Äntligen!!!!

Inatt så sätter sig Martina, Jimmy, Jack och Colin i bilen och beger sig hemåt hit. Gud vad jag längtar efter dem!
De ska sen vara här i tio dagar så gissa att jag bara ska njuta, sitta och gossa med lille Colin, leka med Jack och bara vara :)
Colin är två mån snart och vi har inte sett honom mer än på kort så ska bli underbart, och övriga där i familjen har jag inte träffat sen i somras så det är verkligen på tiden.
Jag har scrappat ett album till Colin och blev precis klar så det var på håret eller så :P
Och så har jag köpt lite annat smått o gått åt honom, ska imorgon oxå fixa nåt åt Jack så inte han känner sig bortglömd.
Ja, nu är det bara att vänta in dem <3


Trött men nöjd

Min söte lille pluttefis sov rätt oroligt inatt, tror den stackaren hade magknip för jisses vad det sprakade i hans blöja. Ändå slog han upp de blå en bra stund innan klockan ringde imorse. Men det är då helt underbart att ha honom jämte sig på natten och vilket härligt morgonhumör han har, han är helgo <3
Efter jag sen hade viknat av honom till dagis så gick jag och lade mig en timme till och sov som en stock, kan då sova i alla lägen nuförtiden känns det som men är väl medicinerna och järnbristen som gör det.
Sen satte jag igång med att städa min veranda. Vi har i vinter haft mycket ved liggandes där, blir så mycket nämre att kånka in det då.
Dock låg det en kubik där än och nu eldas det inte lika mycket så ville bli av med det nu, kärrade in allt i vedskjulet. Det blir då endel träning för kroppen när man värmer huset med kamin :P
Sen behövdes det råsopa överallt, torka av mina trädgårdsmöbler osv...Sen avslutade jag det hela med att plantera lite blommor så nu är det vårfint hos mig, skönt.
Det har varit soligt men himla blåsigt ute idag, perfekt torkväder så har tvättat 5 maskiner och fått allt torrt oxå. Är ju så härligt när man kan hänga tvätten ute :)

Ja lite av varje idag med andra ord, nu är jag totalt slut men skönt att ha det där gjort.
Imorn får jag ägna dagen till att storstäda där inne hos mig oxå för det vankas ju storfrämmat, snart kommer äntligen storasyster m familj ner! De ska huseras in i stugan min så får väl slänga fram röda mattan också...ja, om jag nu hade ägt nåt som är rött, kan just undra om en rosa duger lika bra? ;P


Godnatt Mister Tom

Det är titeln på en bok jag alltid har älskat. Den är skriven av Michelle Magorian, kom ut 1981 och då först på engelska, sen på svenska ett par år senare.
Denna boken ingick i undervisningen i skolorna för många år sen. Det var alltså där jag läste den första gången och det är den "riktiga" boken jag läste först av alla böcker tror jag för denna har jag alltid kommit ihåg och älskat.

Den handlar om Willie, nio år som blir evakuerad från London och sitt hem hos sin mor där, under andra världskriget. Willie är faderslös och bara vuxit upp hos sin mor som plågar honom på olika sätt jämt och ständigt. Både psykisk och fysisk misshandel är vargdagsmat.
Han kommer då till en liten by ute på landet och allt som hör landet till är helt nytt för honom, det är även helt nytt att människor kan va snälla emot honom. Han hamnar hos den lite äldre Tom, han drog sig helt undan det sociala livet när han förlorade fru och son och är när Willie kommer dit en butter enstöring.
Men det blir snabbt ett speciellt band mellan Tom och Willie och de hjälper båda varandra att komma vidare i sina liv. Tom tar den skrämde, blyge lille killen under sina vingar och Willie får Tom till att åter igen komma på fötter och leva upp.
Men efter ett halvår blir dem båda bestörta då Willies mor åter igen vill ha hem honom.
Han lovar att hålla kontakt med Tom men då Tom inte hör ett livstecken ifrån honom på en lång tid beslutar han sig till slut att helt enkelt åka till London och försöka hitta honom.

Boken är som sagt jättebra och fin, sorglig och allmänt berörande.
Har ni inte läst den så gör det!

