Mer död än levande

Imorse var det dax för en behandling hos min "häxa". Det var jätte länge sen jag var där så hög tid vilket oxå märkts då jag bara fått ondare och ondare nu ett tag.
Som vanligt började hon med att mäta mina värden och det var uruselt resultat, sådär dåliga har dem inte varit på bra länge så hon undrade hur jag kunde se sådär pigg ut och orka le men skenet kan bedra eller nåt som hon sa.
Hon kunde utefter värderna ta och konstatera att jag haft besvär med mirgänen igen, vart jag hade som ondast osv...Hon ser då allt! Hon frågade mig vad jag gjort i min rygg då det tydde på en skelettskada där, alltså att jag typ ramlat och fått en rejäl smäll på den...Grejen är bara att det har jag ju inte. Visst har jag haft ondare än vanligt i den och särskilt nu i helgen men så har jag ju kånkat endel på min "pluttefis" som ju väger endel.
Jag fick tom ta av mig tröjan så hon kunde studera den och känna lite här och var men vi kom just inte fram till nåt så direkt. Jag ska vara försiktig med att lyfta, bära, sitta bakåtlutad så mycket som möjligt så jag får ett bra stöd och ta det försiktigt med att böja mig och så sa hon och så sa hon tom att det kanske inte skadat att åkt till en läkare för att få den röntgad och kollad...Inte ofta hon förespråkar sjukvården (hon såväl som jag så litar hon inte på den direkt) minsann men så kan ju inte hon se genom huden på mig för att kolla riktigt :P

Eftersom värdernna var så himla dåliga så vågade hon inte ens behandla mig med nålar idag utan tog bara med lampan (som jag kallar den, en grej som hon trycker på vissa punkter) för hon var rädd för att kroppen skulle få en chock då allt är nersatt. Därför fick jag en ny tid redan nästa vecka, hon ville ha dit mig på tisdag men då jag ska på student på torsdag (man vet ju aldrig hur jag blir och hur länge det sitter i efteråt) ville jag hellre ta det efteråt så ska dit på fredag. Om jag nu inte blir alltför dålig nu vill säga för då skulle jag höra av mig.

Jag blev som vanligt helt slut efteråt och slumrade tom till i bilen på väg hem. Något jag typ aldrig gör annars!
Sen var det till att hem och fika lite och sen slänga sig i sängen. Sov i nästan två timmar, något jag heller inte har så lätt för sådär mitt på dagen. Men det behövdes då!
Dock var jag lika trött efteråt, känns som man blivit överkörd av en ångvält ett par ggr när man varit där.
Nu finns då risken att jag blir sämre här ikväll men så vet jag ju att det hjälper i slutändan så det är något jag helt enkelt måste ta. De sista gångerna jag varit där har det varit lite lugnare efetråt så jag hoppas på att jag inte får en alltför hård kväll och natt.
/Cornelia


Underbara pojkar och underbara mamma <3

Igårmorse kom mina brorsöner till mig och G, sen dess har det varit full rulle konstant :P
Vi har haft det jätte trevligt!
Vädret var tryvärr inte det bästa igår men vi ägnade ändå en stor del till att vara ute och bara busa runt. Vi var ute på en skön promenix och vi har myst sådär allmänt.
Det har gått jättebra, det är lugna och duktiga grabbar. Vi grillade igårkväll och hann undan regnet. Sen hade vi en spel och filmkväll när min pluttefis hade somnat, känns ju som man ägnat mest tid åt honom och försummat den store endel men eftersom han är i den åldren han är lär man ha mest koll på honom. Iaf passade vi sen på när han sov då och spelade ett kul spel, "Vem får sista ordet" heter det och alla har så kul åt att jag ju jämt får det men jag fick storstryk av grabben, märks att det är vårt blod i honom, hihi ;P
Vi sov allihopa hos G och fick sova gott tills iaf vid sextiden imorse då pluttefisen slog upp de blå. Han är så himla härlig att ha jämte sig och vaknar alltid med ett enda stort leende, sen låg han och bara pratade lite och myste en timme eller två innan vi sen fick stiga upp. Härligt med sån mystid <3
Sen har dagen bara rullat på, åkte sen hem i eftermiddags för att fira världens bästa mamma.

Du är den allra bästa mamman man kan ha, glöm aldrig det mammsingen!
Älskar dig såå, nu och för alltid!
<3<3<3<3

Nu är man rätt mör ska jag erkänna, ont har jag så nu blir det bara en lugn kväll. Får väl ladda för morgondagens behandling hos "häxan" min :s
/Cornelia



Härliga helg!

