Kvaddad padda

I söndags avslutade jag en bra dag o helg med något mindre bra.
Sent på eftermiddagen skulle jag bara gå utom mitt och som vanligt tog jag mina foppatofflor, det ösregande och hade så gjort det mesta av dagen. Jag gick ut med sällskap av min kusin då hon skulle köra hem. Och plötsligt tappar jag fotfästet, halkade i det blöta gräset och på löven där. Fallar handlöst och när jag ska resa mig upp känner jag direkt att mitt knä inte bär. Låg där i regnet som en annan kvaddad padda!
Carina sparng in för att hämta pappa och med deras hjälp kom jag upp men vi kunde snabbt konstatera att mitt vänstra ben var felvinklat, jag kunde inte stå på det. Kom iaf in och lade mig direkt, hade grymt ont och efter en stund ringde pappa sjukvårdsupplysningen. Jag kunde inte få till benet igen så insåg att jag nog måste iväg. Men pappa trodde inte på att jag skulle kunna komma ut och in till vår bil så han ringde efter ambulansen också. De kom, tittade på benet och gav mig morfin med en gång. De tyckte det såg ut som att det var mer än att det "bara" hoppat ur led så de ville inte försöka rätta till det direkt utan gav mig mer smärtlindring och förberedde mig för en transport till sjukhuset.
Jag fick sen direkt träffa en dr som skickade mig på röntgen. Inget brutet men mycket vätska i knät och felvridet blev domen. De skulle punktera knät och dra till det så skulle jag få åka hem igen.
Gud vad det kändes när de stack i knät, fick ut flera st stora sprutor med blod så nog var det vätska där alltid. Läkaren stod sen och synade blodet och jag fattade inte vad han höll på med.
Han visade mig att det var fullt av "fettpärlor" däri, såg ut som bubblor typ. Detta tyder på en skelettskada sa han så ist för att skicka hem mig lade han in mig.
Men först skulle de försöka rätta till det och det gjorde de med hjälp av ett gips. Det gjorde också så ont, de var fyra st som slet med det och som tur var så snålade de inte med morfinet, blev gips ända från låret ner till vristen.

Kom sen upp på avd vid midnatt. Totalt slut av allt då.
De var himla bra, all personal på både akuten, ambulansen och sen avd då då.
Natten där blev rätt svår, fick ha mer morfin och kunde ju knappt ligga med hela det paketet men fick iaf lite sömn.
Sen gjordes det en ny röntgen (då en skikt som de inte kunde göra på kvällen innan) och som tur var så var det inget brutet. Utan bara avskavningar på benet, knäskålen och lite på lårbenet så det var det som var skelettskadan. Och så hade det då kommit rejält ur led, ett ledband hade tagit mycket stryk.
Men jag fick slippa gipset och när de tog av det så låg benet mer i rätt vinkel igen.
Så fick åka hem där på em igen.
 
Och nu då?
Jo, kryckor i flera v, får inte belasta det alls förrens jag varit på återbesöket (om 2-3 v) det kommer va lite "kritiskt" i ca 5 v, dvs att det lätt kan komma ur led igen. Därför får jag absolut inte belasta det och sen innan det läker helt kommer det göra rejält ont, ömma osv. Det kan ta många mån.
Det drar fortfarande snett och är snett men det ska alltså rätta till sig. Är fortfarande jättesvullet och allmänt stelt så har det lindat. 
Jag fick starkare värktabl för ont har jag.
Sjukgymnasten jag träffade konstaterade fort att jag var van vid kryckor så nu är jag då där igen.
Men med ännu mera restruktioner just för knät, brukar ju kunna ta mig uipp för trappor t.ex men det är totalt förbjudet.

Ja, jag är urless på det här och kan bara undra när det ska räcka?

 

Dax igen!

