Berg o dalbana

Känns som att jag inte skriver nåt annat än mitt mående just nu men när jag tar mig ork o tid till att sätta mig vet jag att det är endel som undrar över hur jag mår så därför passar jag på.

Jag fick i mig järnet i måndags, första sticket t.o.m! Min sköterska hade kallat in förstärkning och hon presenterade sig som Dracula...en riktig blodsugare haha och hon lyckades som sagt så ska till henne på fredag oxå. De ville inte ta nytt hb på mig men jag tror att jag tar upp järnet nu för bättre är det emellanåt iaf.

Jag var sen hos min "häxa" idag och efter att hon tagit mina värden konstaterade hon att det hela var en berg o dalbana och katastrofalt.
Hon vågar inte behandla mig fullt ut för rätt om jag blir bättre är varken borrelian eller rosfebern helt borta ur kroppen än. Mitt öra läker på men får det omlagt varje gång jag är på vc, ska sen till min dr i Karlskrona om två veckor. Då får hon kolla genom det riktigt och sen ska jag återkomma till min häxa.
Eftersom hon inte kan behandla mig helt kan jag heller inte räkna med att bli bra nu så t.o.m hon sa åt mig att överväga noga på att ta glutenfritt ett tag, då kan kroppen ta upp järnet bättre och när jag sen kan dit igen kan hon behandla riktigt så jag sen kan äte riktigt igen.
Det har helt enkelt blivit för mycket för kroppen nu så därför blir det då såhär.

Nu är jag som vanligt mer död än levande, blir alltid sådär efter hennes behandling, Migrän har jag oxå haft idag så ja, det rullar på eller nåt.
Däremot så kan det ju bara bli bättre nu, för lite järn i kroppen, lite nålstick av häxan och mycket sömn borde göra susen :)


Vår?!

I fredags var det dax för att göra ännu ett försök med att få i mig järninjektionen.
Detta görs alltså på vc men sist kunde de inte sticka mig och sen har det varit uppehåll pga antibiotikan.
De tror att min anemi kan bero på borrelian (och till viss del glutenallergi, för min dr tror stenhårt på att det blossat upp igen och även proverna tyder på det men jag tror stenhårt att min häxa kan ta bort det igen när jag kan dit)men då ska det ju bara bli bättre nu för det läker fint i örat och går framåt hela tiden på den fronten.
Iaf så hade det sjunkt ytterligare så jag hade rätt i mina misstankar för jag har då känt av det där nu, min huvudvärk är grym och migränen ligger på lur i vad som känns ständigt.
Jag fick förklarat att det inte alls är nåt konstigt, inte heller min yrsel pga att det just är mycket nu då. Och blodtrycksfallen jag känner av ofta hänger ihop med mitt hb.
De var två sköterskor och de fick till slut i kanylen riktigt, blev riktigt glad för tror verkligen jag behöver järnet nu. Blev tre stick och de, ja jag oxå, konstaterade att det är himla bra att jag iaf inte är nålrädd.
Sen är då tanken att jag ska ha det 2 ggr till i veckan som kommer så ska dit imorgon igen.
Kan de sen inte imorgon får man ta hjälp av narkosläkarna på sjukhuset eller göra nåt annat för det är alltså himla struligt innan de lyckas. Det tar tid och nu är då risken att kärlen strejkar när det blir för tätt med stick.
Jag ska imorgon ha min ärtkudde runt armen för att värma upp kärlen (och ha den med mig in på vc, det sa de alltså men hur stor är inte den att springa runt med där inne då?), de hade värme på mig i fredags där inne men ska nu förbereda här hemma imorgon för att kanske underlätta.
Konstigt att det kan strula sådär alltså! Och varför har det sjunkt mera?
Men nu ska det ju hur som helst bara bli bättre för järn har jag ju nu och bara till att hoppas det slutar lika imorgon.

