Fiskeflopp, benbråk och barnvakt

I Tisdags var jag och Christian ute på sjön för att sätta garn, jag älskar havet och då jag ju faktiskt är en fiskartös så är även allt med fiske kul för mig :)
Sen drog vi då oss ut tidigt igårmorse för att hämta storfångsten (trodde vi) men blev lite av en flopp då vi enbart fick två fiskar, en flundra och en torsk. Vi som ville ha hela garnen fulla men nåt gott i det var ju att det inte blev nåt skit i dem heller direkt. Och bättre än inget helt klart, flundran klippte vi sen till lunch igår, rökte den och vad gott det är!
Och torsken var relativt stor så blir till en middag en annan gång :)
Det är så härligt att ut på havet sådär, den luften alltså och särskilt sådär tidigt på dagen som igår, åkte vid sjutiden och bara njöt när solen gick upp mer o mer, lite kaffe o fika på det och ja...balsam för själen med andra ord!
Och storfångsten väntar på oss tills nästa gång ju :P

Det mindre roliga i det där fisket var att jag fick krångel med mitt ben där ute vid bryggan.
När jag då för länge sen kunde resa mig ur rullstolen och gå igen så blev det ofta att knät liksom kuggade över, underbenet låste sig och fick mer värk i samband med det. Kunde komma lite hur som helst men särskilt när jag ansträngt det mycket. Detta har sen blivit bättre o bättre och nu är det evigheter sen sist men så blev det så här igår då då. Bara small till och genast så svullnade knät mycket och så kom det där haltandet jag hatar, kan knappt gå på det idag.
Eftersom jag hela tiden har värk och en relativt stor nedsatthet i det benet behövs det heller inte så värst mycket för att jag ska halta och gå sämre. Och detta är en rätt stor smäll då det som sagt blir hemskt svullet, stumt och sådär.
Har det iaf lindat nu och om jag nu inte anstränger det så mycket så ska det rätta till sig så som det brukar.
Fick ta en extra värktabl igår men än idag har det iaf räckt med den vanliga dosen jag numera har för min mage.

Jag är kvar hos Christian men planerna vi hade för idag gick om intet då han blev inringd till extrajobb, annars var det idag hans lediga dag.
Jag är då här för att passa hans "barn", Nellie och den lille kisungen och ja, de andra kisarna oxå klart men de klarar ju sig själva.
Han ska bara jobba till ett men började tidigt så blev en tidig dag även för mig och ungarna för varken jag eller den lille kisen kunde somna om när Christian gav sig av så vi gick upp.

Och sen blir det mer barnpassande för mig i helgen då jag ska ta hand om Marias "barn", katter där med :)
Mamma, pappa, Maria och hennes kille åker ikväll upp till Sandviken och Martina och hennes familj, min storasyster alltså.
Jag får va hemma och sköta alla djur, för mina katter behöver ju oxå passning, Bamse ska på lite semester han med så han är inte hemma men för mig blir det då att växla mellan mitt hem och Marias och sällskapa kisar på alla håll :P
Eftersom jag var där uppe i somras och då oxå rätt länge får jag nöja mig denna gången men hade såklart hemskt gärna åkt med jag oxå! Jobbigt att ha dem sådär långt borta! Saknaden är stor och min pussgurka växer ju så det knakar så man missar då mycket, och ja även Martina växer väl nu då hon ju har en liten en i magen sin :)

Men jag får väl satsa på en annan gång och faktum är att det är evigheter sen mamma o dem var där uppe så självklart är jag glad för deras skull.
Och jag ska nog klara av de uppgifter jag nu har :)

Nu får det bli lite kaffe, men vad drygt det är att dricka det ensam!


