Back in buisness

Idag är det våran lediga dag och tur det då jag på så vis fick en extra dag att samla krafter på.
Jag mår helt okej nu men är fortfarande rätt trött. Jobbigt med såna här smällar och det tar ju på krafterna trots man är van.
Behandlingen hos min häxa har gett bra resultat så imorgon är det dax för nya tag på kursen, har saknat det de här dagarna så skönt att få komma igång igen.

Idag har jag t.o.m orkat göra endel och även blivit rastlös, ett friskhetstecken på mig det :P
Jag har lackat den där ängeln/älvan jag fick av Christian för länge sen, nu är den äntligen målad och klar.



Det är alltså en sparbössa oxå, inget jag hade i min ängelsamling sen innan :)



Slänger också upp en skylt jag gjorde till min lillasyster för lite sen :)


Torrbolllar

Min helg har varit bra och gårdagen ägnades såklart till världens bästa mamma <3
Men så blev det ett mindre lyckat avslut på helgen igår.
Jag har såna där "Torrbollar" utplacerade då det är endel fukt i huset, de här ska va bra för just personer med astma och allergier då de ju renar luften.
Är små burkar där det ligger en liten påse med vad som känns som saltflingor. Det är sen lock på och i burken blir det vatten. Helt harmlösa har jag tänkt.
Igår tappade jag en och den gick sönder, ut rann vattnet och jag torkar upp det hela men märker direkt att det känns så skumt. Vattnet kändes som nån skum hinna och lackliknande. Min gråa väska fick lite på sig och genast såg det ut som den var dyngsur (den blev svart som om den vore blöt), ändå kändes den inte alls blöt?!
Det började rätt så snart sticka i mina fingrar och upp på armarna, jag blev misstänksam direkt och torkade upp så fort det gick. Tvättade sen mig riktigt noga men det bara blev värre, tog en iskall dusch och fick slänga i mig allergitabl för klådan och en hel del astmaspray, det räckte dock inte så fick även bli 14 Betapredtabl, sen lade det sig relativt bra. Pratade med de på 1177 och jag hade gjort allt jag kunde och skulle bara avvakta.
Det lade sig som sagt så behövde aldrig åka in men vilken reaktion alltså och även idag sticker det i händerna, känns som skinnet inte räcker till och de är svullna idag oxå.
Lungorna känns rätt ok, rädd för att det behövs en dos Kortison till, ofta får man ta nedtrappningsdoser av dem.
Men då min mage hatar det här vill jag helst låta bli.

Idag känner jag då av det än men bättre är det såklart, min mage har dock bråkat så idag coh jag har varit som ett vrak.
Fick bli en akuttid hos häxan och mina värden låg i botten, en riktig krasch med andra ord. Men då jag var snabb med att åka dit nu ska det förhoppningsvis repa sig här nu.

Som det kan gå, har ni några såna här råder jag er till att slänga ut dem för de kan ju lätt gå sönder och vem får lida då?
Pappa var t.o.m rädd för att det blev några ångor hos mig igår så det fick bli storvädring och så var han ut för att torka golvet riktigt noga, flera timmar senare såg det ut som det var polerat!?
Fattar då inte det här och som sagt, har liksom inte ens tänkt tanken på att det kan bli så.

Och är ledsen över att jag idag fick bli hemma, så även imorgon för nu vet jag inte hur det blir här efter hennes behandling och sova behöver jag.
Så klarade två ynka v utan frånvaro.
Men får ju såklart satsa på nya tag på torsdag.


"Gymmat"

Bor man i hus finns det då jämt att göra och jag vill ju såklart hjälpa till så mycket jag orkar och kan.
Pappa håller på att fixa en ny damm så stenar bärs hit o dit, igår tog jag upp alla stenar jag hade intill mitt verandagolv då det skulle bli nytt gräs där.
Jag påbörjade också igår en utkrattning av all jord där gräset ska komma.
Idag har jag sedan skyfflat jord och fortsatt att kratta och burit på gräsrullar så rena träningen för min arma kropp :P
Det blir hemskt fint här ute! Och skönt väder är det ju så ska inte klaga :)

Vi har också mycket motion på kursen så borde ju kunna tappa några kilon nu.
Ja, snart har jag avverkat ännu en vecka där, vad tiden går fort! Är verkligen super duper glad för jag kom med där då det enbart är positivt.

