Hoppas på snabb bättring!

Mina öronbekymmer fortsätter och de har bara blivit värre och värre, igår var min käke helt svullen och jag har pga svullnaden fått hemskt ont i mina tänder, kan inte varken gapa eller tugga riktigt. Detta kommer då från öronen för tänderna är det inte.
Dem som de senaste dagarna har droppat mina öron har sagt att de inte verkar rinna ner i mitt vänsteröra så det är alltså så svullet att dropperna inte ens kommer genom.
Jag ringde sjukhuset igår, de på öronmott förra veckan sa jag skulle det ifall det blev sämre så skulle dem fixa Antibiotika på telefon bara men så var inte min dr där så fick gå genom vårdcentralen. Läkaren där konstaterade direkt att jag var i stort behov av Antibiotika för de är som sagt hemskt svullna och alldeles röda, både inuti och utanpå. Så fick en stark sort som jag nu ska ta tre gger dagligen i 12 dagar.
Och så fick jag en annan sorts droppar igen och en starkare sådan.
Så nu får jag verkligen HOPPAS att detta hjälper snart för blir tokig på det och när jag inte ens kan gapa över ett äppel eller tugga tuggummi är det illa!
Har ju haft ont i öronen i snart 2 mån! Och så tar det väl ett par dagar inan medicinen hjälper, sover hemskt dåligt för är ju så öm i hela ansiktet och kan då inte ligga på nåt av öronen, jag som jämt ligger på sidan och sover.
Och så får jag ont i magen av Antibiotikan...ja, mycket gnäll idag! :S
God fortsättning!

Jag hade en jättemysig jul och hoppas ni fick detsamma?
Vi var hemma nästan hela familjen, storebror med familj, lillasyster med kille, storasyster med familj skulle kommit hem men då hon är höggravid blev det inställt. De hade det som mål som sagt men ändrade sen sig då en 70 mil bilresa kan va rätt saftigt i det tillståndet, att bebisen sen ligger fel och är stor gör ju inte det lättare.
Så dem var saknade!
Men trots det blev det en supermysig dag, vi åt gott, tomten kom och Melwin var såå modig som gick fram och tog i hand direkt. Sen var det den klassiska julklappsleken och så lite spel på det och sen kom Christian på kvällen då vi oxå skulle byta julklappar och sådär.
Och jag hade visst varit snäll i år oxå för fick en massa fint.
En bild på endel av allt.

Jag fick oxå en jättefin grej, en sak jag såg reklam på teve för och så sa jag ändå att jag hoppades många skulle få den för vilken bra tanke alltså.


Det är alltså ett kort där det står att jag gett vaccin för mässling till hela 40 st barn, fick det av Maria och Anton och som de skriver inuti så vad passar mig bättre? Jag är ju alltid mån om barns bästa och att hjälpa 40 st känns bra!

Kolla min fina pluttefis, han klädde granen med mig och såhär blev resultatet :)Gårdagen var sen en slappedag, vi satt och myste till "Änglagård 3", den var helt okej, de där filmerna är lite av kult tycker jag.

Och idag blir det också filmkväll men då inne hos Helen och Manne, jag och Christian ska dit. Det blir Tacos och så filmen om Cornelis, den har jag länge velat se och köpte den i jultidningarna så jag hoppas den lever upp till mina förväntningar.

Sjukhusbesök nr 2

Igår var jag på det andra sjukhusbesöket, var och träffade öronläkaren och så var jag på labb där de tog ännu fler rör med blod, är det konstigt att jag har blodbrist eller?!
Han, alltså öronläkaren konstaterade att utslagen som satt sig i öronen blivit rejält infekterade och de är hemskt svullna, både inuti och ner ända på käken.
Han spolade dem, lade i en massa medel, bakteriedödande, bedövningsgel m.m. Så efter det där kändes de rent av bra, har haft ständigt ont i över en mån nu så det var skönt men så kom det ikapp mig inatt...fick grymt ont när bedövningen släppte.
Men de ska förhoppningsvis bli bra nu, ska öka upp doseringen av salvan och ge det lite tid nu. Blir det sen inte bättre så sätter han in en antibiotikakur.

Efter det gick jag och strosade på sta`n och köpte resten av julklapparna. Så det blev en lång dag och en ännu längre natt.
Idag känns de inget vidare heller men som sagt får jag ge det lite tid nu då, bara det att jag är trött på det hela nu. Men nån gång lär det väl bli bra får jag hoppas.