Denna finns också på film så skulle vara intresant att se den men sen är jag rädd för att eftersom jag höjer boken till skyarna blir jag besviken på filmen...Men kanske ändå lite kul att jämföra, ja jag skulle kanske försöka hitta filmen. Den kom på dvd 1999, den har också satts upp på teater här i Sverige med många av våra stora teaterskådisar.
Och boken har vunnit många olika utmärkelser, det kan jag helt klart förstå!




Dåligt med uppdateringar

Ja, jag är inte jätteflitig här just nu utan jag lägger min tid och ork på annat.
Mitt mående är inte på topp, reagerar mycket på medicinändringarna, efter ett besök på vårdcentralen i fredags konstaterades det att örat läker dåligt längst in, sköterskan ville ha en dr att titta på det men då fanns det ingen tid så skulle återkomma imorgon. Vill då inte käka ännu mera antibiotika så får hålla tummen. Efter att hon "kretade" där en massa i fredags har jag haft superont i både örat och hela käken. Är svullen och kan inte tugga på den sidan. Det är då drygt att det ska ta sån tid allt och det värsta i allt nu är att min "häxa" inte kan behandla mig helt för hade hon bara kunnat det hade jag mått betydligt bättre, sluppit migränen jag har ofta, och framförallt allergierna som nu spökar igen. Käkar fortfarande glutenfritt  och min mage är mycket bättre så förhoppningsvis tar jag oxå upp järnet bättre nu då då. Blodvärdet är normalt men har fortfarande järnbrist, konstigt tycker jag för har trott att det liksom är lite samma sak. Så nu blir det nya prover om ett par veckor och sen ev mer järninjektioner, det som var så drygt på mig!

Min hudläkare har remiterat mig till smärtmott, för det här med mina tabl funkar inget bra nu. Får ta Tradolan men märker av att det måste vara den jag ej tål för när jag var utan ett par dagar fick jag inte nya utslag men nu är det detsamma igen...Eftersom jag då heller inte kan få en riktig behandling hos häxan kan jag heller inte klara mig utan dem och därför ska jag nu till smärtmott för där är de lite mer hemma på hur vi ska göra.
Jag har stått på smärtott förut men sen skulle de ju dra ner en massa så många där blev hänvisade till sin VC.
Eftersom jag då varit där innan och relativt nyligen så sa min huddr att hon hoppades det skulle gå fort att komma dit.
Så i nuläget skulle jag ta Tradolanen plus dem där nya jag fick och eftersom jag får sånt kli av tradolanen blir det regelbundet med allergitabl så mycket tabl blir det :S Inget bra det där och jag avskyr dem för det är ju så med tabl, hjälper mot nåt och knäcker nåt annat. Men vad gör man? Utan det funkar jag absolut inte alls och sover inget heller vilket bara blir total kollaps till slut.

Men i allt detta är det iaf ändå under kontroll, jag njuter av solen som alla andra men måste ha mössa över mitt öra, tur i oturen att jag är en frusen en :P
Årets första grillning blev av i fredags, supergott! Och jättetrevligt med sällskapet jag hade :) Men fick sitta inne och äta dock men iaf, grillat är härligt tycker jag.

Ja, i allt detta håller jag oxå på att tjabba med min optiker så nu ska jag gå vidare med det där. Ska träffa "min" "KO" på tisdag och jag bara HOPPAS att jag genom att anämla honom till ARN kan trycka åt honom!

Ja, det var endel ifrån mej detta :)
Nu ska jag ta och hålla natt för trött är jag då idag, trots att jag sovit en hel del.
Godnatt!


Dojjor

Jag har varit i Kristianstad och handlat idag, jag och Christian åkte i förmiddags och var hemma först flera timmar senare, då mer död än levande men iaf.
Jag följde främst med som sällskap och smakråd då han skulle handla kavaj o grejjer men självklart blev det endel för mig oxå.
Två par skor bl.a. Ett par typ gympadojjor och ett par sommarskor. Dojjor det bara stod mitt namn på, ja jag vet att jag är förutsägbar men vadå, älskar ju rosa :)
Så nu har jag skor hela våren och sommaren, vi köpte ju tre par då även Christian köpte ett par så det ena paret fick jag alltså gratis. Bra deal!


Ja, dagen gick fort och var bra. Vi var oxå på "Burger King" och åt, det enda stället jag vet som har glutenfritt hamburgarebröd, var evigheter sen jag var där sist så trevligt att passa på liksom.