Var på vårdcentralen igår och örat är inflammerat igen, t.o.m så läkaren tyckte det syntes på huden och i den sidan av ansiktet, kan ju visserligen vara tanden också då den sitter på samma sida. (Tandläkartiden jag hade idag för fortsätt behandling av den avbokades då han var sjuk så får stå ut i två v till)
Så en hästkur av Antibiotika igen, 6 tabl om dagen i en vecka. Min mage avskyr ju dessa tabl så det är verkligen hopplöst nu och bara två mån sen sist :(
Nu har tydligen min dr där inne slutat så var hos en helt annan, och han ville att en remiss till Öron skulle in men det är nåt min nya dr sen får ta tag i. För detta var ju bara en akuttid...Min dr sen då, jo han har gått i pension så blev inte jätte förvånad men ändå, har inte fått veta nåt så jag kan välja en ny, plus att han nu står för mina läkarutlåtanden till fk då min ersättning därfirån i år ska omprövas. Så tänk då om de vill ha in mer ifrån honom...?
Och där har jag dåliga vibbar då de nu ska ha mig på en utredning, för att kolla hur mitt mående är nu, om det skett några förändringar osv så blir att träffa andra läkare, sjukgymnaster osv. Måtte det gå genom så jag iaf slipper och tänka på min försörjning nästa år. Och så att jag då i min takt kan försöka ge mig på att studera, jag kan ju liksom inte stå till arbetsmarknadens förfogande för hur skulle jag orka och klara av nåt sånt?
Min kropp känns helt slut och infektioner på infektioner nu då, usch o fy!
Ja, det hade såklart kunnat vara värre men just nu känns det så fruktansvärt trist bara och bara efter igår och idag har min mage börja reagera på tabletterna.
 
Jag har också enormt mycket som just nu hänger i luften för mig och det är inget kul alls men jag får helt enkelt bara hoppas allt löser sig.
Det brukar ju faktiskt ordna sig så :)
 
 
 

Tomteverkstad

I förmiddags kom Melissa och hennes lille Zeb till mig. Gud vad den lille knodden växer snabbt :)
Vi har sen spenderat hela dagen lång tillsammans, timmarna bara flyger iväg när vi kommer ihop och trevligt har vi.
Det har varit fika, mängder av kaffe, glögg och julkortspyssel. Melissa har bestämt sig för att skaffa sig ett "kreativa jag" så det där med pyssel var hennes förslag. Jag står gärna till tjänst :P
Vi satt med hela bordet fullt av grejer, drack glögg och mamma satt vid ett annat bord och höll på med sina dörrkransar, ja rena tomteverkstaden och vet ni? Melissa frågade om vi skulle ta en pysseldate till innan jul, då är detta en människa som knappt pysslat sen vi gick i skolan för alla år sen, ja inte så värst kreativ med andra ord, så kul när hon trivdes och gillade det :P
 
Jag har varit igång sen kl sex imorse så rätt slut nu. Blir soffhäng vid teven resten av kvällen.
Sov rätt dåligt inatt, har drömt en massa och så har både mitt öra och tand bråkat med mig. Får nog ringa läkaren imorgon för mitt öra blir bara sämre och sämre. Har ju ständigt ont i det där och då har det ändå gått ett år sen jag fick borrelian i det. Funkar ju inte så bra och trumhinnan läker ju aldrig vilket innebär att det lättare blir inflammerat. Men vad man ska göra åt det hela vet jag då inte, drygt att gå med det på detta viset vet jag iaf att det är.
 
 

Taskig tajming

Vaknade vid lite över sju imorse, av en hemsk huvudvärk. Steg upp och var hemskt snabb med att sätta igång kaffebryggaren, när jag har sån huvudvärk kräver jag ju mer kaffe. Under tiden det rann ner gjorde jag iordning en smörgås och så skulle jag hälla upp kaffet men då var det inget däri. Studerade det hela ett tag och gjorde nya försök men vattnet rinner inte genom alls så med andra ord har bryggaren gått sönder.
Ingen bra start på dagen! :S
Jag konstaterade fakta och fick koka upp vatten och så ist, så nu har jag fått i mig kaffe. 
Och så får jag väl helt enkelt lägga till kaffebryggare högst på inköpslistan idag, skulle ändå iväg och handla idag, som tur är.
 
