Trevlig dag!

Idag åkte jag upp till min underbara tant Anita, tog bussen i förmiddags och var sen där hela dagen lång. Mycket målande blev det! Förhoppningsvis grejjer jag kan sälja på lördag när jag ska på marknad.
Var jätte trevligt som alltid men blev bara så oerhört ledsen för Anitas skull då hon just nu går genom nåt hemskt...Lider så med henne och kan bara undra hur mycket denna fina lilla "tant" ska orka?!
Slänger in lite bilder på dagens alster;

En ask med servettdecoupage.


Blev lite impad av att det t.o.m var riktiga klockor till denna matrialsatsen med tomtar.

Det är de här "Candy girlsén" jag skrivit om på FB.

Liten ängel jag själv ska ha, ett måste till min samling ju :P


Denna ska man ha en talgboll i, ska dock lackas men måste skaffa lite båtlack då den ju ska va ute i ur o skur.


Sen hann jag knappt hem förrens grabbarna Grus kom hit, på en planerad spelkväll. Vi spelade ett nytt kortspel de lärde mig, Trix, superkul var det och jag vann t.o.m!
Sen blev det lite andra spel och såklart mycket skratt, trevligt med andra ord!

Så dagen har verkligen gått undan, ändå har det varit en himla låång dag då jag knappt sovit nåt inatt. Vaknade vid fyra och sen var det stört omöjligt att somna om. De där hemska drömmarna som spökar!
Så nu är det jag som ska ramla i säng!
Natti natti på er och sov så gott!


Lite av varje

Har idag ägnat dagen åt att baka kokosmusslor, de är ju inget svåra att göra men tar dock sin lilla tid med alla dessa formar. Detta är alltså en variant av mandelmusslor, tar rostad kokos ist då jag ju inte tål mandel.
Vi kom att diskutera de här kakorna på FB men inte är det väl så att detta är en okänd kaka?
Har alltid sett denna som en klassisk julkaka men förstod att inte alla gör det, är det en "lokal" populär kaka?
God är den iaf! :)

Har sen också blivit lite promenad idag, kallt och riktigt rått ute idag men alltid skönt med lite havsluft ju.

På tal om promenix så var det en som höll på att bli galen igår...Var på vårdcentralen tidigt för att ta alla prover de ville ha ifrån Karlskrona. Var tvungen att va fastande och min dag blir aldrig bra utan kaffe och äppel på morgonen.
Telefonerna var utslagna av den hopplösa stormen i söndags och därför kunde jag inte bestämma med Christian, skulle nämligen passa Nellie igår och planerade då att traska bort till honom efter jag tagit proverna. Fick då inte tag i honom utan fick chansa på att han var hemma, klockan var ju bara lite efter åtta så vart skulle han ha hunnit iväg liksom?
Mer eller mindre sprang jag hem till honom då kaffesuget var ENORMT!
Och så var han ju inte hemma såklart...Behöver jag säga hur typiskt det var?!
Jag satte mig för att vänta in honom och efter vad som kändes som en hel evighet kom han äntligen, har aldrig blivit så glad av att se honom haha ;P
Han hade ju varit och handlat...och strosat i allmänhet medans jag höll på o bli tossig!

Jaja fick det i mig till slut men hurdan är man egentligen? Skrämmande att man är så beroende av nåt!

Återstår att se vad alla prover visade, sköterskan kommenterade om att hon hoppades jag hade bra blodvärde då de tog 7 rör men har ju just inte det och kan inte ta järntabletterna jag fick utskrivna för fick jätte ont i magen.
Skulle oxå haft urinprov med mig men visste ju inte det, inte kan jag tyda alla de där förkortningarna som står på remisserna lixom. De tog iaf ett där inne då men skulle egentligen haft morgonurin. Jaja!

Prickarna fortsätter att komma men kliandet är bättre av medicinändringarna jag gjorde i Karlskrona och så hjälper salvan för de har inte blivit sådär skumma, inga blåmärken heller utan ser just ut som vanliga prickar nu. Konstigt alltihopa!