Migrän

Detta är då en huvudvärk som är grymt jobbig att ha.
Efter behandlingar hos min häxa har jag knappt några problem men det kommer dock då o då. När jag var yngre hade jag flera anfall i månaden och missade mycket i skolan pga just detta.
Jag var inte mer än 10 år när jag fick det och fastän jag oxå då fick medicin för det så är det hemskt jobbigt.
Akupunkturen har sen som sagt verkligen gjort susen på detta och anfallen numera är lindrigare och betydligt färre, jag lär dock ta de här äckliga nässprayen då o då och då i himla tidigt skede för att jag inte ska kräkas (blir ju hemskt dålig pga mina nervsmärtor i samband med kräkningar) och då de är starka blir man rätt klubbad efteråt. Plus att de verkligen smakar illa, visst, man tar det i näsan men jisses vilken smak det blir! Det går inte väck på många timmar sen, rätt om man borstar tänderna, tuggar tuggummi, ja name it!
Iaf så lade jag mig sen i middags när jag hade tagit det och kunde sova en timme eller nåt oxå, skönt.
När jag sen vaknade var huvudvärken bättre men inte helt ok, blir alltid sådär tung i huvudet efteråt och sen efter bara nån timme blev det värre igen så resten av dagen och kvällen har det sen varit regelbundet med Alvedon, känner fortfarande av det rätt så mycket men hoppas det inte blir ännu värre.

Så nu är jag rätt mör och helt slut, men har idag kunnat dra ner på mina värktabl för magen, innan har jag fått ta 3 ggr om dagen men idag har det räckt med 2. Har Tiparol Retard som är långtidsverkande så en tabl varar i 12 timmar, perfa med en sån tabl då det inte blir så mycket berg o dalbana med värken.
Men så är ju dessa oxå rätt starka så man blir då helt slut av dem, vill helst skippa dem helt men magen är inte bra än så har just inget val.
Det blir dock bättre o bättre, sen ska jag till kirurgen på sjukhuset nästa vecka.
Jag ringde dit och sa att jag helt enkelt inte ville till den läkaren jag fått tiden till, då det ju var till den dr som gjorde gallstensoperationen på mig då för många år sen när allt brast efteråt. Den doktorn har sen varit min skräck i alla år, och jag är tydligen inte ensam om att tycka så då sköterskan kommenterade med att jag också ville byta...Men det gick bra och jag fick även en tidigare tid då de i Karlskrona skrivit en akutremiss, hon tyckte det var för lång väntetid då och med denna tiden blir det ändå fyra veckors väntetid, men utan akutremiss är det väl ett halvår eller nåt så får nöja mig med det.

Ja så min dag har varit lugn, gjorde dock lite nytta i förmiddags då jag bakade ett par sorters kaka.
Och så var jag fpå fika hos lillasyster och hennes kille, när jag kom hem därifrån tog jag en rask promenix runt havet med förhoppning om att det skulle göra susen på min huvudvärk men icke, alltid skönt att gå där dock och behövde lite frisk luft efter min innedag.

Nu blir det strax omröstningen av "Idol" och sen ska jag ramla i sängen min :)
Vilken hejar ni på i årets "Idol"?

Sussa gott med er när ni ni ska! :)



Barn i alla de former

Åkte som planerat till Christian i fredags och när han kom hem efter jobbet så åt vi gott, tittade på "Idol", sen en film och ja, myste lite sådär allmänt, ni vet, det där klassiska fredagsmyset :)
Sen var det till att hänga i hans loppis igår, var endel folk här, så gick bra och är ju alltid kul att prata med lite folk:)
Igår eftermiddags åkte vi sen ut en runda med båten, såå skönt med havsluft och att va ute mitt på havet är då balsam för själen!
Efter det bar det iväg hem där det bjöds på räkmackor och där min lille pluttefis väntade på mig då jag fick rycka in som barnvakt. Så inatt har jag haft en liten gosig, söt gosse hos mig, mysigt det!
Imorse vakande han som vanligt med ett enda stort leende, sen låg han och klappade mig på kinden tills jag slog upp de blå :)
Lite frukost på det och sen gick vi en härlig morgon promenix och så slocknade han så gott i vagnen, han brukar inte va vaken så länge där på morgonen för sen tar han sig en förmiddagslur och han sover ju så gott ute i friska luften så sen sov han resten av tiden tills hans mamma kom.
Och sen bar det av till Christian igen där jag nu passar hans barn, lurviga söta små djur :)
Han kommer hem om ett par timmar och jag och Nellie (hans vovve) ska ut i skogen för att plocka lite trattisar.
Jag vet att endel av mina läsare plockar endel svamp, plockar ni nåt mer än trattisar? Finns ju så många soter men jag känner mest bara till gula kantareller och så trattkantareller så håller mig till det.


