Allergisk reaktion?!

I måndags för en vecka sen var ju jag på akuten (som jag skrivit om) där fick jag en allergisk reaktion enl läkaren, utslag som blossade upp när jag låg där.
Detta har sen bara fortsatt, jag har fått äta allergitabl varenda dag för att stilla klådan och jag har fått mer och mer utslag.
Inte som mina allergiska reaktioner brukar bli utan det har varit lite skumt ända från början.
I fredags pratade jag med en sköterska ang lite receptförnyelse så passade då även på att nämna detta om utslagen, hon bokade en tid hos sköterskan till idag.
Var alltså hos henne i förmiddags och hon tyckte oxå det hela såg märkligt ut och att jag haft det så pass länge, hon ville att en läkare skulle titta på det men såklart hade de ingen ledig där då utan jag fick helt enkelt åka in i eftermiddags igen.
Även han sa det såg konstigt ut och under tiden jag var där blossade det upp även bakom ena örat.
Jag fick en annan sorts allergitabl som jag ska ta och så fick jag en remiss till hudmott på sjukhuset.
Han tittade oxå på bettet efter fästingen och det var lite oroväckande rött så han blev lite fundersam på det oxå men inte kan man väl få prickar av ett fästingbett?
Mycket märkligt detta alltså och jag håller på att klia ihjäl mig!
Så jag får fortsätta med allergitabl och vänta på att komma till sjukhuset, undrar just hur många månaders väntetid det är där sen då?
Även gastron jag skulle på är ju en akutremiss så man kan ju bara gissa.


Måndag igen

Jaha sista Oktober idag då, inte klokt!
Helgen som gick innehöll lite av varje. Var i lördags och handlade lite med Maria och hennes kille, fick en bra inblick i årets julmarknad och som väntat var det mycket det bara stod mitt namn på där :) Ja, fastän jag ännu tycker det är lite för tidigt :P
Jag handlade dock inget så duktiga jag eller nåt! Haha!
Ja alltså bland julsakerna menar jag nu, åkte mest iväg för att fixa prsent åt Christians mamma där vi sen på kvällen var på våffelkalas :)
Igår var jag sen och hälsade på mina underbara släktingar, de som jag betraktar som mina bonus extra morföräldrar. De har det kämpigt nu då Rolf ligger på sjukhuset för strul med sitt hjärta så vi var först hos honom på sjukhuset och sen hemma hos Lena för att fika. Alltid lika trevligt att träffa dem, dock jobbigt att se hur Rolf tacklat av, han är ju relativt gammal så visst tar det på honom. Jag hoppas att det löser sig så att han snart får komma hem igen!

Ja det är min helg i stora drag, hoppas ni andra oxå haft en bra!
Jag har ju oxå fått hem datan jag köpte, en sån där liten vit PC. Jag och Anton, Marias kille har gjort en bra affär där :)
Dock funkade tyvärr inte "Routern" (stavas det verkligen så?) jag hade så lär fixa en annan innan jag får ett bra fungerande nät på den.

Idag ska jag till VC för att träffa en sköterska ang mina utslag, den där "allergiska" reaktionen jag fick på akuten i förra veckan vill inte ge med sig så är jätte prickig och mina erfarenheter av allergi stämmer inte nu då det inte liknar de klassiska allergiprickarna. Jag får fortfarande ta allergitabl för håller på att kliar ihjäl mig annars och med tanke på tiden  som gått så borde de ju nästan vara väck nu så får se vad det blir av det idag då.
Efter det ska jag sen hem till min "tant " A där det ska målas. Var länge sen sist så ska bli riktigt kul :)
Bra för mig att bara sitta där också för då sparar jag på mitt onda ben, blir alltid endel traskande här hemma då jag har lite småsvårt för det där med att bara sitta.

Ha en bra månndag på er!



Nu är det jul igen...?!