Ja fredag igen och sista helgen i Maj månad....kan som vanligt fråga mig vart tiden egentligen tar vägen...Men har just inget svar, som vanligt :P

Jag är nu hundvakt, till våran Bamses tjej :) Alltså G;s blonda lilla fröken, han jobbar ett par timmar till och sen var våran plan att vi ikväll skulle ut på sjön för att fiska Näbbgäddor men regnet hänger nu i luften och har börjat blåsa endel så får se hur det blir med den saken. Trist men en lugn hemmakväll är ju förstås aldrig fel heller :)

Och imorgon ska jag tidigt på morgonen få sällskap av två underbara gossar, min brors pojkar. Ska ha dem hos mig hela morgondagen och fram till söndageftermiddag. Härligt! :)
En elvaåring och en runt ett och ett halvt år så det blir ju full rulle men som sagt, härligt! Jag trivs med barn i min närhet som ni säkert vet :P
Även G är en himla barnkär person så pojkarna kommer hit imorgon då jag sover här. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.

Sen mors dag på söndag och eftersom jag har världens bästa mammsing ska detta såklart firas endel.
Ja helgen blir härlig helt klart! :)
Jag kommer antagligen vara helt slut på söndag då jag är inne i en trist period med min värk, knaprar starka värktabl för att stå ut men det funkar ju och det är iaf huvudsaken. Ska till min "häxa" på måndag och det är då på tiden då min kropp tacklar av mer och mer nu, behöver ny energi av nålarna så jag pallar med sommaren :)
Men jag tar det för som sagt, älskar att ha ungarna runt mig så! :)

Jag önskar er mina fina läsare en fin helg!
/Cornelia


Snusat bebis

Åh vad jag myste idag när jag satt med min kompis lilla flicka i famnen och så liten hon var sen då, sådär pytte pytteliten. Hon vägde runt 2500 g när hon föddes (är idag 3 veckor) och bebisarna vi haft i våran familj har aldrig varit sådär små så är inte van vid att ha en liten levande docka i famnen :P
Jag hade utan tvekan kunnat sita där med henne i famnen hela dagen och så satt deras stora tös jämte, hon blev 3 år härmodagen och är en hemskt stolt storasyster. Härligt att se!
Dagen har alltså som väntat varit himla trevlig och vi var inte hemma förrens vid femtiden, timmarna bara flyger iväg som vanligt när vi kommer ihop :)
Ja, var man inte redan innan sugen på ett eget barn så blev man ju helt klart idag, jag vill ju oxå ha en bebis! :P Hehe!
/Cornelia
  


Onsdag

Nu är halva veckan avklarad, jisses vad tiden går fort!
Idag är jag övertygad om att det blir en super duperfin dag då jag och min "andra äkta hälft" H ska till våran gemensamma kompis som nyligen fick en liten tös. Vi har inte träffat dem sen dem kom hem så ska bli jätte kul.
Hon bor rätt så långt bort så tyvärr träffas vi inte så ofta som vi egentligen vill. Men hur lång tid det än går mellan gångerna så känns det ändå alltid som om det vore igår, precis som det ska va mellan riktiga vänner :)
H kommer och hämtar mig vid tio sen så åker vi, ska först handla födelsedagspresent åt hennes stora flicka som fyllde år häromdagen, stolta storasystern :)
Vi har ett fint set till den nyfödde, "Hello Kitty" klänning med matchande leggings, rosa och urgullig.
Hoppas hon kan ha den denna sommaren, hon föddes fyra veckor för tidigt så är pytteliten men å andra sidan växer de sen fort så :)
Ska bli riktigt härligt att bara mysa med dem idag!
Önskar er, mina goa läsare en bra onsdag!
/Cornelia




Spelkväll

Igår var det ingen kul dag alls då jag fick spendera den mesta av den i sängen med migrän. Tog ett migränspray på förmiddagen och visst hjälper det men så blir man ju helt klubbad av dem och en tung känsla sitter kvar i huvudet.
Men igårkväll började det sen iaf rätta till sig bra.

En kompis ringde mig där på kvällen och frågade om jag ville vara med på en spelkväll så jag åkte bort till honom där jag ägnade kvällen åt en massa kul spel, ihop med honom, hans bror och en annan kompis. Kul och fastän grabbarna där vann överlägset i allt var det som sagt trevligt :) Som tur är så är man ju en god förlorare ;P
Spelade en massa olika, bl.a "Cluedo" det har jag aldrig testat förut, det var skoj.
Timmarna flög iväg så var inte hemma förrens vid halv tolv, tiden går fort när man sitter sådär och jag har alltid älskat allt vad sällskapspel heter så trivs med sånt jag :)

Idag tog jag sovmorgon då jag sov ända till kvart över nio, skönt!
Är dock inte alls lika skönt väder då det är hemskt grått och regnigt. Vill ju ha sol och värme!
Men trots det regnar och är allmänt trist ute så är det kanske läge att få av pyjamasen och ta och sparka igång denna dag :)
/Cornelia


