Trött, tröttare, tröttast

Jag är fortfarande inget pigg alls och jisses vad jag är trött på detta mående nu. Tycker det varit mycket länge nu men visst, ska ju egentligen inte gnälla då det finns dem som har det värre.
Jag blev dålig där på kvällen i måndags, som vanligt efter akupunkturen men jag är som sagt fortfarande inget bättre. Ibland tar det ju sin lilla tid och risken finns ju att jag behöver en tid till...fast nu skulle jag enl häxan koncentrera mig på att "måsla" mig iväg till sjukan. Så hemskt trött på det där oxå för shit vad jag springer där nuförtiden!
Efter i måndags har det även blivit sämre i mitt ben så haltar gör jag, min mage bråkar och TRÖTT är jag.
Sover mig genom dagarna, jag som knappt kan sova annars.
Min visdomstand har sen ett par dagar spökat oxå och har trott att det är av den det känns illa i örat men idag känns det rätt tydligt inne i örat...alltså börjar det där spökar igen. När ska det ta slut?
Jag åt ju antibiotika bra länge för det där och är nu rädd för att det blivit en chock för örat när jag inte längre äter det men tycker det borde va helt bra nu för länge var det ju som sagt.
Det är verkligen mycket nu och man kan bara undra när turen ska komma hit? När ska vi bara få ha det bra, må bra och allt ska kunna flyta på utan problem?

Blev visst bara en massa gnäll idag men behövde väl få ur mig det eller nånting.
Ni får ursäkta!


Inte som planerat

Jag åkte iväg tidigt imorse för att ta de där blodproverna och sen var ju min tanke att jag oxå skulle få de där järninjektionerna men så enkelt var det visst inte.
Jag trodde det bara var en spruta i armen men tydligen ska det ges i form av dropp så måste boka tid för det. Vanligtvis får man det en gång i veckan, jag ska ha det två ggr i veckan så sköterskan sa det måste va rätt så illa med mitt hb då då men ändå hade de ingen tid förrens fredag. Så får va så snäll och vänta till dess då och sen ska det alltså vara två ggr i veckan i nästan 3 veckor.
Hann sen hem en vända innan det var dax att åka till min "häxa" igen.
Mina värden var rätt usla idag med men endel hade iaf blivit bättre, hon frågade om jag hade fått nån tid till sjukhuset för viktigt att jag går dit sa hon...illa när hon vill ha dit en!
Jag berättade för henne att de åter igen tagit boreliaprov och hon sa som så många andra, borelia kan ju visa sig i alla möjliga former och ibland syns det inte på ett blodprov. Kommer ihåg då för många år sen, när jag blev sjuk, då misstänkte de borelia men har det gått för lång tid syns det inte alltid i blodprov så då tog de ryggmärgsvätskeprov.
Jaja, återtsår att se.
Nu är jag mer död än levande så ska slänga mig i soffan!


Evigt springande

Mitt mående är då inte på topp just nu och jag får koppla på reservbatteriet för att orka vara människa.
Jag var som sagt hos min häxa i torsdags och som väntat blev det sedan en rätt hård kväll, värken var grym och jag svimmade av i ett...Som vanligt kan man säg!
I fredags var jag sen inte ett dugg bättre utan tvärtom och det har sen hållt i sig, min mage är inget skoj alls och mitt ben bråkar som bara den då jag haltar rätt bra till o från. Detta var väl oxå rätt väntat då hon redan i torsdags sa att jag skulle behöva en tid till så ska dit imorgon igen.

Trots detta fick jag en trevlig helg, Christian blir 35 år imorgon och detta firade vi igår. Hans släkt var där på em och då var även jag bjuden och sen igårkväll kom det kompisar till oss båda så vi fick en lyckad kväll, nyktert för min del pga alla mediciner och mitt mående men hade lika kul för det.
Tack Christian! :)

Dock är jag helt slut idag men iaf.
Imorgon ska jag iväg för att ta de där proverna de ville ha ifrån Karlskrona och enl remisserna jag fick hem i fredags är det bl.a ett boreliaprov som ska tas, det har de tagit en gång innan så kan det vara det de har funderingar på nu då?!
Sen har det blivit klart att jag ska få järninjektioner för mitt hb fortsätter att sjunka så ska ta en sån imorgon oxå, jag får tydligen hämta ut järnet själv och sen får jag till VC då de måste ges av en sköterska och detta ska jag ta 2 ggr i veckan, vet inte hur länge men jag hoppas de verkar lite snabbt och lätt för jag är rätt så påverkad av den här blodbristen nu alltså. Huvudvärk har jag konstant och trött är jag och sen blir jag så lätt yr. Antar att en hel del av detta beror på det iaf.

Jag tycker jag inte gör annat än springer till läkarna och tar prover nu alltså, är ett i ett och jag som älskar allt vad sjukvården heter (OR NOT)!!!


Trött!