Jag är en älskare av julen, jag är en sån som PYNTAR som bara den och då redan till första advent ska allt mitt va framme och tipp topp, just bara för jag ska få njuta av det så länge som möjligt :)
Jag kan lätt spela sönder en jullåt eller två, kränga pepparkakor för glatta livet osv...Men redan?!
Varje år konstaterar jag att allt med julen kommer för tidigt, alla julsaker är ju redan nu framme i affärerna t.ex. Sen ett par veckor tillbaka!
Jag tycker allt att iaf "alla helgon" kan få vara först för det känns som om att sommaren knappt hinner sluta förrens de pyntar i affärerna.
Och ändå "faller" jag med detta, pepparkakor har inhandlats och knaprats, vörtbröd har jag käkat och jag trivdes bra med dessa smaker :P
Och igår handlade jag första julklappen, ja om man bortser från det jag beställde i jultidningarna men det är ju lika där, ungarna kommer med dem lagom tills höstterminen just börjat känns det som.
Och visst när man tänker efter så är det ju faktiskt inte sådär värst länge till för tiden går snabbt så särskilt det där med mina klappar känns skönt då det brukar samla ihop sig på hög annars.
Och jag ska erkänna att jag är sugen på både julskinka och glögg nu och visst kan jag känna en längtan efter alla mina jullådor oxå! :P
Så god jul på er eller nåt! Haha njaa, det kändes inget vidare än ;D
Jag kör med, trevlig helg ist! :)


Tuff gårdag

I måndags var jag lite allmänt ur gängorna hela dagen, mitt ben krånglade som bara den (drömde mardrömmar till måndagen så sparkade i knät i väggen så det bara rungade om det, taskig tajming)och min mage strulade oxå mer...Fick nog på kvällen och åkte in till akuten, hade då så grymt ont i min mage och så strålade det riktigt ut i ryggen, ingen magvärk jag direkt kände igen.
Åkte in så jag var på akuten vid halvåtta och fick vänta bra länge på läkaren. Hon sa då att det beror på mina tidigare magbesvär, gamla magsåret som spökar med andra ord.
Kan bara vänta på en gastroskopi och ändra lite mediciner under tiden. Fick en otäck sörja där inne, en slags gel som skulle bedöva magsäcken (ja det bedövade då allt för efter ett tag kände jag inte när jag svalde) och så medicin i form av brustablett som ska hjälpa. Vilket det oxå gjorde, det smakade PYTON men bara efter en stund kändes det bättre.
Under tiden jag låg där fick jag en allergisk reaktion, det var alltså innan medicinerna så hur!?
Prickarna kom, läkaren såg dem och när hon sen kom tillbaka för att kolla om sörjan hjälpt kollade hon magen (där de första utslagen kom) och så hade jag ännu fler och även på övriga kroppen. Så hon konstaterade en allergisk reaktion och jag fick medicin för det oxå. Fattar fortfarande inte det där!?

Jag var hemma igen runt midnatt, mer död än levandes och så även min stackars fina papps som satt där hos mig.
Slocknade rätt fort där sen men vaknade tidigt igen.

Hade en blixtrande huvudvärk, migrän, tog två alvedon och lade mig igen, insåg snabbt att det oxå krävdes ett nässpray då jag började må rejält illa.
Tog det och kräktes sen som en gris. Svimmade av direkt som vanligt när jag spyr och sen fortsatte det så i samma visa hela dagen, ja eller till middag iaf. Från sex på morgonen till tolv tror jag att jag kräktes 10 ggr gott o väl, kul info va? Då åt jag inte så mycket som en brödbit ändå.
Så min dag var GRYM och än en gång kan jag tacka mina föräldrar för så som mamma fick springa för att hjälpa mig. Eftersom jag svimmar är jag då rätt hjälplös, fick inte i mig mediciner eller nånting...Det började iaf rätta till sig sen och igårkväll fick jag behålla mat och sådär.
Det var alltså ingen magsjuka eller så utan måste helt enkelt bero på magkatarr, magsår...vad det nu är jag har.

