En dag med mycket minnen

Jag drömde om min morfar inatt, min morfar som var en himla fin människa och som jag var bästis med.
Jag var mycket hos honom som barn men tyvärr förlorade jag honom redan vid 9 års ålder då han gick bort.
Jag minns fortfarande hur jag en dag frågade morfar om han och jag kunde vara bästisar trots han var gammal och visst kunde vi det fick jag till svar :)
Varenda tisdag åkte jag med skolbussen hem till honom för att vara där resten av dagen, just tisdagen för det var den dagen fiskbilen alltid kom. Sen köpte han fisk och alltid en påse dumlekolor till mig, fisk som han sen lagade till en middag för oss två. Jag var redan som barn heltossig i allt vad fisk heter!
Han lade också ofta in sill till mig och jag minns särskilt en gång han gjorde det, sån där stekt inlagd sill, han råkade försalta den och jag kunde knappt äta den men så hade jag inte hjärta att säga nåt så fick snällt sitta där och hålla masken, äta o se glá ut :)
Jag nöjde inte mig med att bara vara hos morfar på tisdagarna utan var där ofta och ofta hade jag också kompisar med mig då alla barn verkade trivas hos honom.
Hade morfar levt skulle han idag blivit 91 år gammal, lite kul sammanträffande att jag då drömmer om honom just inatt.
Jag saknar honom lika mycket ännu men hur länge de än varit borta får man ju leva med saknaden.
Han kommer ju för alltid ha en mycket speciell plats i mitt hjärta då jag älskade honom så mycket och gör så fortfarande <3


Det är också en dag då en hel del fyller år, bl. a min brors sambo så ett stort GRATTIS till dig Mia :)
Min kusin blir också ett år äldre idag, eller ja, låtsaskusin men iaf, grattis Emil :)

Och idag är det precis 11 år sedan jag blev sjuk....11 år, inte klokt och vad har jag gjort av alla dessa år!?
Elva år sen jag åkte in akut för jag hade så grymt ont i min mage, elva år som jag sen dagligen fått ta min värk i magen min för den försvann ju aldrig.
Eftersom det blev som det blev då för alla år sen kommer jag alltid ångra den där dagen för tänk om jag inte åkt in, då hade jag kanske inte haft sån värk överallt idag....men å andra sidan hade jag ju magen full av gallstenar och inte hade jag kunnat gå runt med dem.
Men då allt bara gick utför efter den där operationen så sitter det här datumet fast i mitt huvud.
Men hur ont jag än har så kom jag iaf upp ur rullstolen till slut så ska inte gnälla alltför mycket!
För jag har mycket att ändå vara glad och tacksam för.


En flicka som kallas Alice

Är titeln på den senaste bok jag läst.
Den är skriven av Kristin Hannah.

"I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, men en dag dyker en liten flicka upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. 
Julia Cates var till helt nyligen en framstående barnpsykiater i Los Angeles, men en skandal förstörde hennes karriär. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att komma bort ett tag. Rykten sprids snart om "vargflickan" och doktorn som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter."

Är bekväm så kopierar bara en text om handlingen :)
Den var jättebra!Sakta men säkert

Äntligen kan jag märka att min mage börjar hitta tillbaka på rätt håll igen.
I fredags var det hemskt och jag var väldigt nära till att åka in till akuten igen då, jisses så ont jag hade. Men kom sen fram till att avvakta.
Det var precis som att det var det onda där som behövdes för igår var det sen bättre och som tur är har det fortsatt gå framåt. Inatt behövde jag inte ens ta nån värktabl, ja förutom Alvedon då, men sen efter ett tag somnade jag om igen. Visst har jag ont ännu så idag har jag fått ta mina starka tabl och helt slut är jag men inte så konstigt kanske.
Jag har även nu ett par dagar ätit vätskedrivande, jag står egentligen på en daglig dos av det pga att jag svullnar av min andra medicin men tar dock inte dem för tycker jag gör inget annat än kissar av dem och så länge värken i benet är under kontroll är också svullnaden nåt bättre.
Men så kom vi på att det nog kan va bra med dem nu för logiskt sett så borde vätskan från livmodern att komma ut då då. Kissar i ett men det är ett bra tecken enl 1177 som jag var i kontakt med i fredags.
Så sakta men säkert repar jag mig, är grymt rastlös av att legat så mycket nu hela veckan så klättrar ju nästan på väggarna här.