Fridfullt

Igår tog jag och G hans båt för att ut och fiska Näbbgäddor, jag älskar att vara på sjön och sådär :)
Var verkligen superhärligt och kan man annat än få ro i själen av att bara sitta i en båt sådär och "vara"!? Underbart!
 Jag fick dock bara en endast firre, attans att G fick mer då jag tetas med honom hurvida han är en riktig sta`bo och jag då en äkta lantis....Dessutom är jag ju en fiskartös...hehe :P
Jaja i vilket fall var det skönt och bara en i radens fisketur hoppas jag :)

Har ni ätit Näbbgädda nån gång? De är hemskt beniga men pappa brukar röka dem hemma och slänga på lite sånt på en grovtbröd macka är inte så dumt. Benen är oxå helt gröna, lite häftigt:)

/Cornelia


"Barnvakt"

Idag är jag barnvakt till Nellie, en söt liten hund som då ägs av G :)
Han jobbar och då hon är en hund som lätt blir orolig (omplaceringshund) ryckte jag in för att hålla henne sällskap. Jag har varit här sen igårkväll vilket jag är glad för, för inatt blev det rätt mycket mardrömmar och då känns det genast bättre att kunna känna någon annans närhet :) Sover lugnare med nån vid min sida.

Så idag blir det bara en lugn dag, kan nog behövas då jag även idag har rätt ont. Tar jag av mina starka värktabl och vilar ett par dagar så brukar det sen igen kännas lite bättre så inga promenixer nu. Tror däremot att jag ska ge mig ut för att slänga mig i trädgården med en bok för solen skiner och frisk luft är ju ett måste :)

Vet ni förresten att Nellie och våran Bamse är ett kärlekspar? :P
De är supergulliga tillsammans och trivs med varandra, Nellie är rena lammköttet jämfört med våran gamla lufs men ändå ;) Häromdagen när de var hemma hos mig och hälsade på så skulle de båda två ligga på mattan under matbordet och Nellie kröp så nära Bamse hon bara kunde, så sött så! Hihi!
Ikväll ska hon få träffa sin fästman och han sin fästmö då det står hemmagjord pizza där hemma på kvällens schema:)

Ha en trevlig helg på er!
/Cornelia


Lite av varje

Idag är jag helt mörbultad och en riktig segis men trots det kan jag ju inte bara ligga eller sitta utan lär ha nåt att sysselsätta mig med så har blivit lite av varje.
Blev en plåt av min favvokaka, "Kärleksmoms" så gott så! Och sen städade jag skafferiet, har ett sånt helt skåp så finns endel yta som man behöver ta då och då, nackdelen med så stora skåp är att det längst inne på hyllan lätt kan gömma sig saker :P
Kaffebryggaren blev avkalkad, på tiden då den lät som ett gammalt ånglok, används ju flitigt här så :)
Fixat lite med tvätten och åter igen hade fåglarna valt att bajsa just på mina nytvättade kläder....lagom kul OR NOT!

Ja lite av varje har det blivit som sagt och nu för en stund sen fick jag ge med mig och ta en värktabl, gillar inte det alls då det är starka tabl som man blir helt slut av plus att jag ofta drömmer mer mardrömmar när jag tagit av dem men hade så ont så kan inte ens gå riktigt på mitt ben idag.
Får såna dagar ibland och nu är det kanske rätt mycket pga att det är länge sen jag var hos min "häxa" men drar mig för att åka dit då jag ofta blir så himla dålig efteråt, ja plus att det ju kostar en hel del.
Så jag skjuter det hela framför mig ett tag till och hoppas på det bästa helt enkelt :)

Nu känns värken lättare iaf så visst har det helt klart sina fördelar med de där tabletterna men iaf :S
/Cornelia


Mobilköp

Jag har beställt en ny mobil och såklart var jag ju bara tvungen till att ha en rosa :P
Blev en LG GD510, har inte haft just LG innan men antar väl att det är ett märke som funkar som alla andra, får hoppas det iaf! Jag har inte haft nån pekmodell innan så blir jobbigt att vänja sig, hehe. Alltid så med nya grejer men jag fastnade direkt för denna så jag ska nog lära mig den och förhoppningsvis också bli nöjd med mitt val :)

Så här ser den då ut:

/Cornelia


Fin helg

I fredags åkte jag då till G, vi grillade och hade det trevligt, som vanligt när vi ses :)
Igår åkte vi sen på den där loppisen som planerat, min kära syster yster och hennes pojkvän var också med och vi tog en rätt lång loppisrunda, var runt på flera ställen. Skoj och alltid lika skönt att komma ut sådär ju :)
Sen var vi hos hans mamma där det bjöds på våfflor, nåt jag varit sugen på ett tag så var gott och trevligt det oxå då :)
Efter det var jag sen med honom hem igen då och han lagade middag till oss...Han lade märke till att jag såg trött ut så fick stränga order om att inte va ute i köket, hehe fint gjort! :) Dock har jag lite småsvårt för sånt där då jag ju gärna bara vill hjälpa till :P
Ja, sen tog vi bara det lugnt och jag blev kvar hos honom tills idag :)

Nu är jag hemma igen och ska ta att storstäda tänkte jag. Regnar ute så passar bra då ju.
Är så himla dammigt bland alla mina saker, vill ju knappt vara inne om dagarna nu men faktum är ju att det trots fint väder blir dammigt inne...haha ;)
/Cornelia


Stackars liten!