Helg!

Jaha, fredag igen, slutet av September, vart tar tiden egentligen vägen?!
Idag ska jag hälsa på min "tant" Anita, den underbara lilla tant som jag förut bodde granne med. Det är hon som jag brukar måla med så vi ska idag gå genom vårt färglager, snart dax att dra igång igen nu efter sommaruppehållet ju :) Har också beställt lite tomtar och vättar som vi ska måla.
Och efter det åker jag sen direkt in till Christian där helgen ska spenderas. Ikväll ska jag bjuda honom på tacogratäng och imorgon ska jag hjälpa honom med hans loppis, han har en hel länga med saker och har öppet varje lördag. Sen ska jag också hjälpa honom med hans lilla bebis. Han har en liten kattunge, en som han räddade i ett avloppsrör, den hade fastnat och hans mamma med men räddningen kom tyvärr för sent för henne, hemskt!
Kisen är runt 5-6 v och klarar inte sig helt själv så det är fullt upp, Christians andra katter har intte accepterat den lille så det blir ännu mer bök då man får skilja dem åt och sådär. Han ska ha kisen tills den vuxit till sig och så och sen ska den få ett nytt hem där den förhoppningsvis får det bra.
Ja han har alltså en hel del att stå i nu Christian och såklart hjälper jag honom gärna, var hos honom igår oxå och har falltit handlöst för den lille kisen :P

Nu ska jag städa lite och göra klart det födelsedagskort jag fått en beställning på och sen bär det då iväg :)
Ha en bra helg på er!


Lista

Tänkte fördriva lite tid med en sån här klassisk lista såhär på kvällskvisten :)

Höger- eller vänsterhänt:
Naturligt så är det höger men använder även vänster till att skriva (övade upp den när jag blev dålig 2000, min hand var ju delvis förlamd så var så illa tvungen)
Humör just nu: Rätt så trött.
Favoritgodis: Choklad
Är det nåt du absolut inte äter: Levergryta, rotmos och kålrätter
Kläder just nu: Jeans, en rosa långärmad och så strumpor, trosor och bh.
Musik just nu: Ingen då jag lyssnar på "Parlamentet" som är på teven.
Vad sa du senast: Att jag skulle iväg imorgon.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hmm, klurig då det är intresant med många. 
Sommarplaner: Inte så aktueltt just nu då den ju är över för i år.
Fisk eller badkruka: Jag får nog numera klassa mig själv som badkruka, älskar att bada o har jämt gjot men det är ju jämt såå kallt i havet.
Saft eller alkohol: Saft till vardags, alkohol till fest. Dock funkar det lika bra med saft då med om det är så :)
Hur många kuddar sover du med: En, sån där ergonomisk. Superbra för nacken!
Favoritväder: Sooool!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Nån av alla människor som står mig nära, kaffe och äppel.
Spelar du nåt instrument: Nix.
Morgon- eller nattmänniska: Klarar rätt lätt att va vaken länge men är alltid morgonpigg. 
Sparare eller slösare: Mitt emellan
Bästa film: Finns ju så många men "Ghost" är som ligger mig varmt om hjärtat.
Tror på liv på andra planeter: Finns säkert på nån.
Kommer du ihåg din första kärlek: Såklart
Älskar du henne/honom fortfarande: Har ju ingen kontakt idag, lite på FB så gillar helt klart :)
Har du några homosexuella vänner: Nix. 
Tror du på mirakel: Japp, till viss del iaf.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Absolut!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja, fast även jag har ju såklart gränser.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Haha är väl stor nu men vill ha ett helt fotbollslag(har jämt sagt så o alltså velat det :P)
Bio eller promenad: Gillar båda!
Är du kittlig: JA, nåt grymt!
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Vädur
Rädd för insekter? Ja, men mer eller mindre, mer för t.ex spindlar o getingar( eftersom de lätt kan ta död på mig), mindre för t.ex myror.
Äckligaste insekten: Spindel
Största svaghet: Godtrogen och lite väl blåögd då o då.
Det här är jag bra på: Prata, var det första jag kom att tänka på :)
Bästa bok? Finns många men älskar alla av Danielle Steel.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att flyga
Vad vill du jobba som? Helt klart nåt med barn, har jämt sagt jag ska bli dagisfröken men sen jag själv blev sjuk har jag kommit in mer på sjuka barn och barn med särskilda behov. 
Chips, morötter eller godis? Morötter just nu efetrsom jag bara äter godis på julen. Ja, chips ibland men är dock ingen favvo.
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Nix men gjorde bra länge när jag var yngre.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Vill absolut tatuera mig och då på foten och upp på vristen.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Välstädat, är nog lite av en pedant.
Gungar du på stolen? Det händer :)
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?Nix!
Vilken hand håller du gaffeln i ? Varierar
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Väldigt sällan
Gillar du att sjunga? Japp
Anser du att du är stark? Njaa
Brukar du sola? Ja i naturlig sol, dvs aldrig i solarium.
Vad gör du om du får hicka? Tar en sked ren lingonsylt, sött och lite mindre gott men det hjälper faktiskt.
Röker du? Nej, har aldrig ens smakat!
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? Kaffe!
Har du en besatthet? Njaa, ja om man nu kan va besatt av kaffe, äppel, lypsyl och tuggummi :P