Fick sen sova hela natten och idag har det rullat på i rätt riktning, jag kräks inte så svimmar heller inte. Min magvärk är rätt illa än men under kontroll.
Nåt gott i gårdagen är att att ligga hela dagen gjorde gott på mitt ben för det är idag betydligt bättre.
Alltid nåt! :)

Ja detta blev visst rätt långt men en uppdatering härifrån iaf :)


Mysdag

Igår åkte jag in till min fina Helen, hon var ledig så vi hängde det mesta av dagen :)
Hon hade sina systersöner där hemma så hade två söta pojkar i min närhet medans vi scrappade och myste sådär allmänt, härligt!
Sen åkte vi och shoppade en sväng, hittade ett par nya stövlar. Tycker det är perfekt att ha i vinter då de är varma och goa plus att det sen ger bra stöd till mitt dåliga ben, eftersom de är lite högre stöttar det en hel del.
Svarta blev det och så lite tjäcka spännen på.

Efter det åkte jag sen hem till Christian där han bjöd på hämtpizza, lyxmat sådär mitt i veckan :P
Jag är kvar där då jag hoppade in som hundvakt idag när han var tvungen att jobba extra.

Jag hämtade ut mitt ellos paket igår och allting passade, perfa!
Blev dock lite förvånad då det som jag trodde var vita "streck" på jackan var gula reflexer...Inte för att det gör mig nåt men tycker det borde stått. Jag är faktiskt rätt duktig på det där med reflexer för det är en billig och bra säkerhet i dessa mörka tider.

Jag har blivit betydligt bättre sen behandlingen hos min "häxa". Blev hemskt dålig där på kvällen i tisdags, fick så grymt ont och svimmade av i ett. Men varje gång jag vaknade satt Christian där och höll mig i handen, sött och omtänksamt gjort! Han höll mig sällskap till långt in på natten när jag äntligen kunde somna ifrån eländet.
Min magvärk var sen redan igår betydligt bättre och benet lite bättre, kan gå nåt bättre men det är långt ifrån bra. Har det lindat som jag skulle ha enl Ingrid (häxan) men inatt har det svullnat så mycket så det nästintill skurit in i knävecket, blivit alldeles rött och skavt upp. Så nu har jag det utan bandage men så bultar det också mer när jag inte har det.

Vet ni förresten? Hade en fästing på magen igårmorse när jag vaknade. Trodde de var döda för sässongen!?
Fy vad äckliga dem är och jag ryser bara jag tänker tanken på hur de sitter och suger sig i mitt blod! Usch och tvi!

Nu ska jag scrappa ihop lite julkort :)


Tradera

Jag har inte varit så mycket för det där med att handla på nätet, ja om man bortser från företag då då :)
Har liksom bara blivit så.
Men så har jag nu gått med i Tradera, hittade ett verkligt fynd där, 24 Danielle Steel böcker där utropet var på 100 kronor, jag samlar på alla hennes och saknar runt 10 st, i det paketet på Tradera fanns det 5 jag inte hade.
Jag budade på detta och vann det oxå! :)
Hamnade på runt 300 kr med frakt så det var verkligen billigt, de jag sen redan har kan jag ju försöka sälja igen och förhoppningsvis få igen lite pengar på.
Jag ska även testa att sälja lite av mina handgjorda kort, har lagt ut ett par så får se om det går vägen. Hade ju varit skoj om jag fått några kronor för dem, går det så går det :)
Ska börja göra julkort snart och sen slänga ut några såna också tänkte jag, i nuläget är det bara grattiskort jag lagt ut.
Tror allt det där med Tradera är lite småfarligt för det är lätt att fastna i det där köp o säljgrejjen.
Men ska göra mitt bästa för att hålla fötterna på jorden haha :P
Och faktum är ju att man kan tjäna goa pengar på det där. Men det är ju också ett faktum att det är lätt att köpa på sig :P


Raclette

I fredags åkte jag in till Christian där jag blev bjuden på nåt jag aldrig testat förut, Raclette.
Det är ju då alltså ett tillagningssätt där man har en stor "grillpanna" på bordet,  och sen har var och en små "pannor".
Sen kan man då ha i princip vad som helst, vi hade marinerade kotletter, ost, ananas och champinjoner m.m.
Till det hade vi sen hemmagjorda potatisklyftor och en kall mangosås.
Det är en sås vi har kört hårt med hela sommaren (supergott till grillat), det är pulver "Exotisk mango" som man ska blanda med creme fraich'e.
Det var jättegott och himla mysigt när man bara sitter sådär i lugn och ro.
Sen att man kan göra precis det man själv vill ha är ju jätte praktiskt.