Nu ska jag ta och ramla i säng, har inatt sällskap av min goa Pluttefis och han lär väl vakna tidigt imorgon så lika bra att sova nu.
Natti på er!


Utflykt

Igår var det dax för en liten utflykt på kursen. Vi åkte till Mörrumsån, ligger ett par mil härifrån, ett fint ställe jag varit på förr.
Vi strosade runt ån, hade lite gåtor...bara njöt i solskenet. Och sen åkte vi till Golfkrogen där för att äta middag, dagens och buffé som vi då blev bjudna på. Var jätte trevligt och härligt att göra nåt så ihop allihopa :)

Jag trivs verkligen bra där inne och ser fram emot varje dag där!
Idag har vi varit lediga, alla onsdagar är vi det.
Jag har ägnat dagen åt att fixa lite Mors dagspresenter, köpte också mig ett par sandaler, grymt snygga :P
Och så var det hem och grejja i trädgården, köpte ju oxå sommarblommor som jag sen planterat så min veranda är hemskt fin nu.

Ja, det rullar på med andra ord och kan man annat än va glad och må bra nu, sommarvärme ute ju! :) Me loooove!


Första veckan avklarad

Ja, första veckan på Valjeviken gick då snabbt men så var den ju också ovanligt kort.
Jag trivs himla bra där och det är många trevliga människor där.
Kursen är på 22 veckor och är en sk självhjälpskurs till ett friskare liv. Många som går där har varit sjukskrivna länge, antingen för fysiska besvär eller psykiska så där finns lite av varje.
Dagarna ska sen efterhand byggas på med praktik och så. Bra koncept helt klart!

Jag har sen ovanpå en bra vecka också haft en bra helg. Igår var det dax för den stora årliga loppisen i mina gamla hemtrakter, jag var där och inte nog med att jag gjorde en hel del fynd, träffade många kända sen förr att prata med :) Trevligt!

Sen var det bara till att hem för att svira om för att sen åka iväg på grillgalejj hos Maria. Var jättegott och supertrevligt, slank t.o.m ner ett X antal groggar...Evigheter sen sist så det satt fint! Är nog nämre ett år sen jag drack nåt så på tiden!

Idag blir det att "måsla" lite här hemma och solen skiner så min veranda ska städas, kanske fixa lite nya blommor där för har tröttnat på mina Penseér nu, dock är de fortfarande fina så får väl gräva ner dem här nånstans :)


Trött!

Igår var jag hos min "häxa" och äntligen kunde jag få en fullständig behandling, länge sen sist pga Borrelian.
Min värden var relativt okej och jag mår ju skapligt så trodde nästan det. Min mage måste jag dock ge mer tid för klarar fortfarande inte av gluten. Bara till att fortsätta och visst funkar det, för var ju betdyligt värre förut.
Hon behandlade också mina öron och det känns så himla skönt för mitt dåliga öra. Min trumhinna är fortfarande trasig och även där måste jag ge det tid så det orkar läka. De här ljusbehandlingarna kan dock hjälpa det på traven lite plus att vi kanske kan förbygga nya inflammationer på det här viset.
Blev totalt slut som vanligt sen igår och höll på att somna i bilen på väg hem t.o.m.
Så sov en timme när jag kommit hem och sen igårkväll blev jag sådär dålig jag kan bli efteråt. Fick så grymt ont och svimmade av i ett. Efter starka värktabl och ca 2 timmar senare kunde jag iaf somna ifrån det och sov sen till över nio imorse. Skönt!

Är trots det totalt slut idag men mår helt okej och min värk känns lättare men mitt öra ömmar som bara den. Förstår inte riktigt varför men iaf.
Hon kommenterade min näsa igår...haha, ja som den ser ut så :P
Hon kände att den var skållhet och även hon vet ju att den vanligtvis är iskall. Så hon trodde att jag fått en spricka eller så i benet för blivit en rätt rejäl knuta över själva näsbenet. Ja, inte så konstigt att den ömmar då då och att det ser ut som jag supit i många veckor! Haha!
När jag nyser nu håller inte bara örat på att spricka för även näsan nu...Inte alls behagligt!

Ja, vi var som sagt lediga igår och så även idag. Läge för mig att hämta andan, sen är det imorgon också och sen helg igen.
Ska ta och scrappa min loggbok tänkte jag, vi har alla en varsin sån där inne och nu är den för trist och bara röd. Måste "Malinsera" den lite :)


Igång igen!