Jag är såå trött på att vara trött och jag vill bara sova jämt, somnade t.o.m i bilen på väg hem från kalaset igårkväll, då snackar vi ändå bara en resa på en halvtimme och klockan var bara lite efter tio. Inte klokt!
Migränsprayen går åt här som bara den och de blir jag bara ännu segare av men vad gör man?

Kalaset igår hos min kusin var så trevligt, hon har nyligen flyttat och fixade alltså ett kalas helt själv här nu, och då för hela tjocka släkten. Jag blev impad för hur länge sen är det hon bara va sådär liten och var hos mig? Och nu 20 år gammal :)

Idag är det då vår! Ja det är nog verkligen så och jag bara hoppas på att det nu håller i sig så vintern är över.
Jag och min pluttefis tog och gick en sväng, ner till havet, stranden och lekparken och där spenderades det hela två timmar med att bara leka och prata med nya människor, han är lika social som jag så trevligt var det :)
Och alla verkar ha drabbats av vårkänslor för jisses med folk det var ute, en härlig syn!
Stranden var dock helt fördärvad av vintern så vi kom hem med en tånglukt, halva grustag i kläderna osv...haha.
Härligt iaf!

Nu undrar jag dock inte om min säng kallar.
Eller städa lite kanske? För trots migränen jag fick mitt i natten inatt så känns det rätt okej nu, har ju t.o.m massa färg i ansiktet! Skulle alla dem se som jämt påpekar hur blek jag är nuförtiden hehe ;)


Tröttsamt

Idag känner jag mig mer död än levande. Är så enormt trött, har ont och är sådär drygt tung i huvdet. Jag fick migrän igårkväll så antagligen det som ligger på lur även idag. Har oxå haft stora problem med vanlig huvudvärk sen mitt hb började strula så hemskt. Jag tror oxå att det förresten är ännu lägre nu för jag hade ju bara 92 sist de kollade och efter det har jag haft mensen, blödningar från örat, ja t.o.m näsblod.
Men på fredag har jag en tid för att få järninjektionen nr två, hoppas bara det går vägen oxå. Sist fick jag ju ge mig hem med fyra misslyckade stick, de kunde med andra ord inte få in en kanyl i mig, har alltid varit svårstucken men dock brukar det till slut lyckas iaf.
 
Jag har legat det mesta av dagen idag, har oxå hemskt ont i magen idag så ska bli så skönt att ta sista Antibiotikan imorgon. Alla de här tabletterna knäcker ju både min mage och mig!
Sen är det bara till att hoppas att denna omgång av antibiotika tagit död på både borrelian och den där rosfebern.
Idag känns mitt öra rätt så okej och det har inte blött sådär värst mycket. Ett gott tecken!

Nu ska jag slänga mig på soffan igen, blir verkligen trött av ingenting. Så jäkla tråkigt och det börjar gå mig på nerverna för rastlös börjar jag bli, det är kanske å andra sidan ett friskhetstecken?
I vilket fall behöver jag nu sussa lite till
!


Blödande öra

Jag repar mig sakta men säkert, svullnaden i ansiktet har gett sig rätt bra nu. Tog sista kortisonet igår, skönt för min mage att slippa dem. Nu ska jag bara käka färdigt antibiotikakuren oxå.
Jag kan dock fortfarande inte tugga och gapa riktigt på den sidan. Och örat spökar rätt mycket nu, när jag var i Karlskrona i måndags så sa läkarna där att jag skulle ha kompress med alsolsprit på hela tiden för att få ur alla bakterier som sitter i såret jag har inne i örat, ja jag har sår på själva örsnibben oxå. Detta har jag men nu de sista dagarna har det blött (böjer man verkligen blöder så?) genom och igårkväll var det mycket alltså. Taskig tajming med tanke på min blodbrist haha.
Det bara rann när jag hade duschat (tar väck det under tiden jag duschar) och en kompress rann genom som ingenting. Men sen slutade det iaf och ännu har det inte läckt genom. Men det är inte så lätt att lägga om det bra i örat för själva omslaget kommer ju inte in i örat men iaf.
Jag kan ju på ett vis tycka att det kanske är lite bra när det blöder sådär för skiten bör ju komma ut då men sen är det väl lite konstigt? Är ju som sgat inifrån örat så...Min dr ska ringa i slutet av veckan så får väl höra med henne då.