Jag är fortfarande hos Christian, idag jobbar han så jag är hos Nellie under tiden :)
Jag har med andra ord haft en trevlig och mysig helg!


ARG!

Ja, strulet med mina glasögon fortsätter :S
Optikern skulle komma hem till mig tis eller tors, ringa först och komma efter kl sex...har han kommit? NIX!
Vad jag blir trött på allt detta, inte nog med att jag ska se som en jäkla kratta, det ska behöva va sånt strul för att kunna se över huvud taget!
Jag har varit i kontakt med KO, de har rätt till att laga varan 2 ggr max, garantin ska absolut täcka detta och jag har sen rätt att reklamera dem i tre år, alltså anmäla till ARN. Jag visste inte det där sista så nu har jag lite mera på fötterna. Hon hade aldrig hört så löjligt sa hon, ja alltså KO, för rätt om jag nu använt hårspray dagligen ska ett par glasögon för över fyra tusen hålla för det menar hon och visst är det så.
Ja detta som skulle ta max en vecka, enl optikern, är nu inne på snart fjärde veckan. Illa!
Jag ska då ringa dem direkt imorgonbitti och fråga vad dem egentligen håller på med!
Och fortfarande är mina lånebågar för stora så håller på att bli galen på dem! Håller också på att få värsta ticksen då jag ju gör grimaser och håller på för att jag tappar dem hela tiden. Så kul, OR NOT!

Ursäkta allt gnäll men var bara tvungen att få ur mig...Tur att jag iaf har mål i mun så jag visar att jag inte godtar sånt här sätt, hur många har dem kunnat lura för de inte vågat stå på sig?
Usch vad irreterad jag är!


Beställt kläder

Japp det har jag gjort nu, på "Ellos", blev lite gott o blandat så hoppas jag blir nöjd och att det sen passar och så.
Hade ett bra erbjudande om 40 % på dyraste varan, 20 % på resten av ordern och fri frakt så tjänade en hel del :)
Det blev bl.a en vinterjacka, har de sista åren haft en som jag älskar men den var för stor redan förra vintern och lite sliten nu då så ville ha en ny. Men vilka priser det år på jackor, inte kan jag då köpa ny varje år!

Detta är en sån där 3 lagersjacka med flera bra grejjer i och på så med den bör jag ju kunna överleva vintern :P
Sen blev det en kofta, lite farfarströjor, ett par jeans m.m.

Annars då?
Jo jag linkar på, ja i bokstavlig talan för mitt ben är fortfarande inte alls nåt bra, förstår inte varför det inte denna gång går över igen :s
Mamma (m.fl) har varit på mig om att jag bör ta till mina kryckor men vill ju helst inte det, vet att det inte är bra att gå som jag idag gör då det frestar på allt annat och jag felbelastar men kryckorna frestar ju sen på mina handleder och armar så vilket är då bäst?
Ja, vadå pest eller kolera!
Magen är också sådär "halvdan" ännu, har ondare än vanligt och hemskt ont emellanåt så jag får alltså fortfarande äta mina starka värktabl för både magen och benet nu då.
Får antagligen boka en tid hos min "häxa" för att få en bra ordning på det hela igen.
Men hur som helst så hade det ju kunnat va värre så!


Fredagsmys, lördagsklant och söndagsfika

Pizzan som Christian gjorde och bjöd på i fredags var supergod, jag tog t.o.m två portioner, nåt jag annars gör sällan så tror nog han växte lite där :P
"Idol" blev det sen, jag fastnar ju alltid i det där jag men har dock lite negativa synpunkter på det i år...ändå ska jag se det!
Ja som vanligt blev det trevligt ihop med Christian, han är då en toppenvän och vi har jämt lika trevligt ihop :)
Tack för du är en såå fin vän!