Var ute och traskade en sväng innan och när jag skulle upp för en liten men rätt lång backe så ser jag en liten tjej komma cyklandes, ser att hon börjar tappa kontrollen över cykeln och till slut tappar hon balansen helt och välter, nästan framför benen på mig.
Hon kan väl varit runt fyra år eller nåt och hon hade ingen hjälm på sig...Börjar gallskrika och så ser jag hur blodet börjar komma i pannan på henne, gick hål på hennes ena byxben, skrapsår här o där...Ja hon slog sig rejält med andra ord.
Såklart hjälpte jag henne upp, försökte lugna henne genom att börja prata och så tittade jag efter nån i hennes sällskap då jag antog hon inte var ensam men det var hon....Hennes pappa och mormor var visst i lägenheten som låg i närheten fick jag fram så hjälpte henne till rätta och hennes pappa öppnade för oss, han hade inte hunnit märka att hon var borta och blev tacksam för min hjälp. Som sagt slog hon sig nåt hemskt och såret i hennes panna såg då inte fint ut, hon började må illa och var helt skärrad den stackaren så jag hoppas hon inte fick hjärnskakning eller så...Hon var så himla söt och jisses vad jag led med henne, har tänkt en massa på henne sen jag kom hem igen och kan bara hoppas hon klarade sig undan nåt allvarligare som sagt.
Tänk så snabbt det kan gå och tänk vad man kan missa så när man bara vänder ryggen till, tänker på hennes familj där då...Trodde antagligen att hon var på plats och så bara ligger hon där på marken ett ögonblick senare.
Tur att jag lyckades komma där i samma sekund i alla fall så hon fick hjälp med en gång.

Nähä, nu är kaffet slut så alltså dax att börja göra mig i ordning då jag ska ta en liten tripp till min kära syster yster för att hälsa på lite och sen ska jag åka direkt till G. Vädret är si och så idag men får hoppas vi har det på våran sida då vi ska grilla ikväll, har nyss lagt kycklingen i en egnegjord marinad så trots de lovat nån lokal skur så hoppas jag som sagt på det bästa :) Det hör ju liksom till att man ska sitta ute och äta också när man grillar kan jag tycka så får väl klä mig varmt eller nåt :)
/Cornelia


Fredagen den 13

I onsdags kom G hit och sen följde jag med honom hem för att sova över där då vi skulle iväg relativt tidigt igår.
Vad jag sover annorlunda bara av att han nån jämte mig sådär alltså, betydligt lugnare och skönare sömn och jag har mycket lättare för att somna om igen när jag vaknar av drömmar eller så.
Skönt, dock lär jag ju oxå göra mitt absolut bästa för att få till samma trygghet när jag sover ensam men jag jobbar på det iaf. Det blev ju lite åska och så där på onsdagen så ännu skönare att jag inte sov hemma då för jag har ju blivit rädd för det sen jag blev sådär allmänt rädd och nojjig av mig :S
Jag får också sova mycket bättre nu då UVI går mer och mer tillbaka. Pratade med min dr igår då svaret på odlingen kommit men den visade som de kunnat konstatera här ändå nu då, att det var en rätt rejäl UVI och att jag behövde en kur behandling och mycket dricka, särskilt tranbärsjuice så sörplar för fullt.

Ja som sagt var jag och G iväg igår, var med som sällskap då han skulle köra rätt långt för att hämta lite grejer han och en kompis till honom handlat. Vi fick en trevlig dag :) Men dock en lång sådan vilket märktes igårkväll, var helt slut när jag kom hem.
Så slockande snabbt iaf.

Och det första jag såg idag var ett urgulligt ansikte som var ett enda stort leende, pratar här om min "pluttefis" som sovit här inatt. Han växer för varje gång man ser honom det "lilla" livet. Han gav mig en stor blöt puss och kan dagen egentligen börja bättre än så? :)
Nu är han på dagis så nu är det tomt och tyst här.
Den klassiska otursdagen är det ju oxå idag då, tror ni på sånt?
Jag gör väl egentligen inte, njaa kanske lite, beror på :)
Lite skrockfull är jag nog allt men ändå med lagom mått antar jag :P
Skulle kanske köpa en lott idag för jag är ju inte känd för att ha turen på min sida direkt så kanske jag då har det idag när alla andra förväntas ha otur...hehe!