Sjukhusbesök nr ett i veckan

Idag var jag på sjukan i Karlskrona, tanken var att jag skulle åka dit i förmiddags redan då jag skulle strosa i stan med Adrian (min goa brorson) och hans mamma men när jag var på bussen fick jag ett sms om att Adrian antagligen åkt på magsjuka :( Så blidde inget med det och plötsligt fick jag ju en maaassa tid själv...Men hoppade av i Ronneby där jag tog en fika med Magnus, en kompis som det jämt är lika trevligt att träffa och snacka lite gojja med. Sen tänkte jag att jag skulle ta handlandet där i Ronneby då, Magnus var tvungen att åka efter fikan så gick själv....i första bästa affär jag gick in i mötte jag Nina, min kompis som jag skulle åka hem till efter sjukhusbesöket, vad är oddsen liksom?! Då visade det sig att hon oxå hade dötid och att även hon skulle handla så vi gjorde varandra sällskap och jisses så trevligt vi hade, inte igår vi gick och shoppade. Åt gott till lunch gjorde vi oxå. Och jag hittade en hel del av klapparna jag hade kvar.
Så dagen blev hemskt bra trots att det fick bli ändrade planer i sista minuten.
Jag hoppas det var falskt alarm på min lilleman för inget kul att bli magsjuk lagom till jul.

Sen var det dax för besöket på sjukhuset. De blir inte kloka på mina utslag och även idag var det två läkare som kollade mig, alla blåmärken jag får efteråt tyder på att det är nåt som kommer inifrån....vad vet varken jag eller dem.
Nya prover ska tas, mängder är det! Och så tog de ett stort hudprov, två bedövningssprutor fick jag utan att ens sagt nåt, de satte dem precis under nyckelbenet så det kändes faktiskt endel. Sen skar dem då bort en bit därifrån, så nu lär jag ha ett litet förband där i minst 4 dagar och det ska inte bli blött. Inget lätt at duscha med det där. De tog t.o.m en massa foton på mig idag, foton som sen tillsammans med proverna ska skickas till Lund. Så jag blev egentligen inget klokare av detta idag men så återstår det att se vad allt detta visar.

Jag var inte hemma förrens sex nu ikväll så det blev en lång dag, märks nu för helt slut är jag och det börjar kännas att bedövningen släpper nu.

Imorgon är det dax för sjukhusbesök nr två, jag försökte slippa det idag med tanke på dagens tid men gick inte hem så jag får allt pallra mig iväg imorgonbitti igen.
Då är det öronläkaren som gäller och så alla prover som nu ska tas.


Mums filibabba

Idag efter frukosten tog jag och öppnade en stor chokladtomte, jag äter ju bara godis till julen (ja ibland till påsken oxå) och nu när det officiellt är julveckan var det alltså dax att börja.
Det satt inte alls tokigt, gott :)
Så nu lär det tuggas endel och sen efter nyår lägger jag av helt igen. Bara det att jag just nu har svårt för att tugga för mina öron fortsätter ju att bråkar med mig. Men lite godis ska nog allt gå ner :P

Imorgon är det dax att åka till hudmott i Karlskrona så jag hoppas verkligen de kan göra nåt åt mina öron då, salvan jag fick nu sista omgången har inte hjälpt nåt alls så de blir bara värre och värre. Fick en tid till öronmott på onsdag så sjukhuset två dagar i rad, och julveckan oxå! Men min förhoppning är att jag inte ska behöva dit på onsdag, beror på hurvida de imorgon gör nåt åt öronen. Det är ju liksom prickarna som spökar där oxå så.


Sista advent

Ja, det är det ju på söndag och jag frågar mig som vanligt, vart har tiden tagit vägen?
Jag är ute i illa tid med mycket tycker jag, jag som älskar att ha framförhållning och att va ute i god tid:)
Pyntat o klart har det iaf varit länge hos mig, endel julklappar (bara en pyttedel) är fixade och jag har oxå fixat undan endel julbak så visst hade det hela kunnat va värre.
Jag får lägga i slutspurten nästa vecka tänkte jag men måste försöka hitta lite energi till det. Hela tisdagen lär gå åt till sjukhuset då jag ska till Karlskrona, läkaren på hudmott ville ha dit mig så jag antar att det blir det där hudprovet m.m då då. Mina öron blir värre hela tiden och jag kan inte gapa över ett äppel nu, krisigt värre! :P

Min sömn blir hemskt påverkad av mina öron för jag som jämt ligger på sidan kan inte detta då båda öronen ömmar som tusan. Igår tog jag en extra värktabl så denna natten har iaf varit lite bättre men gav dock upp allt vad sovande heter redan vid halv sex imorse.
Att jag sen har blodbrist gör väl tröttheten värre men det får ju funka på nåt vis iaf. Antar att jag nog egentligen skulle behövt en tid hos min "häxa" men hon säger ju att jag alltid ska dit när det varit nån större undersökning eller så på sjukhuset och då är det inte särskilt klokt att åka dit innan tisdag men sen är det ju så tajt inpå julhelgen...Jaja får se hur det blir med det där.