Helgen har varit himla lugn, igår var tanken att jag skulle strosa på "röganatta" men orkade bara inte och inget kul att gå där när jag har så ont.
Det är här nere i byn, de har lite trubadurer runt omkring på serveringarna här, de röker fisk och så, och så släcker dem ner hela hamnen och har bara facklor och marchaller tända, jätte mysigt!
Det är det sista nu innan byn går i ide så jag brukar passa på att gå nerom då men i år fick det alltså vara.

Nu ska jag slänga mig i sängen med min sköna ärtkudde och med min bok :)


Trötter

Usch och fy vad jag är trött alltså!
Jag sover fortfarande inte med nån reda och då pga min mage, jag somnar oftast snabbt men vaknar sen mitt i natten av att jag har så ont så jag lär ta en värktabl, värma min kudde, kissa (gör inget annat sen igår men det borde ju rimligtvis va ett gott tecken med tanke på all vätska jag hade i mig) och sådär. Tar sen ett par timmar innan jag somnar igen och sen vaknar jag tidigt på morgonen igen. Sen äter jag då full dos av mina värktabl ännu så gissa att ögonen går i kors på mig för blir hemskt trött av dem där!
Min mage är alltså fortfarande inget bra, det går lite till o från så ibland känns det relativt hyfsat och ibland har jag så fruktansvärt ont. Jag tycker det borde vara bättre nu med tanke på att det gått flera dagar.
Om det bara ville sluta att blöda tror jag att värken också hade avtagit mer, läkaren sa att det antagligen ska gå över av sig självt och att det tar ett par dagar så ger det mer tid så ska det väl fixa sig.
Börjar bli riktigt rastlös av detta bara, orkar knappt gå utanför dörren så har knappt fått nån frisk luft på hela veckan och det känns inget bra.
Det är skönast att ligga som det är nu så ägnar min tid åt "Lilla huset på prärien" och att läsa och att försöka sova men det sistnämda går inget vidare på dagtid heller.

Trots det ska jag nu göra ett försök tänkte jag då jag inte pallar sitta nåt mera.
Önskar er en fin helg!


Hipp hipp hurra...

...för min underbara lillasyster idá :) Grattis till dig igen Maria!
Hon blir idag 24 år gammal och jag har varit och firat henne, så trevligt så!
Tänk att "minstingen" i våran familj nu är 24 år...börjar vi bli gamla eller är det bara nåt jag fått för mig!? Haha ;P
Tyvärr kunde jag inte vara hos henne så länge som jag egentligen velat då jag helt enkelt inte mår sådär värst bra.
Men trevligt hade vi och hennes Anton hade bakat så mumsigt så :)

Hoppas du är nöjd med din dag gumman :)
Älskar dej så, nu o för alltid <3


Akuten igen

Jag ringde gyn på mitt sjukhus igår och där kunde de inte ge akut tider då de bara har planerad verksamhet där men hon sa att jag var tvungen att kolla upp det hela riktigt och hon tyckte det var illa gjort av Kristianstad då de åtminstone kunnat gjort ett simpelt ultraljud...Jag fick alltså ge mig till sjukhuset igår igen och då till akuten i Karlskrona, inget kul att sitta i tio mil när magen gör så ont.
Där kom jag in efter bara en liten stund och där undersökte dem mig noga.
Det tog prover med en gång och bltr, som var högt men är väl bara nu i samband med detta.
Sen fick jag träffa en gynläkare, han var bra men jisses vad jag hatar det där!
Läkare över lag avskyr jag men gyn är ju bara ännu värre :S
Han undersökte mig noggrant, passade även på att ta cellprov sen oxå ett ultraljud där han konstaterade att jag hade rätt mycket vätska bakom livmodern, detta pga en cysta som lär ha spruckit. Han kunde inte se några cystor igår men eftersom jag blödde så mycket i helgen och hade så grymt ont och sen då vätskan så drog han den slutsatsen.
Detta hade då lika lätt kunnat konstaterats i helgen om de gjort det de borde göra i Kristianstad, han, alltså läkaren, sa oxå att det var för illa av dem.
Sen tog han lite odlingar och prover som jag får svar på om några dagar.
Jag har ont pga vätskan nu då men det ska alltså ge med sig om ett tag, får jag sen feber och om inte blödningarna upphör ska jag höra av mig då det kanske behövs en skrapning.
Han tyckte också att mina tarmar inte såg riktigt hundra ut och kändes lite sådär så går inte värken över ska jag ta kontakt med en läkare då det också kan va nåt annat som spökar.
Annars ska det då ge med sig här mer o mer och så länge ska jag fortsätta med mina värktabl.