 

Jättetrevligt!

Ja, som sagt var det dax för en utekväll i fredags.
Vi fick verkligen en toppenkväll, vi samlades kl fem på Altona. Det kom sju av tio så hyfsad bra uppslutning, de andra fick förhinder och endel av de andra från kursen lämnade besked om att de inte kunna komma redan innan.
Det var Atfer Work mellan kl fyra och åtta, en cider/öl för bara 35 kr, ja man kunde t.o.m med få en meny för samma pris. Dock var det så pass små menyer att t.o.m jag orkade äta upp allt, vilket innebar att många av de andra fick ta två ;)
Det var rätt mycket folk där så bra drag och trevligt över lag, vi satt alla vid ett reserverat långbord och hade det superduper trevligt :)
Utöver mina fina kursvänner träffade jag endel andra jag kände och så fick jag träffa nya härliga människor. Då jag ju är en social prick njuter jag av sånt här :)
Efter många timmar där och ett antal cider senare åkte vi hem till Terése, alla från vår grupp hängde med dit för efterfest. Vi fick det lika trevligt där, det är verkligen ett bra gäng och vi har blivit himla tajta efter vårt halvår tillsammans. Jag kommer sakna dessa fina och det kommer kännas lite skumt imorgon när jag inte ska ge mig iväg.
 
Ja, en riktig helkväll var verkligen kul och jag landade inte i säng förrens vid halv tre-tre nånting.
Efter några timmar vaknade jag sen och inte var jag bakis inte, är lite konstigt på mig det där. Jag drack rätt mycket, blandade hej vilt och hade varit igång hela dagen lång, började dricka redan vid fem och ändå var jag inte det minsta bakis igår. Jag brukar vakna med en rätt rejäl huvidvärk men inte igår, då när det liksom annars fanns skäl för det :P
 
 

Vemodigt

Igår var det sista dagen på "Klara Livet", vart dessa 22 veckor tagit vägen kan jag inte svara på, shit vad det har gått fort.
Men det är klart, tiden går fort när man har roligt och roligt är ett bra ord till att beskriva hur vi haft det. Denna grupp människor har verkligen trots alla sina svåra bagage kunnat skratta mycket, nåt jag oxå har rätt lätt för så gillar det jag :)
Igår var det såklart en känslosam dag, mina känslor var blandade; glad över att jag trots allt har orkat mig genom hela kursen, skönt att bli ledig nästa vecka så jag kan vila ut, tomheten efter hela grejen o framförallt alla underbara människor man nu inte kommer träffa på samma vis.
Ja, jag som är blödig hade tårarna i ögonen men jag var då knappast ensam om det.
De hade ordnat en riktigt pampig avslutning, alla var finklädda, det var en riktig festmåltid vi fick. Kockarna hade lagt fram jättefiint på våra tallrikar, varmrökt lax, god romsås och potatis. De gick sen och serverade, ja hemskt fint som sagt. Efterätt fick vi också, hallonpaj och fruktsallad o glass till mig och Terése som då ska ha glutenfritt.
Vi fick underhållning, en jätteduktig trollkarl, imponerande och han var jätterolig så där tjöt vi i skratt :)
Och efter det där kom verkligen det sorgliga, ledarna kallade fram en och en, vi fick en varsin ros, ett fint intyg och så det finaste faktiskt, ett papper där var och en i gruppen har skrivit en kommentar om var o en.
Detta hade dem rullat ihop så det var ett fint upplägg liksom.
När jag sen såg alla dessa fina kommentarer blev jag då tårögd igen, dessa skulle vi inte titta på förrens vi kom hem.
Ja, vad ska man säg om allt detta fina? Underbara människor jag genom denna kursen har hittat, superfina vänner jag numera står väldigt nära <3
Endel kommer jag givetvis fortsätta ha kontakt med och om 3 månader är det återträff inne på skolan.
Ledarna har varit toppen och även dem kommer jag helt klart att sakna, de fick en varsin dörrkrans som jag hade samlat in pengar till, de som mamma gör alltså. Uppskattade presenter för de blev enormt glada.
 