Sen när vi kom hem var jag som sagt helt slut, märks att jag inte fått sova nåt idag. Var ju oxå uppe tidigt med min pluttefis så inatt borde jag sova gott trots tabl förändringarna som jag känner av en hel del.
Jag fick ta en Tradolan idag men slapp den igårkväll och fick ändå sova hyfsat.
Iaf så sa läkaren att det tar lite tid innan de här nya börjar hjälpa bra, ska oxå öka upp dosen men först om två veckor så därför får jag nog räkna med att behöva ta Tradolan än, iaf till viss del.

Nu ska jag se "Revenge" och sen blir det då sängen för min del.


Både bra och dåligt

Imorse hade jag en tid på sjukhuset i Karlskrona, på hud där.
Örat läker men dock är det inte alls så bra nu som det kanske egentligen borde. De är tveksamma på om det behövs ännu en kur antbiotika men då jag åt så mycket och så stark så avaktar vi iaf i nuläget.
Jag fick en kraftig version av Borrelia och att döma av mitt öra så får jag nog kallt räkna med ett halvår,år till innan jag slipper skiten helt. Om jag nånsin gör det, de är lite rädda för att mitt öra tagit för mycket skada, trumhinnan är helt performerad och har jag osis så får jag inte upp min hörsel normalt igen men bara till att hoppas på det bästa. Jag måste fortsätta att ha det omlagt och ska låta en sköterska titta på det och lägga om det en gång i veckan. Detta ska jag göra i en mån och så får jag en telefontid med min dr sen.
Visst är det mycket bättre, men emellanåt har jag himla ont i örat, det rinner, blöder och kladdar och så har jag hemskt ont i tänderna emellanåt, sitter i hela underkäken, detta kommer då från örat och borrelian så även det får jag dras med.

Utslagen sen då? Jo de fortsätter att komma och jag måste fortfarande äta allergitabl i hög dos, dock har det rödflammiga i ansiktet och på bröstkorgen försvunnit så det kom från örat.
Då hudbiopsin visade på en läkemedelsallergi tror de att utslagen kan komma från det och då antagligen från mina Tradolan. Så nu måste de uteslutas och så mycket annat tål jag ju inte sen förr.
Iaf fick jag en tabl som i grunden är anti depp men som de ofta förr behandlade emot till smärtor och då oftast nervsmärtor. Jag får hoppas jag klarar mig bra på det. Eftersom jag inte är deprimerad så blir jag väl nu lycklig som tusan, en teori min dr sa haha :)
Och sen får det då bli Alvedon var fjärde timme.

Det kan alltså ta upp till fyra veckor innan man märker nån skillnad, trodde det skulle gå fortare.
Ja det var väl ungefär det hela ifrån dagens besök.


Nu ska jag slänga mig på soffan jämte min pluttefis som ligger där och sussar, han ska sova hos mig inatt. Mysigt som vanligt!


Scrappvänner

Idag har jag och Helen scrappat hela dagen lång och det gick av bara farten idag alltså, annars har våra planerade scrappdagar just inte resulterat i så mycket på sistone men idag så :) Skönt!
Jag håller på med ett nytt projekt, ett album till min lille systerson. Min brorson fick ett när han föddes så därför ska oxå lille Colin ha ett tänkte jag.
Åh som jag längtar efter dem alltså! Men snart så kommer de äntligen hem, vill ju bara få se Colin i verkligheten , ja även de andra förstås :P
Den 31 Mars kommer dem och håller jag denna takten borde jag hinna klart med mitt mål tycker jag :)
Gör en variant av "mitt första år" så jag hoppas de blir nöjda med den.

Ja annars har jag haft en bra helg.
Igår blev det tacopaj och Melodifestivalen (som alla andra i hela landet typ) med Helen, Manne och Christian. Trevligt, jag var allt lite skrajj för att Ranelid skulle vinna, herre gud säger jag då bara, vad gjorde den tölpen där?!