Värken har blivit lite lättare och blödningarna också men bra är det då inte ännu. Kunde sova lite mer inatt och bara det gör en hel del så visst är jag lite piggare idag iaf.
Men är helt slut och så mör i hela kroppen så orkar knappt röra mig utan ligger en hel del, med min ärtkudde på magen.

Rastlös är jag och vill bara ge mig ut på en lång promenix, är hemskt skönt och soligt ute så känns då inget bra att ligga inne och glo.
Idag skulle jag ju också iväg med mina glasögon men fick ringa återbud, orkar bara inte, precis som jag fick ringa återbud till vetrinären imorgon, mina katter skulle ju kastreras men inte heller det orkar jag med just nu.


Ont, det gör ONT!

Jag har en längre tid haft strul med min mage och med min mens och sådär, den har varit himla oregelbunden och allmänt skum och har haft ont i magen till och från också då då.
Mensvärk är nåt jag vanligtvis aldrig har direkt annars.
Ringde sjukhuset för en vecka sen och fick tid till Gyn den 15, alltså ett bra tag till.
Fick sen för ett par dagar sen värre ont och då i samband med mensen (som dök upp efter bara 10 dagar sen sist)och igår blev min magvärk bara värre och värre. Värktabletterna hjälpte knappt och då tog jag ändå av mina Tradolan som är rätt starka.
Det blev sen för illa så jag ringde 1177 och hon tyckte att det borde kollas upp men finns ingen tillgänglig gyn på mitt hemmasjukhus över helgen så skulle isåfall få åka antingen till Karlskrona, som är 10 mil härifrån eller välja Skåne län och CSK, bara 4 mil dit, men så beslöt jag mig för att bli hemma ist då klockan var rätt mycket och så en lördagskväll...vem vet hur lång tid jag skulle få sitta där?!

Kunde dock inte sova nåt alls inatt trots jag ökade upp tabletterna så fick ge med mig imorse och åka in. Åkte till Kristianstad men blev egentligen inte så mycket klokare av det där besöket. De tog iaf urinprov och lite blodprover, det var bra, bara det att mitt blodvärde låg på gränsen, inte konstigt med tanke på alla blödningar.
Sen pratade då sköterskan med gyn och så kom de fram till att jag skulle avvakta och ringa till gyn på mitt sjukhus imorgon. Skulle öka upp mina värktabl till full dos och sen bara härda ut med andra ord.

Dagen har sen varit en pina, shit vad ont jag haft och har och blöder gör det...Ja trevliga detaljer ni får reda på :S
Och fastän jag knappt sov inatt så kan jag alltså inte sova nu heller. Har sovit nåt lite under dagen men så trött jag blir av alla tabl borde jag va helt slocknad.
Så jag får helt enkelt stå ut och så ringa sjukhuset direkt imorgonbitti, tvivlar dock på att de ger mig en akuttid på gyn men nåt lär de ju göra för det här orkar jag då inte med.


Bortförklaringar

Jag köpte förra hösten ett par nya brillor.
De är mörkbruna och rätt så breda i bågarna men så har färgen börjat ge sig på bågarna baktill och vid sidorna.
Var sen hos optikern och visade detta igår och de lär skicka iväg dem till labb för att utreda vad som hänt, bävade för det då jag inte har en chans till att klara mig utan dem. De gamla jag hade brast ju mitt itu så har inte dem att ta till heller men ska upp där igen på tisdag så fixar de in mina glas i en annan båge sålänge.
De började genast att prata om hurvida jag använder hårprodukter, starka såna och då hur mycket? Misstänkte de skulle dyka mig ang detta då min systers bågar blev likadana och att de skyllde på detsamma där.
Men jag använder knappt aldrig nåt sånt och har jag nån gång hårspray så är ju mitt hår uppsatt, alltså ligger det inte mot bågen då då. När håret är nytvättat har jag det nästan alltid uppsatt då jag avskyr att ha blött hår hängandes så kan inte vara det heller.
Ja det återtsår att se vad det blir av det hela men då jag gett nästan 4000 kr för dem tycker jag minsann att färgen också ska sitta där, särskilt med tanke på hur pass nya de ändå är!
Tänker då inte nöja mig med att de skyller på några dåliga bortförklaringar men får se vad domen blir då det varit på labb som sagt.