Härligt

Mitt mående fortsätter i samma riktning, helt underbart skönt!
Jag får fortfarande äta en hel del starka värktabl men det märks ändå en helt klar förbättring och natten som gick var ett rekort på sistone i sovande för mig, den sista tiden har det bara blivit ett par timmar. Fick upp inatt också för att värma min älskade ärtkudde men behövde bara ta lite Alvedon, förut fick jag ta en Tradolan mitt i natten.
Och jag sov sen ända till nio imorse så bara det gör ju mycket för sömnen är då viktig om man ska bli frisk.
Har sen spenderat min eftermiddag med Helen och så Anton, min lillasysters pojkvän, vi har varit i en av mina favvobutiker, Ekohallen. Maria kunde inte men Anton drog inte sig för att åka iväg med oss tjejer på egen hand :P
Det var hemskt skönt att komma ut lite, har ju legat i vad som känns som evigheter.
Och visst blev det lite inhandlat också :)
Hittade äntligen en kruka till min något speciella kaktus (en ringlig sak som bara skjuter i höjden) så det krävs en rejäl kruka, nya panelgardiner blev det oxå, (endast 29 kr så ett bra fynd) en fleecejacka, mitt favvoplagg denna årstid och även den var himla billig, 50 kr och då är det ändå en riktig jacka med dragkedja hela vägen, ja och sen en hel del annat småplock.
Vi hade med andra ord en trevlig shoppingtur och ja, Anton överlevde mitt och Helens pladder, fnitt och shoppande :P

Sen var jag då helt slut så visst märks det att man inte är helt hundra ännu men huvudsaken är ju att det rör sig i rätt riktning :)
Och sen blev det en lugn hemmakväll, mumsat äppelkaka och kollat på "Idol" och nu väntar jag på "Medium".
Sen ska det bli sängen för jisses vad trött jag är, kanske jag t.o.m får skippa "Medium", får se.


Jo, jag lever :)

Jag har varit rätt frånvarande ett bra tag nu och det är visst endel som efterlyst mig, söta ni är :)
Men nu börjar jag bli människa igen då allt äntligen börjat gå på rätt håll igen.