Blir en lugn hemmadag idag och sen ikväll ska jag till G för att äta lite middag och ha det sådär allmänt trevligt som vi ju faktiskt har ihop :) Blir väl sen till att sova där då vi ska till en loppis imorgon förmiddag (en mysig sån som jag brukar va på när den är, har gjort många fina fynd där) och sen ska vi hem till hans mamma för att äta våfflor
Hoppas ni alla får en fin fredag och en bra helg på er!
/Cornelia


Äntligen!

Ja nu så börjar äntligen medicinen att hjälpa, är feberfri idag och det hela börjar ge sig mer o mer. Har dock fortfarande ont och kissar i ett men sakta men säkert nu då.
Bara att jag sluppit den höga febern gör ju såklart en hel del. Sov bättre inatt men är ändå helt slut, fast det är klart, bara för jag kanske "bara" sprungit på toa 5 ggr inatt så är det ju inte så bra nätter än :P
Som läkaren i söndags sa åt mig så ringde jag till min VC idag för att få svaret på odlingen men såklart hade det inte kommit ännu så skulle ringa imorgon istället. Nu har jag ju visserligen en behandling och blir ju bättre som sagt men beroende på vad odlingen visar kan det ju kanske behöva ändras, alltså medicineringen då då.
Återstår ju att se.

Idag gör jag inte många knop, men har iaf tvättat lite idag så lite nytta har jag klarat av :)
Solen skiner idag oxå så passar såklart på att bara glassa i den, slumra lite i en skön solstol, härligt det!
Så nu ska jag nog ta och återgå till det där glassandet :)
/Cornelia


Ont

Medicinen har fortfarande inte börjat hjälpa, läkaren sa att det lär ta ett par dagar. Så jag har ont i magen, det strålar ut i ryggen och jag kissar i ett (eller vill iaf men shit vad ont det gör varje gång).
Igår när jag satt och tittade på tv så fick jag gå på toa i varje paus, vilket säger en hel del så mycket reklam det är.
Natten har sen varit likadan plus att jag som vanligt drömmer mycket mera pga febern. Man går inte ner i samma REMsömn pga att kroppen har det jobbigt med så hög feber så därför drömmer man mer och för mig är det mycket mardrömmar som kommer då då. Så sover knappt och läkaren som sa åt mig att sova mig frisk...Ja inte lätt alltså!
Jag brukar inte bli riktigt såhär seg och slö av lite feber så börjar väl tackla av på gamla da´r eller nåt haha :P
Visst är det hög feber jag har men det brukar jag ju ha, inte under 39 grader ens med Alvedon som jag lär käka var fjärde timme så det inte skenar riktigt.

Jaja är ju bara till att göra sitt bästa med att gilla läget och så hoppas på att det snart blir bra, vill ju bara va frisk och få må bra!

Detta blev visst ett himla gnälligt inlägg, sorry :)
Nu ska jag ta och återgå till min bok och soffan eller sängen tror jag bestämt.
/Cornelia


Trevligt!

Jag hade det super duper trevligt igår, det blev gott grillat och god dricka med G och en av hans kompisar :)
Jag tog fasta på det där med att jag skulle dricka surt så sörplade vin, jag börjar nu bli en seriös vindrickare och kan tom säga att det är gott :P Jag och G gjorde en deal rätt så snart när vi blev ihop om att han skulle lära sig dricka kaffe och jag vin...Jag trodde jag skulle ha övertaget där men han var snabblärd (om han nu egentligen inte drack kaffe redan innan han träffade mig...hihi) så det dröjde då inte länge förrens jag då var "tvingad" att pimpla vin...haha :P
Sen igårkväll blev det som så att vi dök ner till lite sådär spontant till mina föräldrar där det var grillfest och en massa folk som jag träffade mycket som liten tös och sen träffat alltför sällan som vuxen...Kul att se lite folk från mina gamla hemtrakter :)
Fick även fina födelsedagspresenter i efterskott, en supersöt ängel och en rosa hemmastickad poncho (säkert felstavat men orkar inte göra nåt åt det :P)detta av en himla fin människa som jag då var jätte ofta hos som liten just...Har många fina minnen med henne/dem och än idag är hennes namn på mig "tösabiten"....sött och inte mig emot ;)

Och efter att haft trevligt hemma då då så blev det en runda till ett uteställe ett par mil bort, mest för att där träffa ett par tjejer som min och G;s chaffis var ute efter ;) Men även jag och G känner då dem så var lika trevligt där då. Ja kvällen flöt på med andra ord och vi var hemma (ja eller hos G då då) vid halv fyra eller nåt.
Vaknade sen ett par ggr för att få springa på toa och ju fler ggr jag kissade desto ondrae gjorde det...Vid åtta gav vi upp och var båda två pigga om man då tänker på en ev baksmälla, jag blir ju faktiskt aldrig bakis jag och kunde heller inte va skadeglad mot G idag ;P
Dock var jag inget pigg pga att jag hade ont i magen, frös som en hund och bara var kissnödig...Ja helgens problem var alltså värre och efter att kollat tempen kunde jag konstatera 39.5 grader, de sa i fredags att om jag blev sämre och fick feber skulle jag åka in akut så fick just bara lyda här då och åkte till Jourcentralen.