Nu ska jag gå och sätta på det där svarta guldet, får snart kaffesällskap!


Juligt värre

I flera dagar har jag grejjat och pyntat mitt lilla hus, eftersom jag älskar allt vad jul heter så slår jag på stort med massor av julpynt och allt ska upp till första advent så jag hinner njuta av det riktigt länge :)
Och jag hann med allt men så är jag rätt slut som artist nu.
Har fått upp min fina krans på dörren, tack mamma!

Och som vanligt till denna tiden hänger nu världens finaste stjärna i fönstret, den fina min morfar gjort till mig. Och varje år jag hänger upp den så går mina tankar till honom, saknar honom så!

Bjuder på lite fler bilder av mitt julmys :)









Ja, som sagt så har jag hållt på ett tag nu men får väl skylla mig själv med alla prylar jag ska ha :P
Kvällen har jag sen spenderat här hemma med släkt o vänner på kalkonmiddag, supertrevligt! :)

Och imorgon är det då alltså dax att tända första ljuset, vad snabbt det gått!
Jag ska iväg imorgon förmiddag och passa mina kusinbarn så har morgondagen planerad, mysigt att umgås med småtöserna :)
Ha en fortsatt trevlig adventshelg på er!


Sjukhusbesöket

Igår hade jag tiden till hudmottagningen i Karlskrona. Blev en låång dag!

Jag fick en bra dr som verkligen gick genom allt och som synade mig och alla mina utslag. Hon tyckte de såg skumma ut, inga klassiska nässelutslag, det finns tydligen ett X antal versioner av detta och i 75 procent av fallen kommer man aldrig på vad det beror på utan efter ett tag försvinner de bara. Och då kan man gå med det i månader. Men mitt brer verkligen ut sig, har från början bara blivit värre och liknar just inget av det där vanliga.
Hon kallade in en dr till för att rådfråga och för att även han skulle ta sig en titt.
Nån allergi tror dem inte riktigt på då det inte finns nån rimlig förklaring till det helt enkelt.
Så orsaken är fortfarande oviss men de ska iaf nu göra en massa för att utesluta allt annat. Är en hel drös av prover som ska tas (jag som just fått blodbrist oxå, rimmar illa haha) de tog ett prov på mig igår, de skrapade på ett av utslagen för att få hudprov liksom. Under tiden jag var där kom det nya så då fick de ju verkligen se hur det artar sig. Att det sen blir blått är lite förvirrande för det är som sagt lite skumt. De tittade ordentligt på fästingbettet, som fortfarande syns rätt bra fastän det nu är länge sen jag fick det, jag fick sen de första utslagen jämte själva bettet så boreliaprov ska tas.
Jag fick nya ordinationer på mina tabl, min dr på vc sa jag endast kunde ta en av en särskild sorts allergitabl och sen en av en annan sorts på kvällen om jag behövde. Nu ska jag ta 3 av samma sort han sa en, och så kan jag sen ta en av de andra på kvällen om det skulle behövas. Lite skillnad! Jag fick en stark kortisonsalva jag ska smörja på alla utslag 2 ggr om dagen så med detta ska det förhoppningsvis bli bättre och lättare för mig att stå ut med.
Absolut inget bra eller kul att hålla på med alla dessa tabl, kortson är verkligen inget bra för kroppen men har just inget val och faktum är ju att jag inte stod ut med det längre. Så vad gör man?

När jag sen får remissen för prover ska alla dem tas så fort det går, skulle fått den direkt där igår men de hade slut  (??) på dem så den skulle skickas hem och då med A post, nåt de annars inte gör då det kostar för mycket. Och när alla svaren kommit så hör läkaren av sig, hon frågade t.o.m hurvida vi skulle nöja oss med telefonkontakt då jag bor rätt långt bort. Gärna för mig!

Var hos läkaren i 40 min så nog tog dem det på allvar iaf och jag blev glad av att hamnat hos en bra, finns ju knappt inga såna längre!