Seeeeg

Ja det är jag verkligen idag, min hopplösa visdomstand tjabbar som tusan igen. I söndags fick jag en liten bit av den i mitt tuggummi, tänkte att det kanske var det som behövdes för gjorde inte ens ont....förrens senare på kvällen då det kom. Har sen hållt i sig och idag är det rent hopplöst, den är alltså trasig och inte helt uppkommen så inte kan jag dra ut den då och sist jag ringde tandläkaren skulle jag ju bara avvakta. Så jag får väl göra just det :S
Jag tog till det där gamla klassiska tricket med en sprit tuss igårkväll, det funkade ju bra sist men dock inte med lika bra resultat igår. Gurglar Alvedon gör jag men inte heller det funkar direkt, kanske endel för stunden bara.
Kan knappt bita över ett äppel och inte kan jag tugga tuggummi, så som ni förstår är det rätt krisigt! Haha :P
Och som detta inte vore nog retas även min mage med mig, har ont och har legat en bra stund med min ärtkudde på den nu, sov iaf lite så alltid nåt :)
Ja blev visst bara ett gnäll inlägg idag :S

Skulle kanske ta och gå o göra nåt vettigt, har inte gjort många knop idag heller och nu börjar jag då ist bli lite smått rastlös.


Städ o fix

Är mulet och allmänt trist väder idag så min teori jag hade imorse om att ägna dagen till att storstäda passade in bra. Kan inte komma undan det hela genom att vilja vara ute i solen ist för det är som sagt brist av den idag. Känns då som hösten är på ingång och det kalla/trista vädret med den :S

Jag har tagit tag i att rensa min byrå då jag den sista tiden fått pressa in lådorna pga av för mycket kläder i dem. Endel kläder som man har tendens att spara på trots man aldrig använder dem så jag tog tag i det och blev äntligen färdig till att kasta lite så nu är det åtminstone lite mer marginal iaf, värdelöst när man inte har en riktig garderob men får ju inte plats med det.

Fick ett trevligt avbrott i rensandet då Helen kom nerom på lite fika men nu kan jag bocka av det helt och har just en liten lunchpaus :)

Ska också ta tag i min bokhylla idag tänkte jag för även där är det pressat, kan inte förstå....är det för liten yta i mitt lilla hus eller har jag för mycket grejjor!? Ja det första säkert :P
Älskar att läsa och vill då även ha böckerna men det är då nåt som tar plats men ska nog få in de jag gillar allra bäst, alla Danielle Steel jag har :) Fattas faktiskt bara ett tiotal av hennes nu.

Ja, jag får kanske ta och fortsätta nu då, mina änglar och grisar kallar ju också för lite avdammning så har endel att stå i :)Grattis Anton!

Hipp hipp hurra för Anton som blir 19 år idá :)
Detta är då min lillasysters pojkvän. De har varit ihop ett par mån men var vänner ett bra tag innan dess så jag kan nog säga att jag känner honom rätt väl. Och han är en toppenkille som gör Maria himla lycklig, bara det är ju nåt himla bra för självklart vill jag hennes bästa, ja hans också förstås.
Han är en snäll, omtänskam och försynt fin kille som jag gärna har som "svåger" :)
Han och Maria är så himla söta ihop!

Jag önskar dej en fin dag Anton och så syns vi på ditt kalas imorgon :)


Skåneland

Igår hade jag och Christian en heldag i Skåne.
Vi var på café Annorlunda, ett helmysigt fik med något småudda koncept, där betalar man nämligen bara ett fast pris och så får man äta hur många kakor man vill, en riktig kakbuffé med andra ord. Det är i en jättefin lantlig och ritigt gammal miljö där tom allt porslin är gammalt, kaffet får man i en gammal kanna och då en hel kanna så vi sörplade kaffe och åt massa goda kakor för glatta livet, mumma :P
Sen tog vi en sväng i Kivik, dock missade vi musteriet medans det var öppet men kommer fler chanser.
I Kivik med omnejd hade jag lätt kunnat trivas för jisses med äppelträd det finns där överallt ;P
Vi åkte sedan vidare till det lilla mysiga fiskeläget i Smygehuk, så fint där!
Där åt vi jättegod mat som vi köpte på det lilla rökeriet. Tyvärr så ösregande det så var inte lika kul att promenixa runt där men vi såg iaf en hel del :)
Och längs vägen var vi och kikade runt på diverse små fina ställen och så stannade vi sen på vägen hem för att käka lite middag så visst blev det en riktig heldag, en himla fin sådan.
Vi var inte hemma förrens över åtta igårkväll och då var vi rätt så möra, blev ju en lång dag men helt klart värd det så ingen fara heller.
Tack till dej och den fina dagen Christian! :)
Ödet

Ibland kan man bara tycka att detta är lite fantastiskt på nåt vis, ja alltså ödet då då :P
Som det liksom kan slumpa sig här i livet...I skrivande stund tänker jag just på en sak eller händelse rättare sagt :)
Jag och Christian umgås som sagt en hel del och han är verkligen en av mina absolut bästa vänner.
Han hade grillfest i lördags som så klart blev jätte trevlig på alla sätt o vis. Mina föräldrar, hans mamma och ett flertal andra av våra fina kompisar var där.