Där konstaterade dem efter ett urinprov att det blivit betydligt sämre sen i fredags så fick medicin med en gång, de tyckte det var konstigt att detta inte satts in redan i fredags fastän att svaret från odlingen inte kommit för hade de gjort det hade jag antagligen klarat mig undan febern och det mer onda jag nu har.
Sjukvården i ett nötskal är väl det enda man kan säga!?
Lite konstigt för både idag och i fredags har de efter urinprovet frågat mig om jag inte ätit nåt men båda gångerna har jag klarat av både frukost, lunch och frukt så förstår inte det där riktigt och sköterskan sa också det var lite skumt.

Jaja iaf så är det bara till att hoppas medicinen tar lite snabbt och lätt nu så jag slipper den höga febern och allt det onda.
Nu är jag helt slut, sa i förmiddags att det var konstigt hur seg jag kände mig för som sagt blir jag aldrig det när jag festat så heller men så fick jag ju förklaringen.
Läkaren sa att jag behövde sova mig frisk så får väl göra mitt bästa.
Nu blir det snart sängen, mina gossiga täcken och en bra bok :)
/Cornelia


God morgon

Vaknade tidigt idag men är ändå betydligt piggare idag då jag också slocknade tidigt igårkväll, var väl knappt elva och sov sen till vid sju så ska då verkligen inte klaga.
Jag får ofta en sån där varannan natts effekt, alltså har en jobbig natt och sen en bra och sen en sämre igen...Ja ni fattar galoppen skulle jag tro :P

Min mage och det känns lika idag men bara att jag sovit mer gör mig betydligt piggare som sagt, sömnen är ju så himla viktig!

Idag ska jag och min andra äkta hälft H scrappa lite, i em när hon slutat jobbet.
Och ikväll ska jag till mitt ex G för att grilla lite.

Ja det är dagens schema :)
Nu får det nog bli lite mera kaffe och sen är det väl dax att sparka igång dagen riktigt.
Ha en bra lördag på er!
/Co
rnelia


Trött

Är helt slut idag då min natt var tuff, inte nog med att jag gick i sömnen och flyttade saker, jag kunde knappt sova heller. Hade ont i magen och lite varstans, sprang och kissade i ett och drömde mardrömmar...Drygt!
Jag har haft känningar av urinvägsinfektion ett tag och detta blev värre igår så var det som spökade endel inatt då plus den vanliga gamla värken då då.
Jag höll på att dricka vatten med ingefära i igår då det ju ska va bra vid såna här besvär men funkade inget vidare direkt då det hela var sämre idag. Inte heller tranbärsdrickan jag sörplat idag har gjort nån skillnad.
Så gav med mig och ringde därför min VC idag, orkade inte lyssna på allas tjat mer :P
Fick en tid i eftermiddags så fick ge mig iväg där jag lämnade urinprov och lite sånt och det tydde en hel del på just det jag misstänkte, urinvägsinfektion. Det skulle skickas iväg en odling och i nuläget ska vi avakta medicinering (sköterskan sa att läkaren drog öronen till sig mot detta just pga min kraftiga läkemedelsallergi, varför förstår jag inte riktigt då det ju är pencilin och ACA jag inte tål) får jag sen mer problem eller om jag får feber så ska jag åka in akut för odlingen blir det inget svar på förrens tidigast onsdag.

Det hade blivit nåt strul med min tid där inne idag så jag fick sitta och vänta i över en timme innan jag kom in, inte oväntat men dock lika drygt och särskilt när jag sen har en som väntar, hon som körde in mig.
Men jag slapp att betala, alltid nåt.

Nu blir det bara en lugn hemmakväll, vill ju bara gå och sova men får ju allt vänta ett bra tag till för att inte komma in i helt fel rytm....Men trötter är jag då och det till tusen!

Ha en bra fredgaskväll på er!
/Cornelia


Lista

Ditt mående

Har du gråtit idag? Nix.
* Skrattat idag? Japp.
* Ont nånstans? Ja, överallt typ...Nja inte riktigt utan mest i bara högersidan, ja rygg, nacke, huvud och mage oxå då förstås.