Efter det hade jag sen date med min brorson Adrian, hans mamma och hans lillasyster. Ville passa på att träffa honom då de ju bor rätt nära sjukhuset så vi var på en pizzeria och åt sen. Trevligt avslut på en jobbig dag!
Han ville haft kvar mig hos honom men det passar ju inte så bra nu då jag dels inte mår så värst bra och då jag har en massa annat nu. ALLT mitt ska ju va tipp topp till advent t.ex.
Men han förstod, lät bara så gulligt då han sa han tyckte jag såg trött ut och om det då inte var bättre att jag sov över ist för att komma hem så pass sent...Min goe lilleman <3
Vi hann ju i stort sett bara äta tillsammans men ändå.

Jag var inte hemma förrens halvåtta och åkte med tåget som går lite innan ett dit, så det blev allt en lång dag.


Varning för gnälligt inlägg

Visst är det så att endel ska få ha allt att kämpa emot?!
Och sen endel får allt serverat på silverfat och oftast då såna som inte ens har vett att uppskatta det...!
Och ofta är det ju oxå så att det liksom är en hel familj då som ska få allt elände...Det finns bara inga gränser känns det som!
Det är ju inte bara jag i våran familj menar jag :S

Jag lever då i en sån familj(alltså inte den som får allt på silverfat) som ni nog vet vid här laget för jag är väl rätt känd för att ha osis i mycket och sådär.
Allt har ju en förmåga till att bli en ond cirkel och det ena problemet avlöser det andra.
Tänk bara som jag har det nu, åkte in akut för min mage, fick lite hjälp för det (väntar ju ännu på gastron!?) och där fick jag då början till de här utslagen...Allergisk reaktion hette det då, lite tabl för det, tabl som jag blir helt slut av ihop med mina andra tabl...Detta har som jag sen skrivit om bara gått utför. Jag blir galen på allt, utslagen bara kommer och kommer, igår blossade det upp en röd "fläck" på min hand och ena finger, på kvällen igår började det sen bli blått och idag är där både blått och lite sårigt...Vad är detta?
På HELA kroppen har jag det alltså såhär, mer eller mindre. Idag är mitt ansikte än värre och eftersom det sen blir blåmärken här o där är jag öm, har ont och så KLIAR det ju så!

Kan man bli annat än trött? Fick efter många om men tiden till hudmott (akuttid som tar många v!), tog för givet att det skulle va till mitt hemmasjukhus men fick i torsdags reda på att det ju är till Kalrskrona jag ska! Typ 10 mil längre bort med andra ord vilket blir värre då jag ju inte bara kan ta o köra dit själv. Visst går det att lösa med tåg o annat men sjukvården alltså, hemmasjukhuset vi har läggs snart ner helt och ändå har de nu gjort en storsatsning på att bygga om cafeterian o sånt som egentligen är helt onödigt. Blir så ARG!
När jag i tisdags var på vc för mina öron, utslagens fel det oxå, så tog min dr extraprover för de var så svullna att han inte helt kunde utesluta öroninfl, han skulle sen höra av sig om det var nåt. Vilket han inte gjort men i fredags när jag hämtade ut mediciner (för 1500 kr!?) såg jag på min medicinlista att där fanns tabl jag inte  fått höra att jag ska ta. Bara järntabl så antagligen visade de där proverna blodbrist men vadå? Ska jag börja syna mina lsitor och sen bara medicinera som där står? ILLA!

Som ni förstår så är det alltså först o främst sjukvården jag gnäller på men är så innerligt trött på att hela tiden va halvrisig, ha ont, inte sova med nån reda, se hemsk ut med alla utslag, kliandet, allt vad det hela tiden ska kosta...ja allting!

Men visst är det ju så att i det hela kunde det ändå va sämre så vad har jag egentligen för rätt att gnälla en massa?
Jag är liksom inte svårt sjuk, inte nån dödlig sjukdom och jag kan stå o gå.

Och nu imorgon när jag då måste åka långt kan jag passa på att träffa min lilleman, min brorson som ju bor hos sin mamma där borta i närheten. Så nåt gott i allt helt klart!