Detta har varit så lärorikt och givande och alla människor skulle nog egentligen gått en sån här kurs då man verkligen får jobba med sig själv, bearbeta sitt bagage osv.
 
Redan på fredag ska vi, de flesta ses igen. Då ska vi ut och äta och så då på ett av Sölvesborgs uteställen så det blir förutom god mat, god dricka (om jag nu kan dricka men i vilket fall kan ju jag släppa loss liksom) och så lite disko på det. Ska bli skoj! :)
 
Nu är det dax att ge sig iväg för näst sista dagen av den andra kursen jag genom denna kurs gått, (den jag tog ist för praktik) "Socialt företagande" eller "Coompanion" som det också heter.
Ha en bra dag! :)
 

Tandis

Igår var jag hos tandläkaren. Jag var där pga den där hörntanden som "spräcktes" av Borrelian förra vintern. Den provisoriska lagningen de gjorde sist ramlade bort för nästan två veckor sen så jag har haft ont i den sen dess men då jag hade denna tiden sen länge var det bara till att bita ihop.
Jag fick typ göra detsamma igår sen, bita ihop av smärtan men bokstavligen gick det inte på en hel timme.
De ska nu försöka laga den men då det som sagt inte är ett vanlig hål blir det lite knepigt. 
Jag hade tiden tjugo i åtta så tänkte jag hade goda marginal att hinna till skolan som vanligt, bussen går tio i nio ifrån sta´n. Det var precis så jag hann så var alltså där inne i en hel timme.
Jösses vad jobbigt det var, de spände upp käken med nån ställning, den lossade två ggr, de fick röntga ett par ggr för att kolla så det inte påverkat själva käken osv osv...Allt detta då utan bedövning. Detta är inte min vanliga tandläkare (utan en mycket mycket bättre) eftersom det är akut fick jag honom men min har aldrig sagt att det kan vara knepigt med bedövning på mig, han menar alltså på detta, pga mina nervsmärtor så han vill helst inte ge det.
Jag  har inte behövt så mycket sånt de sista åren men tycker ändå att min skulle sagt nåt om detta.
Iaf klarade jag det men det kändes då! Han lade på medicin, nån form av bedövning i tanden när han var klar. Ja, klar och klar, ska dit den 21 igen för klar blev han inte igår. 
Jag hade trots den där salvan ont och nästan i hela munnen, så det var jobbigt i skolan igår. Mitt öra gjorde också sitt till så igår när jag hade slutat var jag totalt slut, somnade ett tag där på eftermiddagen och det var tur det för inatt har det inte blivit så mycket sömn.
 
Jag har jätteont och det är alldeles svullet. Jag skulle knapra Ipren som är lite antiinflammatorisk men det tål jag ju inte så får ta Alvedon istället.
Bedövningskrämen jag igår fick släppte nog helt igårkväll för fick ondare och ondare.
Och ja, bitta ihop riktigt kan jag fortfarande inte. Tugga på den sidan är helt uteslutet och värker gör det.
 
Blir en lång dag i skolan men näst sista ju så vill bara iväg och måste helt enkelt.
 
 

Världens bästa pappi

Idag är det då fars dag, en dag som egentligen är handlarnas dag men faktum är att det ju är en dag då man verkligen ska uppskatta sin far. Detta är nåt man givetvis ska göra alla dagar om året, jag gör mitt bästa för det iaf.
Men då en dag som denna så är det ju bara pappa som ska vara i fokus.
Min pappa är helt klart världens bästa pappa, jag är så enormt glad och tacksam för honom.
Han är alltid den där lugna, trygga, stadiga klippan man har bakom sig. Han finns alltid för mig och mina syskon. Han är BÄST! <3
Jag älskar dej pappa, nu och för alltid <3<3
 
