salubrin, när jag kom hem.
Har bara ett litet märke där nu och kliar inget så bra det.
Men efter förra höstens ordentliga pärs med Borrelian har jag blivit skrajj för de där kräken för tänk med baciller de kan ha i sig. Bara till att hoppas på det bästa, det finns ju också många som inte har några smittsamma baciller i sig så.
Och än idag har jag sviter efter Borrelian, mitt öra blir nog aldrig vad det en gång var. Jag kan fortfarande inte hålla telefonen i det örat, inte heller hörlurarna för jag hör mycket sämre på det och så gör det nästan ont.
Jag skulle ju på ett nytt hörseltest för på det förra var det väldigt dåliga resultat på just mitt vänsteröra.
Men än har jag inte fått nån kallelse.
Jag är glad bara jag kan hålla mig undan inflammationer för jag har ju trots allt en hyfsat fungerande hörsel. Har ju ett öra till och där hör jag toppenbra.
 
Dagen har annars varit bra, varit i skolan som sagt och som vanligt hade jag en trevlig dag där inne.
Jag fick dock sluta tidigare idag, två timmar. De andra skulle ha vattengympa och det är ju inget jag kan va med på. Så de tyckte jag lika gärna kunde åka hem då då, det tar ju en hel del på mina krafter att bara masa mig dit nu så de tyckte jag skulle hem och vila foten min ist. Rätt skönt faktiskt.
 
 

Dåliga vibbar

Jag hade för ett tag sen dåliga vibbar ang min underbara tant Anita och att jag sen under ett par dagar inte fick tag i henne gjorde mig smått tokig för hade bara en länsla av att något hänt henne.
Så himla kusligt och otäckt när man inte kan släppa det liksom.
Jag fick sen tag i henne och allt var som vanligt med henne så jag kunde andas ut, skönt!
Jag har dock inte haft möjlighet att hälsa på henne efter det här, som då var förra veckan.
Och så drömde jag om henne inatt, att hon och hennes man var med i en svår bilolycka där enbart mannen överlevde,  gud vad hemskt det var alltså.
Så idag var jag bara tvungen att åka dit vilket jag gjorde efter skolan och allt var i sin ordning där. Härligt!
Dock har denna härliga lilla tant tacklat av bra på sista tiden vilket jag kan märka rätt tydligt.
Och inte bara hon utan en av hennes katter, han har alltid älskat mig och jag hinner knappt innanför dörren förrens han kommer till mig. Anita talade idag om att hon nog får ta honom till vetrenären nästa vecka och då för en sista vila...Han är 20 år gammal katten så kommer ju inte som nån förvåning men lika hemskt iaf såklart.
Kanske detta jag haft dåliga vibbar om?
Vem vet?
Faktum är att jag ibland får såna där otäcka känslor och kolla som när min farmor gick bort, satt hemma vid frukosten och bara utbrister att jag måste ringa henne med en gång då jag kände på mig att det hänt henne nåt. Jag fick inte tag i henne och bara ett par timmar senare ringde min farbror och berättade att hon gått bort. Riktigt kusligt!
Så visst är det inte så lätt att bara trycka undan såna där obehagliga känslor!
 

Ont

Min fot läker på, sakta men säkert. Jag kan inte gå än på den så får fortfarande stå ut med kryckorna.
I söndags hade jag ondare i benet, är ju högerfoten vilket vill säga att det är det redan dåliga benet som är extra utsatt nu då då. Mitt knä värkte, mina händer likaså så igår stannade jag hemma från skolan för att försöka få en snabb tid hos min "häxa". Vilket jag också fick så jag var där igår, mina värden hade gått upp endel sen förra gången medan andra hade sjunkit så det var lite av varje.
Hon behandlade just min fot rätt rejält, tror jag hade fem nålar i bara den. Och så fick jag lite nålar för det andra också.
Och som vanligt blev jag helt slutkörd efteråt, somnade i bilen på vägen hem t.o.m.
Och igårkväll fick jag sen sådär grymt ont som jag får ibland efter hennes behandlingar. Jobbigt! :S
Det tar hårt på ens krafter även om jag nu är rätt van. Så jag har varit hemma idag oxå, sovit en hel del vilket jag nog var i behov av för sömnen har de sista nätterna varit usel.
Så bortsett från tröttheten mår jag idag rätt okej iaf.
Ledig imorgon men som på torsdag ska jag nog orka hänga med i skolan igen :)
Jag skulle ta det lugnt med foten sa Ingrid och inte belasta den så värst mycket än, hon trodde det var därför mitt ben bårkade mer i helgen för att jag börjat belasta den för fort. Får ge det tid och mer tålamod med andra ord.
Nåt som jag också får ge tålamod är min mage för den klarar fortfarande inte av gluten, jaja bara att gilla läget.
 