Igår var det dax för kursstart, har riktigt längtat!
Jag fick ge mig iväg med bussen tjugo över sju, börjar kl nio...Javisst är det logiskt!?
Iaf insåg jag sen direkt när jag kom dit att det var en bra grej att hoppa på. Vi är en grupp på 15 pers och alla är där för att de av nån anledning varit ifrån arbetsmarknaden länge. Blandade åldrar och både tejer och killar, härliga människor helt klart!
Ledarna är även dem härliga och toppen!
Detta är "Klara Livet" som kursen heter, en självhjälpskurs till ett friskare liv.
Så man jobbar mycket med sig själv, testar ens gränser, får den där sociala biten igen, rutiner osv...Var totalt slut igårkväll men så NÖJD!
Vi slutar kl 14 och jag är hemma runt 15.30

Då det är himla tidig start för mig och endel andra som även de får ta bussen bestämdes det igår att vi skjuter på starten till kl 9.15, detta hjälper mig med en hel timme så skönt.
Vi börjar på halvfart så är lediga varje onsdag och nu blir det då torsdag oxå då det är helg då. En mjukstart med andra ord och som jag är just nu behövs det helt klart. Länge sen jag var ute på nåt och allt nytt tar på ens krafter. Men jag stortrivs redan så känns verkligen bra trots att jag blir totalt slut.

De här dagarna har det handlat mycket om att lära känna varandra, vi hade idag ett pass med sjukgymnastiksövningar, många som har smärtproblematik så superbra! Vi blir bjudna på både frukost och middag där, kaffe, frukt...Ja, you name it, värsta hotellmaten ju :P

Så jag är verkligen nöjd och är övertygad om att det bara blir bättre och bättre! :)
Härligt att komma igång igen och träffa nya människor, me love it!



Möblerat om eller slagits!?

Igår började jag på en storstädning och insåg att det oxå var dax att möblera om. Det sistnämda kräver endel här då jag har så många prydnadssaker. Men jag drog iaf igång och genast blev det total kaos, grejer precis överallt, ja det blir ju liksom bara så.
Sen gick jag lös på min bokhylla och där är det överfullt av böcker. Stod och skulle ta ner några men så gled handen och jag ser bara en trave komma emot mig, tänker genast att jag lär rädda mina brillor så vad gör jag? Jo, vänder näsan till....Smart, nja kan diskuteras!
Satan i gatan vad ont det gjorde! Tårarna kom och blodet likaså, trodde nästan att jag faktiskt knäckte benet och den enorma svullnaden som kom direkt sen då. Illröd och skållhet blev den oxå genast.
Såg till att trycka på en iskall handuk som jag sen låg med inatt för var rädd för att den annars skulle se ännu värre ut idag. Bävade också för hurvida den skulle va blå men det slapp jag iaf. Dock är den illröd än idag och större än vanligt, ja skållhet också. Jag som brukar få höra att näsan min är som en isbit :P
Ont gör det och öm är den, kan nästan tro jag varit och fått mig en snyting haha.

Jag har sen hållt på att greja det mesta av dagen för tid tar det här alltså. Men faktum är ju ändå att jag faktiskt bara älskar att ha skitmånga saker :)
Skulle sen flytta min micro här nyss och vad gör jag då? Jo, drar upp knogarna i väggen...Så nu ser det ännu mer ut som om jag varit och slagits :P

Nu ger jag dock upp för idag och det är inte så värst mycket kvar nu.
Imorgon börjar ju allvaret så klockan ringer kl 6, lika bra att hålla kväller nu då känner jag.
Ska bli super duper skoj imorgon!
Har längtat länge efter att få komma ut på nåt så jag hoppas bara oxå att det nu får flyta på bra så jag orkar med det hela.


Härligt!

Jag har haft tuffa dagar nu och allt för att mina mediciner helt enkelt inte funkar över huvud taget.
Men äntligen börjar kroppen funka bättre och då utan alla jäkla piller, eller en stor del iaf.
Akutremissen till smärtmott har jag inte kommit längre med utan fick börja dra ner på eget bevåg nu och helt enkelt göra det som funkar bäst för mig för inte kan man vänta ut nån där? Hade kunnat sluta illa det här eftersom de i Karlskrona säger hudbiopsin visar på nån läkemedelsallergi och nu kan jag tydligt säga att Tradolanen lär va boven.
Nu har jag inte ätit nån sån sen i fredags och klarar mig numera på en allergitabl dagligen (ist för 3-4) har heller inte fått några nya utslag så det måste ju vara dem.
Jag fick besked i måndags att en läkare ifrån smärtmott skulle ringa mig som idag men inte, och i eftermiddags fick jag då höra fredag ist...!?