Jag kan räkna upp alltför många i min närhet som faktiskt har en dålig relation till sin pappa (min pappa hade ju inte den pappa som han själv är) och kan bara lida med dem för ens föräldrar ska ju va de där man alltid kan räkna med. Som mina.
Jag har en nära vän som brukar tala om för mig att hon önskar hon hade haft mina föräldrar och för ett tag sen fick jag reda på hur hennes barndom egentligen varit, jag trodde knappt mina öron. Men förstår varför hon alltid ville vi skulle va hemma hos mig i våran ungdom, och förstår varför hon alltid tyckt så hemskt mycket om just min pappa, ja mamma också såklart men just hennes pappa har varit svår mot henne. Jag kan fortfarande känna dåligt samvete över att jag faktiskt borde förstått och märkt det hela men inte gjorde jag det.
Jaja, där är bara ett exempel på att jag idag verkligen ska uppskatta det jag har.
 
Kom visst in på lite jobbiga saker här men detta om henne är nåt jag ofta numera har i bakhuvudet.
Det är också ett antal på kursen som haft enormt jobbiga relationer med just sin pappa så eftersom vi pratat mycket om det är jag verkligen ännu mera glad över min. Ja, ni förstår min poäng här :)
 
Och som jag brukar säga, jag hade verkligen inte suttit där jag sitter idag utan min pappa och min mamma<3<3
 
Jag fixade frukost till de bästa imorse och senare blir det uppvaktning med tårta och paket, väntar till mina syskon kommer. Tyvärr kan ju inte storayster komma hem så hela familjen blir inte samlad idag ,men till jul :)
 
 
 
 

Trötter

Sen vi ökade upp tiden på kursen har det blivit jobbigare, så klart. Det blir långa dagar och fastän att det då är givande tar det mycket på krafterna. Jag hade ju redan innan rätt långa dagar med tanke på restiderna jag har.
Det svider i mig att jag inte orkar så mycket som jag vill. Men får glad över att jag faktiskt ändå orkat vara med hyfsat mycket, i sin helhet.
Idag är jag dock hemma för jag är verkligen trött. Medicinerna jag äter nu gör sitt till och så har dagarna på kursen denna veckan varit rätt intensiva.
Jag hade Melwin inatt och när jag hade vinkat av honom imorse kröp jag ner under täcket. Sov i över tre timmar!?
Ja, jag var nog i stort behov att få mera sömn.
Pluttefisen vaknade redan halv sex imorse och då med; "Har du sovit gott Malin", "nu är det nog dag", "klockan är halv tio"...Ja, munnen går i ett och kan man annat än le fastän man då är jättetrött :)
Vi låg kvar och myste lite och sen fortsatte vi vid teven, "Dora" är en av hans favoriter  så vi satt under en filt, han, jag och grisen. Ja, han har fått dille på en av mina grisar, den tjockaste jag har i samlingen. En mjukisvariant som är knallrosa, han är helt inne på rosa nu så :P Kan han ha blivit "smittad" av mig tro? Haha! Många som är inne på den linjen iaf ;)
Denna ska ligga emellan oss när vi sover, han ska sen stoppas om i min säng när Melwin åker, där ska grisen ligga till nästa gång han sen kommer till mig. Härliga unge <3
 
 

Massage

Idag fick vi massage. På den skolan där vi går är det lite olika utbildningar och friskvård är en av dem, där endel då inriktar sig på massage.
Det var de här som masserade oss, vi kunde välja mellan rygg eller ansikte och jag valde ansikte. Då jag ofta har mycket huvudvärk tänkte jag detta kunde vara skönt och det var det absolut. Super duper skönt! :)
Vi fick reda på att man kan boka in sig där sen när vi slutat med, 100 kr för 35 min, ska då jag göra då och då. Billigt och som sagt skönt så visst kan de sin sak redan.
Och som jag trodde så försvann en hel del av min huvudvärk.
Så det var ett bra sätt att börja dagen på för jag hade min tid redan efter frukosten.
Sen flöt dagen vidare och lika trevlig som alltid.
Tänk att det redan är näst sista veckan, som jag kommer sakna allt där och alla fina människor.
Men har helt klart fått nya kompisar som jag kommer fortsätta att umgås med.
 