 

Café Annorlunda

I lördags tog jag, Helen, Manne och våran kompis från Örebro, Kristian en liten Skånetripp.
Vi åkte till Pema, ett stort varuhus som främst inriktar sig på hobby, vilket vill säga att de har mängder av scrappsaker bl.a. Hittade lite av varje och framförallt lite födelsedagspresenter som jag var på särskild jakt efter.
Perfa!
Efter det åkte vill Café Annorlunda, åh vad jag gillar det där gemytliga fiket. Ligger nere i Österlen och är rätt vida känt för sitt något udda koncept, de har kakbuffé, betala 65 kr och ät så många kakor du vill. Då är utbudet sju sorters och så får man en hel kanna kaffe eller rårörd jordgubbsaft till.
Jag har varit där rätt ofta och har det numera som en liten sommartradition. Sist kunde jag dock äta alla sorters kakor men jag blev verkligen positivt överaskad då deras utbud av glutenfria kakor nästan var lika många, inte illa! Jag fick sex sorter och ett litet choklad ist för en sjunde sort. Jättebra och som allergiker är man verkligen inte bortskämd med att kunna få så mycket, inte behövde jag betala mera heller, allt glutenfritt är ju svindyrt annars.
Sen är hela fiket i riktig gammal miljö, supermysigt. Bortsett att vi fick sitta inne pga alla getingar, jösses vad det kryllar av dem nu. När vi gick till bilen blev Kristian (som gick precis jämte mig) stucken i ryggen, andra smällen för honom under sin vistelse här, den stackaren.
http://www.kaffestuganannorlunda.se/default.asp?pid=1
 

Jag hoppar på

Vart tar dagarna vägen egentligen? Snart är denna veckan slut ju, inte klokt.
Jag hoppar på med kryckorna, foten blir bättre sakta men säkert, är värre med mina handleder och fingrar, jösses vad de är avdomnade och gör inget annat än skorrar i dem. Frestar hårt och de var ju inte dem bästa redan innan foten skadades så. Men bara att gilla läget eller nåt :P
Ledarna på valjeviken är utbildade sjuksköterska resp sjukgymnast så de har erbjudit sig att hjälpa mig i form av rullstol t.ex...Kommer inte på fråga! Blir ju en hel del gående där inne och långa korridorer men det här är ju bara tillfälligt så jag ska nog klara mig, är hemskt van vid att hoppa på kryckor. Ja kanske just därför mina händer är som dem är, till viss del iaf.
Jag klarar ju ändå av att hänga med på kursen så det är helt ok trots allt.
 
Igår kom min fina kompis Kristian ner till oss här i Blekinge, Då han ju bor i Örebro är det inte så ofta han är här men nu ska han vara här till tisdag, så kul så!
Han bor hos våra gemensamma kompisar, de har semester båda två så passar bra och jag hänger med dem en hel del när jag slutat för dagen så idag åkte jag dit efter kursen och kom hem nyss typ.
Igår var jag ju ledig så då blev det nästan en heldag tillsammans alla fyra, trevligt.
 