Nu ska jag ut och traska en liten sväng :)


Kakmonster

Jag hade Melwin inatt oxå och sen åkte han till dagis imorse men så kom han hit igen vid tvåtiden då hans mamma skulle iväg.
Vi var först ute och gick en långrunda, skönt men blåsigt!
Lite middag på det och sen bakade vi glutenfria muffins. Melwin är ett tvättäkta kakmonster och han älskar att hjälpa till med diverse grejer så självklart bakade även han. Såg dock ut därefter men iaf :P
Allt man gör med glutenfritt mjöl har en tendens till att bli torrt men i dte här recpetet skulle man separera äggen, alltså röra ihop äggulorna med sockret, sen resten av ingredienserna och sen vända ner äggviteskummet.
Så  dem här blev mycket mer porösa, ett bra knep jag ska ha i bakhuvudet framöver.
Och det roligaste med att baka är ju att få slicka skålen;




Nu har min goa pluttefis dock åkt hem och tystnaden är påtaglig.
Jag är helt slut nu så ska strax ramla i soffan och sen lämna den för att lägga mig i sängen, kvällens planer det :)


Envisa unge

Ikväll kom min yngsta brorson för att sova hos mig inatt när nu pappa åkt iväg på jobb och när mamma sen ska jobba. Alltid lika trevligt och mysigt att få ha honom jämte sig på natten :)
Vi har ju inget nattdagis i kommunen så tur att vi kan lösa det såhär.
Ikväll var Melwin himla envis med att inte vilja somna och när han blir trött så riktigt kyser allt hans bus i de blå stora ögonen :P
Men det där med att vara envis ligger nog i släkten för även jag kan ju!:P Och jag vann kampen ikväll för till slut så somnade han och nu sussar han gott.
Imorgon ska han på dagis så han blir hämtad vid halv åtta och efter det ska jag ge mig in till sta´n för att äntligen få ut min medicin.
Så snart ska jag göra sötnosen sällskap och sova jag med.


Strul här, strul där

Visst har Apoteken blivit usla?!
Vet att många med mig tycker det iaf. Vi har i vår stad ett privatiserat sen ett par år tillbaka och det har då bara gått utför, de har aldrig någon medicin hemma, de har sur personal som varken kan prata eller förstå svenska (inte för att jag är emot utlänningar men tycker iaf att kravet borde va begriplig sv)
Jag står stadigt på en tabl som är mot mina nervsmärtor, Neurontin. Detta är ingen jättevanlig sort så kan till viss del förstå att de aldrig har den hemma men sen har min dr skrivit att man inte får byta ut den och där kommer det riktiga kruxet...bytet får ej ske p.g.a min nötallergi (står på endel märken att har man nötallergi ska dessa undvikas)
Men det är inte bara denna sorten de typ jämt fattas för inte ens ett simpelt astmaspray har de i lager!
Måste ju va nån mer än jag i kommunen som har astma?
Eftersom jag är starkt medveten om detta strul brukar jag ha framförhållning så att jag ringer in när mina börjar ta slut men dock har jag helt missat det denna gången vilket i sin tur resulterat i att jag idag varit helt utan. Jag tar den tre ggr om dagen så börjar märka av bristen nu då min värk börjar bli värre.
De skulle ha den hemma imornbitti så får ge mig in direkt när de öppnar.

Inte nog med detta strul så har jag åter igen fått strul med mina glasögon, förvånande va?
De tappar färgen och blir vita, ni kommer säkert ihåg vilken cirkus jag hade med min optiker i höstas ang precis samma problem så nu får jag börja trättas där igen, tröstlöst!
Nu ska jag villigt erkänna att detta blivit lite av en principgrej oss emellan men jag tänker då inte ge mig för gav 4000 kr för dem och då för ett och ett halvt år sen, nog ska de då hålla färgen?!
Och hans bortförklaring är att jag använder för mycket hårspray, patetiskt!
Jag tog kontakt med den KO jag hade stadig kontakt med då sist och det enda nu är att fortsätta envisas, han har ett lagligt försök till att åtgärda skadan och sen får jag anmäla det till ARN.
Jag har oxå rätt att få ut ersättning för telefonsamtal och alla extra resor dit jag haft pga denna reklamation så det ska jag då upplysa honom om på torsdag när jag ska dit igen!
Har hört att denna oxå grundlurat 3 st andra så det luktar rätt mycket bluff o båg här!

Kan man bli annat än trött?!
Tur att jag är envis som en åsna och att jag har mål i mun!