Imorgon ska jag och ett par till laga mat till resten av gruppen. När vi var sjuka en dag så ordnade de andra detta som en överaskning och nu ska vi bjuda igen.
Skolan står för både maten och kök så det ska göras där, trevligt och att en av dem i min grupp är kock gör ju såklart inget alls :P
Det blir biffar på lökbädd, hasselbackspotatis, gräddsås med gorgonzolaost i.
Och äppelpaj, smulpaj. till efterätt. Den ska jag stå för, mina pajer är jag lite känd för så får hoppas de går hem lika mycket imorgon då då :)
 
 
 

Drömavbrott

Jag drömde härligt inatt, de nätterna är rätt få känns det som så det gillas.
Men så ringde larmet och då skulle jag just göra ett viktigt val, så kom av mig och minns inte alls vad det hela handlade om. Retsamt men så länge det är en bra känsla om det gör det såklart inte så mycket :)
Men ibland vill man ju bara komma ihåg för att det nånstans finns lite i ens undermedvetna, är ni med på hur jag menar?
Därför har jag svårt för att bara släppa det, kanske det klanar under dagen :)
 
Dax för näst sista veckan på kursen, kan inte fatta vart alla de här veckorna tagit vägen. Kan känna seperationsångest för det är så hälriga människor i vår grupp, visst lär jag absolut hålla kontakten med flera stycken men det blir ju ändå inte samma grej.
Ja, jag kommer sakna hela den där biten helt klart!
 
Ha en bra måndag för det ska jag ha!
 

KRIS, syobesök, alla helgona

Idag åkte vi till Bräkne Hoby, med kursen Socialt företagande.
Vi var på folkhögskolan där och träffade två män från KRIS, kriminellas revanch i samhället. De var jättetrevliga att sitta och prata med och så spelade vi ett väldigt givande spel. Vi skulle slå med tärningar och ta kort därefter, kort med frågor på som då var och en skulle besvara, kunde t.ex va; "Nämn tre avgörande val du gjort i ditt liv, berätta"...osv. Jätteintressant och man fick verkligen tänka till på endel.
Ja, det var en givande och trevlig dag :)
 
Igår var det en hemmadag från kursen, vårt egna beslut faktiskt då vi allihopa (är bara 4 kvar på Soc företagande) var helt slutkörda och allmänt hängiga.
Så jag var hemma och bara slappade fram till eftermiddagen då jag skulle träffa en syo. Alltid bra att bolla lite tankar med en sån. Jag är inne på en omvårdnadsutbildning, bli undersköterska och sen inrikta mig på barn.
Det finns flera olika skolor relativt nära men kruxet är att det hänger i luften, min aktivitetsersättning från FK går ut vid årsskiftet, jag har ansökt om ny men blir det inte godkänt vet jag inte alls hur det blir med skola och allt.
Så nu ska jag jobba på att jaga dem på FK för att få ett beslut fortare, inte lätt att ansöka till en utbildning om jag inte ens har nån försörjning. CSN går ju knappt att ha o göra med och absolut inte i mitt fall då jag inte kan säg hur mycket eller hur länge jag kan orka.
Så min förhoppning är att det blir förlängt, att jag kan börja en utbildning, fullfölja den och på så vis komma mitt stora mål ett steg nämre.
 
Då är det alla helgonahelgen nu, en helg då man såklart tänker extra mycket på alla de man har förlorat. Jag kan bara konstatera att jag har många fina skyddsänglar bakom mig <3
Imorgon ska det bli middag inne hos Christian, hans mamma, mina föräldrar, Maria och Anton ska dit. Trevligt :)
 
Ja, det var en uppdatering ifrån mig.
Ha en fin helg!


 
 
 

RSS 2.0