Nu ska jag gå och försöka sparka igång kaminen :P
Ha en bra helg allihopa och glöm nu inte det fjärde och sista ljuset på söndag :)


Dåligt med uppdateringar


Jag har inte tagit mig ork att uppdatera här, har varit lite för mycket med en massa strul här o där så det är därför helt enkelt.
Mitt mående är en enda röra kan man väl säg, de där utslagen som fortfarande spökar.
Jag fick ju prickar även i mina öron, detta fick jag en behandling för men som inte hjälpte riktigt, efter jag tagit färdigt dropparna fick jag mer och mer ont igen. Var hos min dr igen och fick en ny sort jag skulle droppa med men inte heller den hjälpte.
Så fick ge mig iväg igår igen då jag nu inte ens kan gapa riktigt, öronen är hemskt svullna inuti och utanpå oxå så nu fick jag en likadan salva som jag hade först och så en akutremiss till öronkliniken på sjukhuset.
Läkaren från Karlskrona ringde mig förra veckan, hon ringde ang proverna då mitt blodvärde sjunkit ännu merra och så ville hon reka läget, hon ville ta ett nytt och större hudprov då resultatet av det första var tvetydigt...vet inte vad hon menar med det men hon skulle prata med en dr till och sen höra av sig igen. Hon blev bekymrad över hur utslagen nu påverkar organen, så som mina öron :s
För de fortsätter att komma men salvan jag fick hjälper och ändringen av allergitabl funkar bättre men hur länge ska det fortsätta?
Hopplöst trist och jag förstår då inte vad det beror på?!

Öronen är så ömma så jag kan inte ligga på sidan och sova, nåt jag jämt gör så nätterna är jobbiga och sen magvärken ovanpå det...Ja det rullar på men åt fel håll tyvärr.
Tröttsamt!


Trevlig dag och otrevligt avslut

Det var hemskt trevligt igår på marknaden, gott sällskap, en hel del folk och en hel del sålt så lyckat med andra ord :)
När vi sen kom var vi rätt möra, lång dag och tidig start då vi var uppe redan kl sex.
Christian bjöd mig på pizza och sen skulle jag hem men blev inte riktigt så.
Måste ha blivit nåt knas med den där pizzan, hann knappt äta nåt innan halsen började svullna på mig. En pizza jag ska tåla, en vanlig Calzone men det blev värre och värre och varken mitt astmaspray, kortisontabl hjälpte så bara att ta en adrenalinpenna och ge sig av till akuten.
Man ska ju alltid åka in efter en sån ifall det skulle behövas mer mediciner.
På akuten var det mer kaos än vanligt så sköterskan som tog emot mig skickade mig vidare till jourcentralen där jag var väntad så de hade redan tagit fram mer mediciner, fick andas in en bra stund och fick även mer kortisontabl. Pulsen låg på 147, bltr 170/95 men en vanlig reaktion av adrenalinet men jisses vad hjärtat rusar av en sån där alltså. Otäckt! Dock himla tur att jag alltid har en sån där med mig för vad snabbt utför det kan gå. Det är en bra och effektiv hjälp när det blir akut.
Fick sen sitta kvar i en halvtimme så de såg att allt gick bättre. Vilket det gjorde så sen fick jag åka hem igen.
Mer död än levande då och klockan tio igårkväll slocknade jag, sov sen ända till halvnio imorse så det tar då på krafterna.

Idag mår jag bra men är helt slut idag oxå. Och min mage gillar inte alla de där kortisontabletterna, blev totalt 20 st igår och såna ska man över huvud taget inte ta om man haft magsår så ingen bra kombo men vad gör man?
Så har ondare idag men kan ju iaf andas bra.

Har hela förmiddagen myst med min pluttefis, han flög i famnen på mig igår när jag kom hem, somnade sen i famnen på mig och vi tog en favvo i repris i förmiddags då han somnade hos mig. Låg sen en bra stund på min mage och sov, härligt!
Nu har han åkt hem och jag ska ta en dusch och kanske äntligen få av mig pyjamasen.


Seg

Igår började jag dagen med migrän, ingen bra start alls. Har haft hemskt ont i huvudet i många dagar nu. Men fick ge mig igår och ta ett migränspray, gick sen och lade mig igen och lyckades t.o.m sova ett tag till så sen kändes det bättre. Bara sådär rysligt tung i huvudet som man blir efteråt.
Men framåt kvällen blev det värre och värre igen och fick ta ett spray till. Fattar inte varför jag numera så ofta har problem med detta? Kanske en ny tid till min häxa som behövs men drar mig alltid för att dit då ingen kan säg hur det sen blir efteråt och så.
Att ta två spray samma dag är inget som är superbra men det går bra men så igår blev det nog lite för mycket då jag just nu äter rätt många andra tabl, shit vad det snurrade i kupan min!
Så jag slocknade rätt tidigt igårkväll och var halvt medvetslös hela natten haha. Sov sen ända till halvnio imorse vilket är länge för mig.
Idag känns det bättre men är totalt slut som artist och huvudvärken är även idag sämre än vanligt men iaf under kontroll.

Idag lär det packas och plockas, ska på julmarknad imorgon och ska förhoppningsvis sälja en massa. Blir lite av varje jag ska ha med mig och allt detta ska idag packas ihop.
Marknaden går av stapeln imorgon mellan kl nio och ett och jag ska dit med min tant Anita (är tradition sen flera år att vi är där), Christian ska oxå dit och så Maria och hennes Anton så det ska bli trevligt :)

Så kanske det är dax att sätta lite fart?
Ha en bra helg på er!


RSS 2.0