Din familj

* Är dina föräldrar gifta? Japp sen hur många år som helst tillbaka :)
* Syskon och isåfall biologiska? En lillaysster, en storasyster och en storebror och ja, riktiga allihopa.
* Lever dina far/morföräldrar? Nej tyvärr ingen av dem.
* Stor släkt? Beror ju på vad man menar med stor men ja vi är ju en hel del :P

Ditt kärleksliv

* Singel? Japp
* Bi/hetero/homosexuell? Hetro
* Varit förlovad eller gift? Förlovad
* Sambo? Ja det har jag varit
* Strulat med samma kön någon gång? Nix

Senaste

* Sms var från? Min andra äkta hälft H :P
* Telefonsamtal? Mitt ex G
* Mail? Från min fd granne
* Puss? Exet där då :P
* Kram? Min kompis A
* Hångel? Hmm, exet där med då ;)
* Dryck? Vatten med en massa ingefära i, äckligt men nödvändigt då jag tror att jag kanske fått känningar av en urinvägsinfektion.
* Mat? Ett äppel (ja om inte tuggummi räknas då :P)

Din favorit

* Färg? Rosa
* Musik? Har väldigt blandad smak där så blir allt mellan Lasse Stefanz till Celine Dion :)
* Mat? Fisk, allra helst torsk!
* Frukt? Äppel!
* Dryck? Kaffe!
/Cornelia


Segis

Ja det är jag idag, ändå sov jag gott inatt. Fast det är klart, blev ju lite sent innan jag lade mig då jag fick besök av mitt ex G igårkväll, vi har ju alltid lika mycket att prata om så timmarna bara flög iväg och hon var ett inatt innan han körde :)
En kompis undrade vad vi båda egentligen pratar om och det vet jag väl egentligen inte utan det bara flyter på om allt och inget :) Trevligt!
Samme kompis undrade hur det kunde komma sig att vi inte ens haft teven på under hela förra helgen när jag var hos honom men som sagt, vi har ju jämt en massa att prata om :P Det var lika när vi var tillsammans och det är ju nåt jag är svag för, att prata alltså ;) Så det gillas!

Vädret idag är inte det bästa så det där lukandet jag skulle ta mig för idag har inte riktigt blivit av...Efter jag ätit lunch innan så lade jag mig för att läsa ut min bok och somnade så sov nästan en timme, skönt :)
Jag är som sagt seg idag så det behövdes väl antar jag.
Och lagom till jag bestämde mig för att gå ut nu så började det att regna så nu ska jag baka lite ist tänkte jag.
Har smöret att mjukna och passade då på att slänga in lite rader här sålänge :)
Men nu så!
/Cornelia


Grattis till tösen!

Idag fick min kompis N en liten tjej, ett stort GRATTIS till er N :)
Var så kul för jag tänkte på henne imorse då jag tyckte det var ett tag sen jag såg nåt av henne på FB, ett par timmar senare fick jag då ett sms om att hon fött sin andra dotter :)
Lite för tidigt men allt hade gått bra och jag är såklart superglad för deras skull!




Längtar redan efter när jag kan hälsa på och få hålla detta lilla knyte i famnen :)
Man kan ju knappt göra annat än längta efter ett eget barn när alla mina vänner får till höger och vänster :P
/Cornelia


Vill ha sommar!

Efter ett antal varma och sköna dagar ute blev det nu stor skillnad då det är kallt igen, fryser om nätterna och blir heller inte alls lika varmt i solen på dagen. Trist och jobbigt då jag åter igen bara fryser. Som ni vet så gillar jag ju värmen allra bäst.
När man var ute och gick förra veckan kom människor i shorts och bara kortärmat (lite väl tidigt för mig men gick dock lite barbent iaf :P) och igår kom då de flesta i stora jackor och täckvästar...Vadå bakslag!?
Men ska egentligen inte gnälla alltför mycket då jag vet flera st som fått snö och ännu kallare än vad vi har fått.
Men vart är sommaren och värmen vi kunde njuta av förra veckan?
Hörde på radion att det snart skulle vända igen så får hoppas på det för vi väntar ju förtvivlat allihopa!

Eftersom det blivit så kallt ute blir det ju det oxå här inne och i ett gammalt hus märks det verkligen snabbt hur vädret påverkar.
Skönt att ha en varm kamin att ta till då men så är ju inte jag den bästa på att få fyr...Knappt så att pappret vill brinna :P
Men efter ett försök till nu så brinner det och knastrar sådär härligt :)

Solen skiner iaf idag så ska va ute och greja endel tänkte jag, räfsa, luka och lite sånt där skoj.
Sen är ju frågan hur mycket kläder jag ska behöva ha på mig, dax för vinterjackan igen kanske....Haha, nja får väl jobba mig varm ist :)
Ha en bra dag på er!
/Cornelia
                                                                                            


Äckliga nässpray

Fick innen idag ta ett migränspray då min huvudvärk bara blev sämre, trots Alvedon. Jag har migränspray, alltså såna där nässpray att ta till. Inte ofta jag har problem med migrän längre (sen akupunkturen), innan när jag var yngre hade jag migrän flera ggr i månaden och då rejäla anfall så gissa vad lättad jag är när min "häxa" kunde mildra detta. Det är ju nåt hemkst med riktig migrän säger jag då bara.
Men så kommer det då och då och nu märks det att jag egentligen hade behövt en tid där.