Så när jag tänker efter är det egentligen inget konstigt att dagarna går så fort för tiden gör ju det när man har kul.
Och kul har jag på kursen hela dagen och sen då med fina kompisar, ja livet leker :)
 

Läslus

Jag har så länge jag minns alltid gillat att läsa och jag brukar säg att mina böcker blev min räddning när jag hamnade på sjukan då för alla år sen, för vad kunde man annat göra än läsa där?
Det är ett himla bra tidsfördriv och jag har jämt en bok på G.
Jag har dille på Danielle Steel men läser mycket annat oxå, fast hennes "måste" jag bara ha och jag har snart alla hennes, vilket vill säga si sådär 50- 60 eller nåt nu. Hon skriver dock nytt typ hela tiden så hinner aldrig ikapp :P
Många som tänker "tantsnusk" när man säger henne, vet egentligen inte varför. Visst innehåller de "snusk" men romantik enl mig och människoöden som händer i verkligheten, kärlek, intriger, tragedier osv...Blandat och bra!
 
När jag då läser blir jag sådär riktigt inne i boken så när jag sen läst ut den känns det tomt, sjukt tänker säkert endel nu men jag lever mig liksom in så hemskt och blir helt uppslukad så läser oftast rätt snabbt också.
Ja, jag är och har alltid varit en äkta läslus och tackar min lyckliga stjärna för det för just nu är de där böckerna högst aktuella igen. Ska ju inte gå så mycket just nu och då det blir jobbigare med skolan nu har jag vilat mycket i helgen, suttit i solen med just en bok :)
 
Nu är min sensta utläst så får hugga in på en ny. För att ha en på gång hela tiden är just min grej som sagt.
Har på sistone kommit över bra och billiga böcker på loppisar, hittade t.ex "Kärleksbrev" den som sen blev en underbart fint film med bl.a Kevin Costner, filmen såg jag på bio och föll handlöst för den, boken har jag inte läst förrens nu för ett tag sen, men den var lika bra den då!
Alltid kul att jämföra filmerna och böckerna, detta har dock gjort att jag nu bara måste få tag i filmen också för vill se den helst igår nu!

 
 

Underbara kurs!

Igår åkte jag till Valjeviken och "Klara Livet" där, fick ett X antal frågor om hurvida det där var bra med tanke på min fot, skulle det inte va bättre att stanna hemma och vila?
Jo, antagligen men jag trivs så himla bra där så kom fram till att åka iaf.
Och visst funkade det trots att det såklart var lite jobbigt just pga foten.
Alla där inne va hemskt hjälpsamma med att bära mina grejjor och så och som jag trivs där inne som sagt. Har sagt det förr men säger det igen, det är verkligen en skitbra kurs och en superbra grupp. Sammanhållningen är enorm och skratten så många :)
Så trots att jag var totalt slut igår när jag kom hem var det helt klart värt det!
Idag var det sen studiebesök som skulle vara här i Hällevik vilket innebar att jag fick sovmorgon för lite onödigt för mig att åka in till skolan först ju.
Så jag blev hämtad här hemma lite över tio och sen åkte vi till byn,  vi skulle studera in den där undervattenstvätten vi har i hamnen, en bra grej för båtarna.
Och sen var vi i hantverksbon, en bod där det finns så många fina saker. Ett slags socialt företagande där det är 7 människor som jobbar helt idiellt med att sälja sånt de gjort själva. Jättefina saker, jag har varit där nere flera ggr förr men ändå en kul grej såklart :)
Sen är det ju "Jazzfestivalen" här nu, en festival som blivit himla stor för lilla Hällevik, 20000 besökare förra året. Det spelas jazz i varenda hörna här nu hela helgen så vi strosade oxå lite på själva festivalområdet då då.
Efter det avslutade vi med en fin middag på en av de finare restaurangerna här på Lister och sen var dagen slut.
Jättetrevlig dag kan jag bara konstatera :)

Ja, foten är fortfarande långt ifrån bra och efter allt hoppande på kryckorna är mina händer också besvärliga nu, skorrar som aldrig förr i dem. Särskilt i den som jag opererats för tunnelsyndrom.
Bra för foten men inte lika bra för händerna men vad gör man?
 
Tur att det iaf är helg nu så det blir mer vila för min del.
Ha en trevlig helg på er!
 