Jag fick för typ 2 veckor sen åka in akut igen då jag bara inte orkade med det onda längre. Gav mig av till gynakuten i Karlskrona där jag träffade en hemskt bra dr.
Hon undersöte mig och konstaterade att all vätska fortfarande var kvar, dosen av dubbel vätskadrivande hade alltså inte hjälpt (tvärtom!)
Hon kom fram till att jag behövde göra en kemisk skrapning, alltså en skrapning med hjälp av tabl. Tabletter som då framkallar en blödning och så kommer vätskan ut på så vis. Och så ska jag äta dem där tabl i 3 mån, 10 dagar i stöten, samma datum varje mån för att få ordning på mensen igen då då.
Och så ville hon skicka mig till en kirurg då även hon (så väl som den förra jag var hos) tyckte mina tarmar verkade strula så jag fick träffa en sån oxå men han hänvisade till mitt hemmasjukhus så en remiss skickades dit då ist. (Och jag har fått en tid där, till den dr som opererade mig då när allt jävelskap började för 11 år sen, glöm att jag ska till honom igen säger jag då bara!)

Och så kunde de konstatera att den där dubbla dosen av vätskedrivande blivit för mycket, jag har hållt på att klia ihjäl mig och var som en prickig korv när jag kom dit då jag fick fullt av röda utslag över hela kroppen, t.o.m i naveln! Det blev alltså en allergisk reaktion pga en överkonsumering...Så fick en massa allergitabl också och så blev det en nertrappningsdos av kortisontabl.

Sen har då detta tagit ut sin rätt för jisses vad dålig jag varit, har verkligen bara legat hela dagarna och knappt orkat röra mig.
Jag skulle visserligen vila och ligga mycket men har då inte orkat nåt annat heller men jisses vad trist det är!
Får snart liggsår haha!

Jag tog även en akutid hos min häxa förra söndagen och det har hjälpt upp det hela en hel del.
Nu har jag avslutat kuren med tabl och tror det värsta är över för inatt var det verkligen plågsamt, somnade kanske runt halv tolv inatt och vaknade sen lite över tre av en sån smärta i min mage! Och som det blödde!
Sen har jag inte kunnat sova nåt, slumrade lite innan men inget att prata om så är helt slut,.
Men värken har varit lättare sen under dagen och är fortfarande, visst har jag ont än och det rätt rejält och är så öm i hela magen så kan knappt röra benen men det känns som sagt ändå bättre så tänkte jag skulle passa på att visa att jag faktiskt lever :P

Jag ska nu försöka ta igen allt jag missat, läsa genom mina favvobloggar. Men tror jag får slänga mig lite på soffan först, är ju rekordlänge jag suttit nu med tanke på hur mycket jag legat på sistone.
Eran omtanke värmer verkligen ska jag säga, ni visar vad vänner är till för hörni, ni vet vilka ni är <3


Stränga order

Idag fick jag ge med mig och ringa sjukhuset och då pga min mage. Den bråkar ännu med mig och efter skogspromenaden i lördags har det blivit värre och sen hållt i sig. Det blöder igen och ont har jag så var nog bara tillfälligt jag kunde dra ner på värktabl.
Pratade med en bra sjuksköterska på gyn i Karlskrona och hon sa det är självklart jag lär in igen så de får göra nytt ultraljud för att se hur mycket av vätskan som är kvar, antagligen kan det inte komma ut av sig själv...Men så är det då det där med hur bra våran sjukvård är, kan som jag sagt innan inte få nån akuttid på mitt hemmasjukhus så isåfall får jag åka tio mil enkel resa och det är drygt och allmänt jobbigt, särskilt när jag inte bara själv kan ta o köra dit.
Hon skulle ringa mitt sjukhus för att fixa en tid och säga att de får prioritera mig och sen ringa mig igen ang tiden.
Och så berättade hon att det blir värre när jag går och rör mig för mycket för i och med vätskan så trycker det hela tiden på så fort jag rör mig, sitter upp för länge osv...Med andra ord skulle jag ligga mycket, ligga mer än vara uppe på en dag, fortsätta med dubbel dos av vätskedrivande, mina värktabl och vila, vila och vila lite till. Shit vad drygt säger jag då bara, jag blir ju lätt rastlös och har svårt för att bara ligga sådär, vill hålla igång lite och allra helst ut för att promenixa och få frisk luft. Men detta var viktigt att följa så får ju göra mitt bästa för på så vis kommer det kanske ut till slut, i värsta fall får de ju ta ut det genom en mindre op eller skrapning då då.
Med det i bakhuvudet ska jag verkligen göra mitt bästa!
Hon ringde sen tillbaka i eftermiddags och sa att jag fått en tid i Karlshamn den 15, alltså om tio dagar!? Och det är då en sk akuttid, illa!
Men jag klarar nog mig till dess, om inte är det då bara till att åka akut som hon sa åt mig.
Får hålla tummen och hoppas det löser sig till slut av sig självt!