De här sprayen är hemska att ta då det är en vidrig smak som man inte blir av med på hela dagen sen. Hjälper inte att borsta tänderna, käka tuggummi eller nånting och mår man då redan illa när man tar dem också så gör det ju inte saken lättare direkt. Men de är effektiva och då får man väl ta det där med den äckliga smaken.
Eftersom jag absolut inte får kräkas (pga hur det blir med mina nervsmärtor) så lär jag va snabb med att ta ett spray, är anti sånt där annars då de är starka och så blir man ju totalt slut efteråt.
Jag kunde sova ett tag när jag tog det innan men är fortfarande hemskt trött och mör i hela kroppen.
Dock är min huvudvärk betydligt lättare vilket är det viktigaste ju :)
/Cornelia


Härliga ungar

Ja som sagt så hade jag inatt min lille "pluttefis" hos mig. Alltid lika härligt och jag stortrivs ju verkligen med barn vid min sida :)
M hade inatt en orolig natt då han drömde en massa så sömnen blev inte den bästa för nån av oss men iaf.
I förmiddags var det sen dax för en picknick på stranden med H och hennes systerbarn då även hon var barnvakt idag. De här barnen brukar ses endel då deras farföräldrar bor granne med M och hans familj. Så de känner varann sen innan med andra ord och fastän min pluttefis inte är så gammal så såg de större pojkarna fram emot detta. Fast det föll ju sig som så att M sov genom hela utflykten och en av H;s pojkar kommenterade detta så kul med att M minsann väljer sömnen framför att leka med honom...Lät så gulligt och när jag förklarade att M bara är liten och behöver sova mycket så sa han bara; jo så är det ju förstås när man är bebis :P
Man får jämt höra så söta och roliga saker av ungar.

Men trots att M sov så blev det supertrevligt och de andra pojkarna fick leka av sig bra vid det härliga havet och lekparken. Det var lä nere vid stranden och riktigt skönt där i solen, dock kallare än vad det varit här innan. Fick tom skrapa bilrutorna här imorse så ingen värme inte.

Lagom till vi skulle gå blev det skumt väder, riktigt råkallt och mulet så vi tajmade in det bra iaf och sen kom regnet så.
M åkte hem i eftermiddags och nu är det verkligen tomt och tyst här.
Har nog fortfarande inte vant mig vid det här att min storasyster med familj åkt hem.

Jag är helt slut tycker jag och allmänt rastlös, fryser som tusan och får bara inte upp värmen och har ont här och var. Har ägnat eftermiddagen till att städa men tar tid idag, nu har jag iaf bara renbäddningen kvar och sen är det klart iaf, alltid nåt :)
Ska bli gott att krypa ner under mina gossiga täcken sen men får allt vänta ett tag till, liknar ju inget att lägga sig kl nio, haha :P

Nähä skulle kanske ta tag i det där bäddandet nu då och sen blir det en lång varm dusch, kanske jag får upp värmen på så vis.
/Cornelia


Fin helg

I fredags åkte jag till mitt ex G där jag skulle bli bjuden på middag. Var jättegott och supertrevligt :)
Vi kommer bra överens och träffas en hel del men bara som kompisar.
Jag sov över och sen föll det sig som så att jag kom hem från honom först idag :P
Vi hade det trevligt så även igår och firade valborg med att titta på brasa, grilla gott och bara sådär allmäna trevligheter :)

Sen gick jag från honom till min fina kompis H, vi hade som plan att scrappa hela dagen lång men blev inte riktigt så...
Vi var båda två sega och satt bara och pratade en massa, ja  eller rättare sagt, jag satt och hon bakade tekakor som jag sen fick avnjuta :)
Sen kom vi på att vi skulle till hennes syster som jag känner en held el sen förr, för att grilla och bara umgås med hennes familj. Så blev inget alls av vårt scrappande men en trevlig dag fick vi iaf! :)
Hon har två småkillar jag träffat en hel del så är alltid kul att bara umgås med dem.

Sen åkte jag därifrån för att följa med min lillasyster och hennes kille för att shoppa lite, trevligt det också :)

Var inte hemma förrens vid åtta tiden ikväll och då hade jag en viss liten sötnos här som väntade på mig, min "pluttefis" som jag ska passa inatt och imorgon :)

Så min helg har varit jätte trevlig och super bra, det enda som är mindre bra och tråkigt är att min storasyter, hennes sambo och min underbara pussgurka nu åter igen är hemma. De åkte igår och jisses vad jag saknar dem!
Var riktigt jobbigt att säga hejdå då särskilt min pussgurka tog illa vid sig, han poängterade hur mycket han älskar mig och att han vill bo här...Jag som är så blödig klarar knappt av att höra detta utan att börja gråta...Han är så underbar, och ja även min storasyster och hennes J...Ja, saknaden är enorm som alltid! <3
Nu får vi räkna ner till nästa gång vi kan ses!

Nu ska jag snart ta och krypa ner jämte min pluttefis som ligger och sussar gott sen länge :)
/Cornelia



RSS 2.0