Idag hade jag en tid hos min "häxa", så mycket det har varit nu så tyckte jag det var dax för ett besök hos henne.
Mina värden var urusla och utan att jag hade sagt något så undrade hon vad som hade hänt med min hud, hon kunde nämligen utifrån värderna se att nåt var tokigt där...Hon kunde också märka att nåt är helt galet så måste till sjukhuset så fort som möjligt...Jag sa ju allt detta om utslagen och att hon ifrån hud ringde mig igår. Och hon igår sa att jag måste dit nästa vecka och då ska jag träffa flera läkare, om jag förstod henne rätt så är där en dr från Lund för de foton som togs innan jul skulle skickas dit och igår sa hon att han inte tyckte det räckte med enbart foton utan att han oxå ville träffa mig. Jag frågade om de hade blivit nåt klokare och fick till svar att de har vissa funderingar men inget de vill ta på telefon...Gillar inte det där jag och ännu mindre efter idag för när min häxa råder mig till att åka till sjukhuset är det illa. Vad kan det va?!
Jag skulle också enl läkaren ta fler prover och det ska göras på vc nu så fort jag får remissen i postlådan.
Det är så skumt och jag är så trött på allt nu.

Och idag är jag verkligen TRÖTT, blir ju det efter en behandling hos henne. Så nu är det bara till att hoppas att kvällen blir någotlunda okej, orkar bara inte bli sådär dålig jag ibland blir. Men tyvärr kan man ju inte välja det!


Äntligen klar!

Ja nu är storstädandet klart, tog sin lilla tid men skam den som ger sig :)
Förmiddagen har jag ägnat åt fika hos min älskade tant Anita, tycker inte om hur denna fina människa tacklar av mer o mer hela tiden :S
Och när jag sen kom hem i eftermiddags tog jag alltså det sista rycket med städningen, så skönt att äntligen ha det där klart!
Jag är ju ständigt supertrött så det tar då sin lilla tid med allt jag ska ta mig för nu tycker jag.
Läkaren ifrån hudmott i Karlskrona ringde nyss och mysteriet kring allt fortsätter...De senaste blodproverna dem tog var bra och hudprovet ska de titta ännu mera på imorgon och sen ringer hon mig imorgon igen. Hon börjar oxå klura på om blodbristen har nåt samband med de här utslagen...De fortsätter att komma hela tiden och det där har jag haft i ett par mån nu ju.
Hon funderar på om det är nån form av allergisk reaktion men vad? Ja jättesvårt det där alltså!
Jag vill bara bli av med det nu!


Allt annat än städande

I  Fredags började jag att plocka ner min jul, inget stort hus jag har inte men har ju desto mera grejer så det tar då sin lilla tid...särskilt när man sen gör allt annat ist :)
Jag har både igår och idag lämnat min säng till förfogande för min svägerska som jobbat natt, lättare för henne att komma till ro i ett hus där det är tomt. För vi är ju storfamilj här, trivsamt att ha dem här hemma tycker jag!
På eftermiddagarna när jag sen kunnat fortsätta med min städning har jag helt enkelt valt annat för inte springer det liksom ifrån en.
Har inte så värst mycket ork heller känner jag.
Men ett ryck till imorgon sen är det klart!

Idag har jag haft en väldigt trevlig utedag, jag tog Melwin, hunden och ett helt gäng med kompisar och gick upp på berget i förmiddags, Melwin hade Helens systerson att leka med så det var full fart på de små benen.
Sen blev det fika där uppe, kakor och varm choklad, jättehärligt!

Sen gick vi hem, röda om kinderna båda två, jag brukar ju nuförtiden annars höra hur blek jag jämt är.
Och efter lite lunch åkte jag sen iväg för att vara barnvakt, passade min ena kusins barn, två söta små töser.
Blev lek, sagoläsning m.m. Så skoj så :)

Så min söndag har varit rätt aktiv och precis som jag älskar, att bara vara med ungar!
Nu blir det en vaaarm dusch(fryser så hemskt idag!) och sen soffan!


Börjar bli människa igen

Ja sen febern försvann har jag blivit piggare och mitt öra blir också bättre och bättre, dock himla ont än men det går ju iaf på rätt håll. Skönt!
Jag har ju ett par dagar till med Antibiotika.
Dagen har jag spenderat mestadels med min underbara pluttefis, min brorson Melwin.
Han var på dagis i förmiddags och då passade jag på att städa lite, går ju lite enklare när han inte är med :P
Sen fikade vi när han kom hem och sen traskade vi ner till affären och duktiga Melwin gick hela vägen helt själv, delvis körandes sin vagn och sen höll han min hand. Det är inte jättelångt dit men en bra bit för såna där små ben.
När vi sen nästan var framme fick jag höra;"Onno, Nenne tött", onno är alltså hans namn på mig och han själv är nenne, inte så värst logiskt men ändå :) Han pratar och pratar den lille sötnosen!
Efter vi klarat av affären tog vi en sväng på lekparken och sen var han trött så på vägen hem somnade han i vagnen och sov sen gott utomhus. Blåser gör det ju idag också men skönt med lite frisk luft.
Dock märks det då att jag inte är helt återställd än, blir så grymt trött så fort jag gör något men kanske blodbristen som spelar in också.
Ska ta en tid hos min häxa så fort jag kan tänkte jag, kan nog behövas nu.