Fågelmatning

Vi fick lika mycket tur med vädret igår om inte ännu mer för gud så skönt det var ute!
Jag, Christian och Melwin gick ut redan vid åttatiden på morgonen och var sen ute till ett. Först "måslade" vi lite allmänt ute, var en sväng till lekparken och sen gick vi till slottet för att mata alla fåglar.
Melwin hade fullt upp med alla som ville ha bröd för det kryllar verkligen av dem där.



Har aldrig sett sån där fågel som den där vita med tofsen på huvudet innan, häftig och något utmärkande i denna flocken :)

När vi sen gick hem igen så slocknade pluttefisen i vagnen och sov sen gott ute i den i ett par timmar, de sover ju så mycket goare ute i friska luften.
Och visst blir man hungrig av frisk luft för jisses vad han krängde blodkorv sen när han vaknade :)
Och efter lunchen var det dax för honom att åka hem igen.

Då var tanken att jag och Christian skulle baka bröd åt mig, glutenfritt och jag tänkte ta hjälp av honom då han ju är bagare. Men fick sån migrän så fick ist gå och lägga mig, dock fanns där nybakat bröd till mig när jag vaknade igen. Snäll kompis jag har! :)

Sen åkte jag oxå hem och slocknade sen tidigt igårkväll. Men ändå hade jag migrän imorse igen, hopplöst nu alltså.

Förmiddagen har jag spenderat med lillasyster och hennes kille, varit så trrevligt så!



Soool!

Var på vårdcentralen tidigt imorse för att få i mig sista dosen av järnet och sköterskan som har "Dracula" som andranamn fick in kanylen på första försöket så det gick bra och smidigt. Nu var detta då den sista som sagt och mitt hb ligger  nu på 104 så visst stiger det. Ska iväg om en vecka igen för att ta prover för de trodde nästan att det idag skulle varit lite bättre med tanke på allt järn jag fått. Men hur som helst går det ju på rätt håll och även mitt öra gör det för hon sa idag att det läker på bra. Skönt och äntligen!
Sen har jag tagit det beslutet att utesluta gluten ett tag för att förhoppningvis bli bättre i min mage och då kanske jag även tar upp järnet på annat sätt så bara till att hålla ut nu då då.
När jag var klar där imorse gick jag en lång runda, så himla skönt idag och riktigt härligt i solen. Älskar den så :)
Det är faktiskt oxå nåt som kan höja upp järnet säger dem så visst gör jag allt som står i min makt, käkar bl.a blodkorv för glatta livet!

Ikväll blir det räkmackor med Christian och min pluttefis, som vi även ska ha hos oss ikväll och inatt, denna söta unge! Så jag hoppas det blir lika fint väder imorgon för då får det bli en riktig utedag med honom :)

Ha en trevlig helg på er allihopa!


Inte tillräckligt...

...men man ska aldrig säga aldrig.
Jag syftar här på gårdagens behandling hos min "häxa".
Jag blev inte sådär dålig jag kan bli när jag varit där, utan somnade lugnt vid tiotiden, fick sova stenhårt i en timme gott o väl och sen var det upp för att ta värktabl. Somnade dock om rätt fort igen och sov iaf till vid sju imorse. Men är tyvärr inte mycket bättre, mitt ben samarbetar mer dock och det är alltid nåt, får va glad för det lilla :)
Sen är det ju faktiskt så att rätt om jag inte mår bra idag kan det bli bättre framöver för hennes behandling kan ju verka längre fram oxå. Får nog ta tag i min kost för att underlätta mer för kroppen, och då orkar den kanske med allt det andra bättre.
Dock är det där med gluten en dryg historia för jag har blivit grymt bortskämd nu sen jag börjat med normal kost igen men kan ju iaf trösta mig med att det förhoppningsvis räcker med ett par veckor nu då då.
Men allt gott bröd då? Musli, gröt och allt annat jag äter rätt bra av?
Ja jag vet ju att man överlever utan det för gjorde det ju en gång men man ska bara vänja sig med.
Och blir min mage bättre, blir mitt hb bättre så är det helt klart värt det!

Är så hemskt seg idag men tror att jag ska ta och scrappa lite, håller på med ett nytt kul projekt.
Ett åt min nya lille systerson...De kommer förhoppningsvis ner till påsk för jisses vad jag längtar efter dem och att få se lille Colin i verkligheten, jag bara väntar <3


RSS 2.0