Mysiga dagar

I torsdags var jag och Christian i stan och handlade lite och sen följde jag med honom hem och har sen varit hos honom till igårkväll.
Vi är som jag sagt innan himla bra kompisar och trivs bra ihop så vi har hittat på lite av varje.
I fredags grillade vi och satt o myste i hans lusthus, är då ingen värme om kvällarna nu så vi ville inte sitta ute men visst känns det inget bra att grilla och sen sitta inne och äta? Nej inte enligt mig och då är ju ett lusthus den perfekta lösningen :)
Och sen igår var det dax för en loppisrunda. Ett par ggr om året är det loppis och sässongsmarknad (alltså höstmarknad igår) i en supermysig bygdegård borta i Mörrum, ett par mil härifrån. Brukar vara där och så även igår, köpte en helt ny väska för endast 20 kr, fynd det! Plasten i facken låg t.o.m kvar så är inte använd en gång.


Sen blev det lite småplock och så fick jag fina grejer av Christian som han köpte  där till mig.
Efter det drog vi till en annan loppis och så åkte vi till Väggahamnen, Karlshamn, där Christian ville bjuda mig på kulglass. Gott och supermysigt där, har bara åkt förbi där förut så det var trevligt att sitta där och bara gotta sig.
Sen fick det blev en skogsrunda och lite svampletning, hittade dock ingen savmp men frisk luft fick vi ju iaf :P
Och så avslutade jag det hela med att nästan äta ihjäl mig, pappa hade varit ute och fiskat så krängde färsk fisk, stekt torskfilé, finns det nåt goare!?
Jag brukar jämt få höra att jag är himla liten i maten och att jag äter som en liten mus men när det står fisk på bordet tar jag igen det för jisses vad jag äter då :P Älskar det! Och nu var det jätte länge sen vi hade så färsk nyfångad fisk då pappa och hans vän inte fått båten klar förrens nu.
Men förhoppningsvis blir det oftare nu :)

Idag har jag bara småpulat lite här hemma, hade en jobbig natt då min mage fortfarande bråkar och mer vissa stunder så är trötter idag. Och förstår inte när det ska bli helt bra?
Sist jag varit i skogen och gick mycket nu i veckan fick jag oxå ondare sen så kanske det är som mamma tror, att jag överanstränger mig men jag tycker ju det borde funka efter så här pass lång tid.
Det har även börjat blöda igen så normalt är det då inte, får kanske ringa sjukhuset imorgon. Fick i fredags resultaten på de prover och odlingar läkaren tog när jag var inne och de var bra allihopa, skönt!

Nu ska jag ta och börja på ett nytt pussel tänkte jag, är inne i en pusselperiod nu :) Bra tidsfördriv och fina tavlor blir det :)
Och pusselmattan jag för några år sen investerade i är jättebra, bara till att rulla ihop pusslet i den och ställa undan när jag inte vill ha det framme och bitarna hålls på plats så sen är det bara till att rulla ut den nästan gång som man vill ta ett ryck.


RSS 2.0