Jag bara hoppas på att jag kommer till en vettig dr och att jag kan få ett slut på detta!


Grattis Terese!

Idag fyller min fina vän Terese år, GRATTIS igen vet jag!


Terese lärde jag känna just genom bloggen då jag hittade hennes
blogg av en slump. Sen kommenterade jag och vad ska jag sen säg? Jo det var början till en mycket fin kontakt och vi blev mer o mer tajta, måste också här skriva att genom Tereses blogg hittade Linda mig och vi tre blev så bra vänner, de kände alltså inte varandra sen innan de heller.
Kul start på bra relationer och i somras möttes vi för första gången irl, vilken toppendag rätt igenom!
Vi har alltså bara träffats en gång irl men trots detta känner vi varandra väl och dem här båda platsar verkligen på toppen av min vänskapspidestal :)

Vi har bra kontakt trots alla avstånd oss emellan, för tyvärr bor vi ju långt ifrån varandra och rätt utspritt så träffas irl funkar inte så ofta som man vill.
Men vi har ju redan kommit på att vi då inte kan vänta till nästa sommar igen...Jag saknar ju att ha dem nära.

Endel tänker kanske nu då, hur kan man va så bra vänner när man bara träffats irl en gång?
Men det kan man! Och eftersom vi alla tre bloggar och läser varandras kommer man varandra nämre, vi mejlar en hel del...Ja med andra ord hörs vi av mycket och vi har lätt för att "prata" om ALLT.
Så självklart kan va de bästa vännerna även om man bor långt ifrån varandra och även om man då inte träffas så ofta irl.

Jag önskar dej Terese en toppendag och jag hoppas oxå att du mår bättre nu.
Önskar att jag bara kunde komma förbi och gratulera dig och ge dej en bamsekram men du finns iaf i mina tankar extra mycket idag.

Tack för att NI är just Ni och för att NI jämt är lika bra <3

Och ja, jag frågade inte er nu om det var okej att slänga upp denna men eftersom det ju var det i somras förutsätter jag att det är lika nu :)




"Bebis" mys

Igår var hela min dag totalt upp o nervänd, allt strulade kändes det som, från början till slut lixom.
Telefoner som inte funkade, just igår när jag fick hålla på att försöka lösa en massa som innebar skjuts hit o dit...Dålig tajming! Hade också tider att passa så ännu sämre tajming, och visst är det så att endel dagar tjabbar precis allt med en?
Men hur som helst så löste allt sig, som det ju faktiskt brukar göra och det som jag bara var tvungen till att fixa blev bra och fixat, hann också med att avnjuta trevligt sällskap som jag säkert missat om nu allt bara flutit på så nåt gott i allt ont som det brukar heta :P

Men sen igårkväll kom allt virrvarr ikapp mig eller nåt, det blev lite för mycket för mitt huvud, fy tusan vad det värkte och så mina öron o allt kliande på det, tror ärligt talat att endel av huvudvärken kanske beror på mina öron. Menar så svullna och jobbiga dem är så lär det väl oxå sätta sig i huvudet till slut?
Bara en teori eller nåt, salvan borde väl hjälpa snart hoppas jag, för sover ju inte alls med nån reda när jag inte kan ligga på nån av sidorna :S Jobbigt värre!

Men fick ett himla bra avslut på min gårdag då min underbara pluttefis kom och skulle sova här, han satt och somande hos mig igårkväll och då glömmer jag ju bort hur ont det gör och allt sånt. Älskar att ha barn hos mig sådär och får bara en ro i hela kroppen. Nu är ju inte han nån bebis längre för jisses vad han växer och blir stor! :) Pratar och pratar gör han och han är ju bara såå himla go <3

Han är som sagt inte våran bebis längre men får ju snart en ny liten "riktig" bebis i våran familj, och då blir ju Melwin stor på riktigt då han inte längre kan klassas som den minste i våran familj, jag syftar ju här på att Martina ska ha en liten. Så jag ska ju med andra ord bli moster snart igen, såå skoj!
Jobbigt att ha dem så långt bort bara!