Men nu börjar jag trots det här fungera bättre och det är då på tiden för så lite tabl jag klarat mig på de här dagarna var länge sen och det känns så skönt.
Min kropp börjar enl min "häxa" äntligen läka efter vinterns pärs men än måste jag ha kvar en sväng av det där tålamodet då det gäller maten och så. Visst kan jag ta det och visst var det värre förut när jag oxå var allergisk mot mjölk så egentligen borde jag inte gnälla men faktum är att jag blivit bortskämd och bekväm de här åren jag kunnat äta vanlig mat.
Äter jag nu glutenfritt tills nya blodprover tagits så märker man ju oxå hurvida det var glutenallergin som orsakade järnbristen och blodbristen.
Och så hinner min mage läka ut riktigt och så tar kanske min "häxa" snart och behandlar mig fullt ut.

Jag blir totalt slut av alla dessa svängningar i mitt mående, det tar helt klart ut sin rätt!
Och jag mår inte så bra med värken idag som jag kan göra men huvudsaken är ju ändå att det går på rätt håll!
Klarar ju nu natten lika bra så kan jag då andas ut riktigt imorgon för då har det verkligen gått framåt och på det håll jag så länge strävat efter.


Alla dessa om o men

Tänk ibland vad det är mycket som ska snurra runt omkring en....tröttsamt alltså!
Jag kämpar emot den där sabla Borrelian, eller rättare sagt, sviterna efter den. Mitt öra är inte inflammerat direkt nu så det känns hyfsat okej däri, trumhinnan är dock ännu helt trasig, hörseln funkar illa, det kliar i det, jag
måste va hemskt försiktig med ev nya bakterier däri, gå med mössa/hatt och smörja örat med solskyddsfaktor 50, detta sa min dr som ringde i fredags. Sen framöver ska det göras nytt hörseltest och sådär för o kolla hur mycket som egentligen är förstört. Just nu läker det förhoppningsvis mer o mer men dock kan det här va endel grejer jag får lära mig att leva med. Hårt slag efter en jäkla liiiten fästing!?
Vaccin emot TBE lär jag bara måsla mig iväg och ta då både läkare och häxan är på mig ang detta.
För TBE fallen ökar drastiskt och just Blekinge leder rätt bra där säger dem. Får man då lätt fästingar ska man ta detta. Och ja, de har ju alltid älskat mig.

Min häxa hade jag ett långt samtal med idag för jag ringde henne och sa bara helt enkelt att jag knappt orkar mera. Helgen har och är inget kul för kroppen plågar mig så. I fredags fick jag nog av de där Tradolanen för misstänker verkligen nu att de gör mer skada än nytta, kliar som bara den, utslag får jag, äter allegitabl gör jag (stor dos som gör mig rätt slut) ja det funkar inte. Inte heller funkade den där nya tabletten de satte in så den slutade jag med på eget bevåg efter ett par v.
Ja för tyvärr får man "mixtra" själv då inte sjukvården stöttar upp så värst bra.
Den 5 Mars skickade de i Karlskrona en akutremiss till smärtmott där de bättre kan styra upp medicinerna. Fortfarande har jag inte hört ett jota så ska ringa dit imorgon för nåt måste hända nu och helst igår.
Jag äter såna där starkare värktabl i sämre perioder, det har varit länge nu och mycket pga att häxan inte kan behandla mig fullt ut. Detta bottnar i infektionen som ligger på lur liksom.
Jag har alltid varit hemskt försiktig med mediciner för det drar verkligen elände med sig! Min mage framförallt tar mycket stryk och biverkningar har de allihopa, mer eller mindre. Men vad gör man om man inte kan fungera knappt alls utan?

Inte heller idag ansåg häxan sig kunna göra så värst mycket för mig utan kroppen har fått en rejäl smäll i vinter och måste nu läka ifred, magen framförallt pallar inte så mycket mer och därför lär jag käka glutenfritt ett tag till, den har knäckts rejält av all antibiotika och fixar nu inte det där med gluten. Så tålamodet jag brukar ha rätt gott om skulle jag se till att ta fram för ett bra tag till enl min häxa.
Och visst had edte kunnat va värre men iaf, har varit mycket nu och att jag har en kursstart om en vecka gör mig inte mer tålamodsaktig.