Kom att tänka på hur kul det är att hans mamma och min mamma satt där på samma fest och bara hade det trevligt för de gjorde ju lika i deras ungdom, de är uppväxta i samma by och umgicks rätt flitigt för många herrans år sen (ja de är ju faktiskt till åren komna så jag tar mig friheten att skriva sådär hehe)
Sen gled de från varann, som många tyvärr gör.
När sen Christian och jag fick kontakt så blev det att våra mammor också fick det igen. Kul med såna där sammanträffanden och tror ju inte de kunde tänka sig för si sådär 30 år sen att deras barn en dag skulle bli tillsammans...Ja inte för att vi idag är ihop igen men vi har ju dock varit det :)
Och så är det i ett led till här då min storasyster och Christian var kompisar när de var yngre så första gången jag och Christian träffades var jag väl runt 12-13 år nånting, Christian hittade mig sen genom en sajt på nätet och på den vägen är det.
Tänk som det kan falla sig och hur det blir här i livet :)

Ska än en gång passa på att tacka dig Christian, för den trevliga festen, den fina helgen och för att du är en så fin vän!

Jag kom hem från honom idag och har haft en toppenhelg.
Nu ska jag återgå till min tvätt och mitt allmäna grejjande av lite av varje :)


Trevligt!

Jag kom hem i onsdags kväll igen och har haft jätte härliga dagar hos min lilleman och hans familj.
De bor verkligen jättemysigt och jag förstår då varför de alla trivs så bra i huset där då :)
Jag har tidigare bara åkt genom eller förbi där så de passade på att visa mig runt där i trakterna endel, vi var och badade (ja inte jag då såklart så kallt det är, dock var det faktiskt varmare än vad jag hade tänkt mig) vi myste sådär allmänt och det var roligt att komma hem till dem alla.
Jag stortrivs i hus där det är liv och rörelse och ungar!
De tyckte jag kunde stannat hos dem ännu längre så känns ju skönt att veta att de vill ha dit mig flera gånger :)

Igår var jag sen med Christian för att handla lite och sen stannade jag kvar hos honom och är där i skrivande stund också då :)
Men just nu jobbar han så jag är sällskapsdam åt hans lilla blondie, hans söta vovve Nellie :P Han kommer om ett par timmar och ikväll ville han att vi skulle spela lite spel och så, får se hur det blir :)
Ja helgen lär väl rulla på som vanligt med andra ord, imorgon är det grillfest här hos Christian så bara till att hoppas på bättre väder, idag är det regnigt och sådär allmänt  trist och kvavt.

Önskar er alla en fin och bra helg! :)


Mini tripp

Idag blev jag erbjuden en liten mini tripp och då jag njuter av att bara kunna handla lite sådär spontant (inte alltid det funkar ju men nu mår jag bra så passar på) så tackade jag såklart ja :)
Min äldsta brorson bor bara på deltid hos bror min då han och Adrians mamma är separerade sedan länge.
Jag har sen kontakt med henne iaf och vet att jag jämt är välkommen dit, var ju även där endel då när jag fick leva på "flykt" men så har jag fortfarande inte blivit färdig till att åka dit nu sen dem flyttade till hus, är ju si sådär tio mil dit så funkar inte att bara åka dit lite när man vill på kaffe och så.
Men så pratade jag med henne idag och hon tyckte jag kunde åka med Adrian idag när han tar tåget hemåt igen så sagt och gjort.
Ska bli trevligt och jag tycker om att liksom få en riktig inblick i hur Adrian bor där då, han pratar ju mycket om sitt hem hos mamma och sina syskon där så alltid kul att få ta del av det på det viset då.
Har träffat hans syskon på den sidan förr och de är så goa så, så även kul att få träffa dem igen då, eller ja den ena blir det då hans bonusbror är hos sin mamma nu.
Så har nu packat väskan och får helt enkelt se när jag kommer hem igen, blir iaf där minst en natt :)

Och äntligen har solen hittat hit igen, helt underbart då det bara varit regn och regn här, i ja evigheter typ.RSS 2.0