Dagens sjukvård

Ni vet antagligen att sjukvården inte står högt i mina ögon. Tyvärr är den under all kritik och jag är då inte ensam om att ha problem med det...Man hör ju bara jämt en massa konstigheter kring detta!
Igår fick jag ringa vc för mina öron, som jag skrivit om här har de gjort rejält ont. Jag fick en tid direkt igår och var hos min dr, alltså han som jag var hos med mina utslag.
Mycket riktigt var det som jag misstänkte, prickar även inne i öronen. Och det är ju inga små prickar jag har utan stora utslag så öronen var hemskt svullna, både inne i och utanpå. Han hade pga detta svårt för att se riktigt, hurvida det blivit en infl eller inte. Men fick droppar jag ska ta i dem i 2 veckor, det ska bedöva och dra när svullnaden. Han tog extra prover, först bara sänkan men fick gå tillbaka till labb och ta även i armen så han kan säga hur det ligger till. Så han skulle höra av sig om de visar dåligt.
Han tittade oxå på utslagen och kunde lätt konstatera att dem blivit både värre och fler sen sist, och att det ser mycket märkligt ut med blåmärkerna och allt. Han tycker oxå fortfarande att mitt fästingbett ser lite skumt ut.
Utslagen började dyka upp på magen, rätt nära själva bettet.

Men allt det där får hudmott ta tag i och kryss i taket så fick jag tag i dem där igår.
De hade fått in min remiss men att det var akut hade nog kommit bort för visst var jag nu uppsatt på tid, i Januari!
Inte klokt och jag sa att jag då inte klarar vänta till dess, när jag förklarade hur det blivit förstod hon och fick en återbudstid nästa vecka så ska dit på tisdag.

Så hade jag nu inte legat på hade jag fått en tid om si sådär ett par månader, är detta klokt?!
Nej men vad är idag klokt och i samma mening som sjukvärden?
Inte mycket!!

Förhoppningsvis hjälper nu den där salvan snabbt för mina öron för jisses vad de värker och ömmar.


Detta evigt kliande

Igår ringde jag hudmott på sjukhuset för att kolla när jag kan få tiden där, mitt kliande och utslagen bara fortsätter ju så de måste ju bara komma till skott nån gång! Blir ju galen på detta! Och är alltså inne på tredje veckan nu.
De skulle ringa upp mig igårmorse men icke...!?
Så jag får väl ringa dit idag igen och kanske även vc för mina öron (särskilt det högra) gör jätte ont, har och har haft utslag där också så vet inte om det nu är pga det eller om det är nåt annat så som öroninfl eller nåt.
Örat är alldeles varmt och rött och är så ömt så jag inte kan ligga på sidan, nåt jag alltid gör!
Så även min sömn blir påverkad rejält nu för kliar det inte så värker örat och jag vet inte hur jag ska ligga skönt när jag inte kan ligga på sidan....Jobbig sits med andra ord och gick upp redan lite över sex imorse.
Jag får fortfarande äta allergitabl då de hjälper endel för klådan men sen proppa i sig en massa mot jag inte ens vet vad gillar jag då inte. Rimmar ju illa och likaså att en akutremiss ska ta flera veckor!
Jag får hoppas på att jag får tag i nån idag som kan göra det hela lite klokare!


Världens bästa pappa!

Japp det har jag!
Undrar just hur många som sagt samma sak idag?
Iaf så har min så som många andra pappor idag blivit firad :)
Vi började med en frukost imorse, lillasyster och hennes kille kom med frallor och så hade jag fixat resterande, så som ägg och massa gottis.
Satt kl tre inatt och slog in hans paket (ja jag kunde inte sova så passade på att göra nåt vettigt)
Så han fick paket oxå då imorse.

Sen rullade dagen på, jag skulle haft en gammal skolkompis på besök här men hon är sjuk så får komma en annan dag.
Vi fixade tårta åt pappsen som vi sen avnjöt ikväll när storebror och hans familj också kom hem. Den enda som saknades var storasyster som tyvärr bor för långt borta för att komma över dagen, saknar henne och hennes familj så!