Sen är det ju ett men till och det är om jag frestar min kropp på tok för mycket börjar jag svimma, därför är det ingen bra tajming att utesluta smärtlindring nu men vad gör man?!
Ja, jag fick ta till en ännu starkare tabl men tar den inte förrens det är typ på gränsen så jisses vad ont det gör alltså. Magen och benet framförallt för kan knappt gå och linkandet frestar på övriga kroppen. Ja, kul nästan jämt!

Mitt sovande är åt skogen för har för ont, drömmer i ett. Ger upp ikväll och åker in till Christians där jag jämt sover bättre, slipper iaf mycket av de där drömmarna då, värken får jag såklart med mig men iaf.

Ja, mycket gnäll och ska jag tillägga en kul grej till? Var på Apoteket igår för var i stort behov av migränspray, fick stå där i 2 timmar!? Stå bokstavligt talat för där fanns inga sittplatser, vilken kaos alltså! FÖR ILLA!
Behöver jag tillägga att migränen jag hade på lur blommade upp för fullt under tiden?!
Hmm nog för idag!


Nackdelar med det underbara vädret

Lika soligt och skönt ute idag, älskar ju den där stora gula saken! :)
Jag får väl dock va lite försiktig med att ha örat i solen, trodde min dr ifrån Karlskrona skulle ha ringt men inte än iaf, vet ju inte hur länge jag bör ha det omlagt osv...Nu har jag det fritt rätt mycket och det känns bra. Slänger dock på ett plåster om jag ska va ute och greja.
Annars blir det som sagt bättre och bättre men då jag också dragit på mig en rejäl förkylning kan jag konstatera att det var ett bra beslut av mig att inte resa iväg för varje gång jag nyser håller mitt huvud på att spricka, shit vad det gör ont i öronen då. Är väl för att jag helt enkelt inte kan tryckutjämna.

Idag vaknade jag redan vid sex tiden och då av migrän som låg på lur, steg upp och åt och tog huvudvärkstabl men utan resultat så sen fick jag ta ett migränspray och krypa ner igen. Sov ett par timmar till och sen känns det bra nu igen, bortsett från den där tunga känslan man har efteråt.

Tog tag i en räfsa och skulle ut för att ta ett tag i trädgården, vi har ju stor yta så lite av ett evighetsprojekt :P
Men så surrade det plötsligt ett flertal getingar runt mig så släppte allt jag hade och sparng in. Jag vet att man bör va stilla när det är getingar kring en men jag klarar bara inte det då jag ju vet hur lätt en geting kan slå omkull hela mig så jag ligger där och flämtar efter luft. Misstänker att det kanske är ett bo här nånstans så nu ska jag nog hålla mig inne tills nån kollat upp det hela.
Det är det värsta med denna tidern, de där getingarna för som jag hatar dem och är livrädd för dem!
Ja, är det inte getingar som vill ta kål på mig är det fästingar som vill göra mig sjuk...Har redan nu plockat jätte många på mina katter så jag bör nog pallra mig av och ta det där vaccinet nästa gång det ges tillfälle.Tänk ändå om den sprutan hade gjort att man fick färre bett eller ett skydd mot borrelia, det hjälper bara emot TBE, snäppet värre än Borrelia. Men då det ökade drastiskt i just Blekinge förra året tycker de flesta att jag ska ta den.
Ja, dessa kräk drar ner det sköna i denna årstiden endel men å andra sidan kan man ju bara gilla läget och hoppas på det bästa.


Lite lätt vilsen

Jamen visst blir man lite vilsen när det är helg mitt i veckan såhär, känns ju lätt som om det vore måndag idag så veckan lär väl gå snabbt skulle jag tro :)
Jag hade en himla trevlig valborg, grillning med massa fina, brasa och allt som hör till Valborg :)
Och sen igår när jag skulle hem igen fick jag lite oväntat sällskap då jag tog min lille pluttefis med mig hem, barnvakt till idag med andra ord. Lika mysigt som alltid att ha Melwin hos sig!
Är ju som att ha en liten kamin jämte sig på natten, jisses vad han svettas ungen. :P
Han brukar nuförtiden vakna redan vid halvsex tiden men idag somnade han om igen och sov till sju så sovmorgon.

Strålande solsken idag så nu ska vi ta och gå ut lite tänkte jag. Traska till lekparken en sväng :)


RSS 2.0