Trött som synden är jag ännu och jag klarar bara inte av att vara uppe en hel dag men annars går det alltså på rätt håll nu.


Äntligen

Ja nu börjar äntligen mitt mående att gå på rätt håll, var på tiden för jisses så segt detta har varit.
Jag var i Karlskrona i måndags där jag fick en akuttid hos min dr på hud. Borrelia var det och är ännu för det har inte hjälpt fullt ut med antibiotikan. Sen har jag fått rosfeber i örat, pga såret däri, min trumhinna är sprucken så inte så konstigt att jag har så ont i. Jag fick en akuttid hos öronläkaren oxå där hon kunde konstatera detsamma och sen sätta in ännu en kur med antibiotika. Fick även göra ett hörseltest där man lätt kunde märka hur dåligt jag hör på det örat men när allt lägger sig så ska även min hörsel förhoppningsvis bli normal igen, blir kanske aktuellt med ännu ett hörseltest då för att se så det inte blivit några men.
Jag måste ha ett omslag på örat, kompresser och alsolsprit för att få ur bakterierna i såret och för att undvika nya.
Och sen är det då alltså antibiotika i tio dagar som gäller, ätter sen fortfarande kortisonen för att få ner svullnaden i ansiktet. Min mage gillar verkligen inte alla dessa mediciner men vad gör man?
I onsdags blev jag feberfri så nu ska väl det andra oxå ge sig med tiden.
Min dr ifrån Karlskrona ringer mig idag, kanske de då har fått svaren på de där glutenproverna.

Eftersom man inte får äta antibiotika samtidigt som järn kan jag inte heller nu få mina järninjektioner så mitt hb är fortfarande lika lågt, ja ännu lägre skulle jag tro då jag oxå haft mensen nu.
Så det dröjer en vecka till innan jag får i mig järnet, så jäkla typiskt för jag behöver verkligen det där. Är så fruktansvärd trött och gör just inget annat än sover känns det som.
Min yrsel har gett sig endel och mitt öra är lite bättre idag.
Ja det var en uppdatering ifrån mig.
Måste oxå bara skryta över hur fina vänner jag har, alla som tänkt mycket på mig nu och visat det i alla dess former, ni är bäst!


Jobbigt!

Jag är inget pigg alls men tänkte göra ett försök med en uppdatering.
I fredags fick jag t.o.m åka in till akuten för allt det här börjar bli för mycket...Jag är så yr så jag har ramlat flera ggr, har ont i öronen, jätteont i magen av antibiotikan osv.
På akuten konstaterade dem att mitt hb fortfarande är lika lågt, 92, detta kan orska yrseln men eftersom borrelian satt sig i öronen kommer det oxå säkerligen därifrån. Borrelia sätter sig också ofta på just balansen. Jag får även rejäla blodtrycksfall när jag reser mig konstaterade dem på sjukhuset.
Men jag blev egentligen inget klokare på att åka in för de hänvisade till min dr i Karlskrona så imorgonbitti skulle jag ringa dit.
Jag var ju iväg i fredags för att få min andra järninjektion men nu blev det tvärstopp pga antibiotikan för de vill inte ge mig det sålänge jag äter det. Hopplöst alltså!
Så jag ägnar dagarna åt att sova, och bara typ ligga för orkar knappt röra mig och gör jag sen nåt så faller jag pladask.
Men jag lever iaf så nu ska jag också läsa mina favvobloggar, sen blir det sängen!