Men trots det fick vi en mycket trevlig kväll och ja, dag oxå :)
Och han är då värd att fira för som sagt så är han den bästa, han är jämt där för mig och mina syskon och jag vet verkligen inte vad jag skulle gjort utan min goa, trygga, snälla, underbara papps <3
Älskar dej så, nu och för alltid!


Helg

Igår hade jag och en kompis scrappträff, jag har lyckats få in lite "nya" i den här branchen :P
Jag fick tyvärr ställa in då jag fick migrän, var tvungen att ta ett spray och sen trilla i säng ist.
Har haft endel besvär med migrän på sistone, annars har det hållt bra sen jag började hos min "häxa".
Tror att det är de där hormontabletterna som spökar, jag skulle äta dem i 3 mån så sista svängen nu. Jag fick ju dem i samband med cystan och det.

Sen igårkväll fickjag ett sms där Adam (alltså dejten) kollade läget och undrade om jag orkade bjussa på kaffe, givietvis! Så han var här ett tag sen, vi kollade Idol och lite sånt, så trevligt så!

Idag ska jag hem till min tant A för att pyssla, måla lite tomtar och sånt skoj :)
Så som min vän Linda sa så blir detta med andra ord en helg i riktig Malin anda :) Härligt!

Och imorgon ska såklart pappsen firas! :)
Ja det är min helg det, jag hoppas ni, mina goa läsare får en bra helg!


Blir galen!

De här skumma utslagen jag tidigare skrivit om bara fortsätter att blossa upp...Det blir bara fler och fler och det eviga kliandet gör mig tokig!
Den nya allergitabl jag fick av min dr när jag var på vc förra veckan hjälper sämre så jag har varit i kontakt med honom igen. Pratade med honom igår och då ska jag nu ist ta en av de nya på morgonen och en av mina tidigare till natten, de hjälper bättre men man blir himla trött av dem.
Häromnatten hade jag t.o.m kliat så pass så det var blodigt på endel ställen när jag vaknade.
Min dr sa också att jag skulle ta konatkt med hudmott och när jag var i kontakt med dem i början på veckan säger dem att jag ska ta kontakt med min dr på vc....logiskt detta!
Iaf får jag nu bara vänta och kan inte räkna med nån tid på sjukhuset på tidigast två veckor...Inget kul alls!
Många av mina äldre utslag har nu övergått till blåmärken...Jätte konstigt alltså!
Har även fått ett utslag precis intill mitt ena öra (vid mitten av örat) och idag har jag himla ont inne i örat.
Jag fattar då inte vad detta är för nåt men jag tror då inte på att det är nån allergisk reaktion för såna prickar har jag aldrig fått vid nån allergi och detta har ju nu varit i ett par veckor.


Tävling




Jag är med och tävlar, vill du oxå det så kika in här

Finns himla fina grejjer där så håll tummen!


Jul lista

Snodde denna av Linda :)

Pepparkakor –
Lussekatter
Skumtomtar Knäck
Ischoklad – Marsipan, inget av det då jag inte tål nåt av det.
Köttbullar -
Prinskorvar
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbenspjäll –
Janssons frestelse
Paradis – Aladdin, tål typ inte en endast bit i nån av dem.
Sylta-
Pastej
Glögg – Julmust
Rödbetssallad – Dopp i grytan
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Ge
- Få
Mysteriet På Greveholm - Dieselråttor & Sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender


Lugn hemmahelg

Ja jag har varit hemma hela helgen och bara tagit det lugnt.
Jag sover ganska så dåligt och äter fortfarande en massa tabl för värken så är helt slut på kvällarna.
Mitt ben är betydligt bättre och jag går nästintill utan att halta nu, skönt!
Min mage är si sådär, det går lite upp och ner och jag har fortfarande inte hört nåt om tiden för gastron, var ju en akutremiss och går väl in på sjunde, åttonde veckan nu tror jag.
Likaså har jag heller inte hört nåt om tiden på hudmottagningen på sjukhuset, imorgon är det en vecka sen jag var på vc för mina utslag och det blir bara värre och värre. Det eviga kliandet håller på att göra mig tokig! Jag äter allergitabl som lindrar endel men är ändå helt sönderklöst på morgonen för då har jag i mer eller mindre sovande tillstånd legat och rivit mig på natten. Hopplöst!
Jag får verkligen hoppas att min dr ringer imorgon då han inte gjorde det i fredags för hur länge ska jag gå sån här?!