 

Hoppelisa

Igår var jag som sagt hos min "häxa" och det gick väl bra, hon behandlade mig och rådde mig sen att åka till sjukhuset för att kolla upp min fot riktigt då hon misstänkte att det kanske blivit en spricka i den.
Så jag åkte till akuten sen igårkväll och visst hade hon rätt, en spricka i ankeln så nu är det kryckor i minst två veckor som gäller. Jag fick en stödstrumpa jag inte får ta av på tre dagar, sen får jag bara byta den för ska va på i två ´veckor den oxå. Så jag får alltså inte belasta den och med vila och bandage ska det sen kunna läka igen.
Detta var verkligen inte vad jag ville och behövde!
Hatar de där kryckorna, vet inte hur mycket jag hoppat på dem i mina dagar.
Man får ju absolut inget med sig men visst funkar det och om inte så är jag ju iaf van.
Bultandet avtog faktiskt endel redan igårkväll, säkert pga strumpan. Den sitter stenhårt så ger ju oxå bra stöd då då. Sen ska jag hålla den högt.
'
Ja det ska väl bli bra det här oxå och imorgon har jag som mål att in till skolan igen, varit grymt rastlös idag men tur att det var den lediga dagen idag så jag fick ta igen mig lite.
Ska först iväg imorgonbitti för att ta blodprover, tror och hoppas järnet gått upp.
Så ja, jag får allt ta och hoppa vidare bara!
 

Klantigt värre!

Mitt ben har sen ett par dagar bråkat endel med mig, den vanliga värken som gjort sig extra påmind. Igår haltade jag rätt så rejält vilket jag gör när värken blir värre.
Men jag klarade av dagen på kursen och sen igårkväll skulle jag vattna mina blommor vilket jag oxå fixade, bara det att jag inte observerade att jag spillde lite vatten på golvet.
När jag sen lite senare gick där så slog jag dit, halkade på vattnet och föll handlöst. Eftersom jag redan då halatde så kunde jag inte hitta min balans, brukar ha bra sån annars.
Jag vred till min högra (alltså den som redan är dålig) fot och fick genast jätteont i den, den blev varm och svullnade endel.
Har haft jätteont hela natten, kl halv tre hade jag fortfarande inte somnat inatt, tack gode gud för att jag är en läslus säger jag då bara.
Var sen uppe igen vid halv sju så min sömn är lätträknad.
Jag fick ge med mig och ringa skolan för att sjukanmäla mig. Den är nämligen likadan idag och nog ännu mera svullen och gå kan jag knappt, kan knappt sätta ner foten. Gör så ont!
Jag har väl antagligen stukat den skulle jag tro.
 
Jag ringde min "häxa" och fick en akuttid där idag så ska dit halv tolv, hon kan säkert lindra det hela endel.
Ja, jag hoppas det iaf och hon brukar ju hjälpa mig så det ska nog bli bra igen.
 

Bebisgos

Igår var jag ledig ifrån Valjeviken så tog tåget till min kompis Melissa där jag sen var hela dagen lång. Hon fick för tre veckor sen en liten gosse och nu var det dax för mig att träffa honom, gud så söt han var och sådär himla pytteliten.
Hade med mig tre plagg av "Bäbis" serien, Melissa har alltid gillat f'ärg och dessa gick i turkos och orange så de gick hem, lille Zeb är rätt mörk så kan tro han passar fint i dom.
Gjorde oxå ett litet trähjärta till honom, målade det i vitt/blått och så en söt nallestämpel på och så hans namn. För en gång skulle fick jag ju användning av Z :)
Ja, dagen gick väldans fort och trevligt hade vi!
Jag och Melissa är såna där som kan sitta och bara babbla på i all evighet :P Enda gången vi fick tillsägelser i skolan var typ när vi råkade prata och skratta för mycket haha :)
 
Idag är det åter igen dax för en ny dag på kursen, ser fram emot det lika mycket varje dag. Jösses vad kul vi har där inne och vilken toppengrupp vi är :)
 
Ha en bra dag!
 

RSS 2.0