Imorgonbitti ska jag till vårdcentralen för att ta de där proverna sen får det minsann räcka, tycker jag inte gjort annat än springa där nu!


Gastroskopi

Idag var det dax för denna vidriga undersökning, det är verkligen det värsta jag vet, de får sticka mig (gör alltså hellre ryggmärgsvätskeprov) hur mycket som helst men detta, usch och fy!
Febern försvann under natten men hörde ändå med min dr imorse hurvida jag kunde boka om det men då väntetiden är lång ville han att jag skulle försöka.
Så sagt och gjort.
Den danske läkaren som jag fruktat i alla år var mest bara bisittare idag så det var en annan dr som skulle göra det.
Man får alltså en plastbit man ska bita i, så tänderna skyddas och så man absolut inte kan röra munnen. Sen ska de ha ner en slang och att svälja den är hemskt för den tar ju aldrig slut och tjockleken är som på en cigg typ. Denna ska sen ner genom hela svalget och ner i magsäcken, sen ser de magen på en datorskärm.
Jag tog utan bedövning för med det får man inte äta eller dricka på två timmar och jag var ju fastande sen igårkväll så såg bara en kaffemugg och ett äppel framför mig, skulle jag väntat ännu längre skulle klockan blivit två innan och det funkar då inte här.
Det gick bra och jag överlevde, trots att dansken fick ingripa för tydligen ligger min magsäck annorlunda än normalt, hela den är vinklad så det försvårar det hela endel.
Och det blev hyfsade (var rädd för det var ett riktigt sår med tanke på blodbristen) resultat, inget magsår men snudd på, mina slemhinnor i magen är hemskt tunna och också ärrade vilket innebär att jag är mer nedsatt just hela tiden så jag ska fortsätta med Omeprazol och tar jag sen kortisontabl måste jag ta en dubbel dos av Omeprazol för att förebygga.
Sen äta regelbundet, inte dricka så mycket kaffe (har faktiskt varit duktig och trappat ner på det!) och jag får absolut inte äta järntabl men inte heller den andra tabletten min dr skrev ut funkar så det ska jag skippa.
Pratade med min dr ang det här imorse och det lutar att jag får ta järninjektioner ist för det är för lågt för att få upp med blutsaft och järnrik kost.
Men först ska det tas mer blodprover, frågade hur rimligt det är då jag ju som sagt har blodbrist alleredan men han sa att det kan va annan vitaminbrist som är orsaken så därför skulle det tas  ytterligare prover nu då då.

Ja och febern slapp jag som sagt inatt så äntligen börjar det gå på rätt håll igen!


Länge sen!

Det var ett tag sen sist här men har lagt min ork och tid på annat.
Alla helger är ju nu avklarade så god fortsättning ska jag kanske säg, bättre sent än aldrig :)
Jag har haft supertrevliga helger torts mitt mående, ägnat dagarna åt de mina och bara "varit" sådär allmänt.

Mina öron eller rättare sagt det ena bråkar fortfarande en massa så förra veckan fick jag iväg till läkaren igen, antibiotikan hade knappt hjälpt på det vänstra och feber tillkom oxå förra veckan, trots antibiotikan.
Så jag fick dubbel dos av det som jag nu ska ta ytterligare en vecka. Har sår i hörselgången som jag ska tvätta med alsol och så fortsätta med de där dropparna.
Det är då verkligen envist och detta började ju med att de där utslagen satte sig i mina öron, de utslagen kommer fortfarande upp både här o där och ännu har jag inte hört av läkaren ang det och hudprovet m.m som togs innan jul. Men skulle ta upp till fyra veckor.
I torsdags när jag då var inne för mina öron så togs det även nytt hb och det har sjunkt ännu mera trots all blutsaft jag fått tvinga i mig. Ligger nu på 95 så jag var tvungen att testa en ny sorts järntabl men min mage gillar inte dem heller så imorgon ringer min dr ang det där.
Det har ju en förmåga till att bli en ond cirkel, tabl jag måste ta för nåt som sen förstör min mage, antibiotikan gör oxå det värre så har hemskt ont hela tiden nu. Kurerar mig med en massa filmjölk så får ta och bita ihop och ta färdigt det för annars blir ju öronen aldrig helt okej.

Och imorgon har jag en tid för gastroskopi, till den läkaren som är min skräck, han som opererade mig då för alla år sen, avskyr honom!
Har fått höra (från läkarna) att jag bara måste göra detta men vet faktiskt inte om jag orkar imorgon och gör de ens det med så hög feber? Och jag kan ju ännu inte gapa riktigt pga svullnaden i örat...Jag får helt enkelt höra med min dr imorgonbitti, lär ju inte komma ifrån det så kanske lika bra att ta det imorgon.
Men jag är så grymt trött och jag ska ju helst orka med det också, är ju så fruktansvärt äckligt att göra det där!


RSS 2.0