Jag har som sagt bara tagit det lugnt i helgen, målat lite vättar, pulat med lite annat pyssel och idag har jag städat lite.
Nu ska jag gå och stoppa i lite i kaminen, är kallt idag tycker jag!
Ha en fortsatt fin söndag mina vänner!


Kuliga kulor

I veckan fick jag nåt jag faktiskt aldig sett förut.
Var små påsar med pyttesmå kulor i, som små pärlor såg det ut som.
Fick en påse med lila och en med rosa, såklart! :P
Lägger man sen dessa i vatten så sväller dem och blir efter ett tag stora som spelkulor och konsistensen är himla udda, jättemysiga att ta på, typ alldeles gelaktiga.
Det är såna man ska plantera snittblommor och så i men man kan alltså ha dem till vad som helst egentligen. Väldigt fina tycker jag och jag ska ha dem i min fina vas som jag fick av de bästaste Linda och Terese, tänkte först ha vatten i den så de håller sig sådär stora (de krymper igen utan vatten) och sen sätta flytljus  i den. Idag har jag smågrus och ljus i den men sen blir det lätt fult av vatten i glasvas så får se hur jag gör.

Såhär stora blir dem alltså som störst.
Och när dem sen är i vatten skimrar det himla fint, är dock lite svårt att fånga på bild men gjorde ett försök iaf :)

Har ni sett såna här förut?


Skapande

Denna vecka har dagligen bjudit på det gillar jag mycket, pyssla.
I måndags var jag hos min tant Anita och målade. Var kul att börja på tomtar och grej, hade oxå hennes underbara barnbarn där som brukar vilja va med oss på vårt målande. Så himla go unge!
I tisdags var det sen scrappande som stod på schemat, min lillasyster var här och gjorde mig gott sällskap så det blev endel julkort gjorda.
Och igår var jag hos Helen där jag sydde för glatta livet, eller broderade rättare sagt. På mitt jätteprojekt, en stor tavla som pluttefisen ska få. (Hans pappa kommenterade när jag köpte den för länge sen att lille Melwin ville ha den på sitt rum, det var innan han ens kunde prata, så skickligt av Matte att förstå hans tankegång där då :p)
Och idag ska jag till Anita igen för att måla.
Mycket pyssel blir det men som sagt så är det nåt jag verkligen gillar och gillar att ha sällskap under tiden för visst blir det roligare att sitta med sånt om man samtidigt har nån som gör detsamma och som man kan prata med :)
Och även idag får vi sällskap av Antias ena barnbarn, det är som sagt en så go unge, riktigt lillgammal är hon och hon och jag har alltid varit rätt tajta. Hon är hemskt fäst vid mig så vet att hon nu längtar efter vår träff idag, sött!
Var faktiskt igårkväll hemma i hennes för att hälsa på, de har rätt nyligen flyttat och har inte varit hos dem än. Var himla trevligt!
Hennes mamma alltså Anitas dotter talade om hur glad hon är för att Anita har mig, då jag bryr mig om henne, ringer henne och håller henne sällskap om dagarna. Jag och Anita har ju en något udda relation då åldersskillnaden mellan oss är stor men när jag och Anita bodde grannar fann vi varann snabbt och Anita är som en bonusmamma eller så för mig då hon är så söt o fin på alla sätt o vis.
Hon tar ju hand om mig precis så som hon garanterat tagit och tar hand om alla sina barn, hon har ändå fått sju st egna så fint av henne att lägga ner så mycket omsorger på mig :)


RSS 2.0