Läkare här, läkare där

Ja detta evigt springande och tjatande om läkare fortsätter, är verkligen mycket nu!
I måndags var jag på vc för att få min andra järninjektion, de frågade hur min helg varit och den var full med migrän, kontant huvudvärk, yrsel och en grym trötthet.
Inget konstigt fick jag till svar då mitt hb spökar en massa och då räcker det inte med en injektion. Jag trodde ju att den skulle verka bra med en enda gång eftersom det verkligen kommer rätt in i blodet.
Men efter andra brukar man märka bättre resultat, men så gick det inte som tänkt. För de misslyckades nämligen med att sticka mig. De var 3 sköterskor och stack mig i båda armveck och hand, på båda sidor men sen gav de alltså upp. Höll på i 40 min!
Så jag fick hem utan nåt uträttat, sköterskan skulle sen ta det med min dr för såhär funkar det ju inte och verkligen inte då jag skulle ha två i veckan. Ska återkomma in dit på fredag.
Men där rök mitt hopp om att piggna till.

Och sen igår var det dax att ge sig till Karlskrona och sjukhuset där...ett besök jag bävade så för då min dr där pratat en hel del om allt den biten då...Nåt galet är det ju och har varit bra länge.
Hon, alltså min dr där var sjuk, fick jag reda på i måndags men jag skulle ändå dit och då till den andre jag oxå alltid fått träffa där. De båda är faktiskt rätt ok för att va läkare :P
Jag träffade då honom och två till, en massa läkare blir det alltså.
De är något ställda inför alla de här utslagen, det rödflammiga som blossar upp här o där, blodbrist som bara blir värre osv...Men nu hade de endel resultat, ifrån biopsin och andra prover.
Biopisin visar att jag har en allergisk reaktion, nåt jag dagligen utsätts för och som kan ha samband med mina symtom...Tradolanen sa han genast, det är mina värktabl, en tabl jag stått på i många år men som jag tagit dagligen sen i höstas nån gång. Jag har inte tänkt på den så, för som sagt så har jag ätit den mycket och länge men visst kan det va så. Sen kan det ju gå flera mån utan att jag behöver ta nån av dem men nu har det då varit mycket med min vanliga värk och kan förklara det. Då är nästa fråga vad man ska göra? I nuläget skulle jag fortsätta med den för att utesluta den nu går inte för min värk och att bara ge mig nån annan är inte lätt pga allergier jag har emot andra läkemedel. De är också inne mycket på glutenallergi, nåt jag hade förut och fastän jag nu inte uppvisar samma symtom som då kan det vara det, ska tas fler prover för just det så får vi se. Jag hoppas verkligen inte det är det igen för det där var jobbigt och nu är jag så bortskämd med maten jag kan äta.
Men så är det en annan sak som faktiskt kan förklara allt detta konstiga som jag nu känner och som endel prover visar, borelia. Detta tog de ett andra test för men inget svar var kommet där dock sa dem attt det måste vara det så nu har det satts in behandling för det. De första utslagen kom jämte fästingbettet och han igår sa att det oxå är därför mina öron aldrig blir bra.
Så det blev en hästkur av Antibiotika och då en sort som är särskilt just för borelia. Ska käka den i 10 dagar och måste nu verkligen tänka på min mage så jag klarar av att äta klart kuren.
Så snäll mat, mindre kaffe osv.


Och så avaktar vi alltså med att börja utesluta kost och mediciner, en sak i sänder som läkaren sa.
Borelia kan ju orska mycket och oolika bevsär så är det enbart det så ska det ju bli helt bra nu.
Min dr,(hon som var sjuk) ringer sen mig om två veckor och då ska de här nya proverna va klara. Ska ju lämna nåt som oxå känns jättefräscht, skitprover...haha. Avföringsprover med andra ord, tre dagar i rad...Ja är det inte det ena så är det då det andra och att sen de flesta runt omkring mig oxå bara rasar ihop gör inte det hela bättre.
Men vi lever vidare på hoppet!

Och jag blir bättre med att uppdatera här o där när allt bara kan bli lugnare.
Alla mina favvobloggar får jag läsa ikapp för som sagt orkar jag då inte mycket nu, är totalt slut av all denna cirkus.


RSS 2.0