Igår skulle vi sen ut på sjön, ja, jag och Christian alltså. Vi tog båten och fiskade efter gäddor inne i viken, var så himla skönt där i eftermiddagssolen men något napp blev det dock inte. Stolt Malin blev det dock då jag faktiskt lärde mig att fiska med ett helt annat spö än mitt, haspelrulle...Har testat lite innan men aldrig tyckt om det, igår gick det riktigt bra och jag kunde impa med ett par riktigt fina kast :)
Sen skulle vi då iland och jag har innan sagt att hans båt är lätt att kliva i och ur, har dock varit nåt kämpgt de sista gångerna pga mitt ben, eftersom jag haltar mycket kan jag inte lita riktigt på det.
Igår hade jag då Christians skor som är si sådär fyra nr för stora, jag hade nämligen bara ett par vita tygskor hos honom.
Skulle sen iland och tog Nellie oxå, brukar gå bra. Igår gjorde det då inte det, jag fatsnade på nåt vis med skon över båtkanten och föll pladask ner på bryggan, Nellie blev skraj och överskattade bryggans bredd så hennes bakdel hamnade i vattnet. Jag drog upp henne med handtaget i hennes flytväst så det var ingen fara så, hon ville nog gärna badat mer då hon är en riktig vattenhund.
Gick tyvärr inte lika bra med mig och mina ben, jag föll på knäna och då även med mitt redan dåliga knä...Jag skrapade upp det friska knät och redan igårkväll var det alldeles blått.
Idag är jag mer blå än vit på mina ben och har då inget riktigt ben att stå på men det i vänstran ger väl sig snart.
Ja, så klantig kan jag va!
(Fick massa fina o goda saker av Christian som plåster på såren, snällt!)

Idag kunde jag knappt stå på mina ben när jag skulle upp ur sängen men ändå.
Har sen laddat för att åka iväg och träffa en gammal skolkompis. Har inte varit i hennes och hennes man (japp nygift är hon oxå) innan så det var jätte trevligt. Vi umgicks mycket under högstadiet och än idag har vi lika lätt till skrattet opch pratet :) Det var enda gången jag fick tillsägelse i skolan, när jag pratade och skrattade för mycket :P
Vi tappade sen tyvärr kontakten när vi slutade högstadiet men så hittade vi varann på FB för nåt år sen och nu ska vi då se till att träffas lite oftare :)
Tack för mumsigt fika och för en skratt/pratfylld em Melissa! :)

Nu blir det en lugn hemmakväll, är rätt slutkörd av alla värktabl jag fortfarande måste äta.
Lite kaffe på detta! :)


Taggarna utåt

Ja det har jag då o då, som alla andra vanliga människor :)
Igår hade jag det definitivt när jag var hos optikern!
Jag pratade med en KO idag och jag SKA få dem på garantin, drar de nu tillbaka det (de har ju pendlat lite i allt detta hela tiden) så är det bara för mig att anmäla det hela till ARN, allmäna reklamationsnämden.
Så fortsättning följer, optikern skulle ju komma antingen tisdag eller torsdag nästa vecka.
Så får snällt avvakta tills dess då då och så hoppas på det bästa.
Hopplöst när man ska behöva trättas med en massa :S

Snart ska jag åka in till Christian där jag ska va ikväll, han ska bjuda på egengjord pizza och så ska vi kolla på "Idol", en riktigt mysig fredagskväll med andra ord :)
Jag ska prova en ny efterätt vi ska mumsa på sen tänkte jag. Ett recept jag hittade på "Marsán" vaniljsås, "Gino" har jag för mig det hette.
Blanda ihop lite olika sorters frukt, riven vit choklad och in i ugnen. Ja i stora drag var det såhär, pallar inte gå efter paketen nu haha ;)

Mitt hopplösa ben bråkar ju ännu med mig och foten var häromkvällen så svullen att jag hade ränder på foten, av min randiga strumpa...Inget bra så får väl kränga på skon sen när jag ska iväg men går väl över nån gång.

Nu får jag ta och slänga ihop lite saker jag ska ha med mig :)
Ha en bra helg på er alla mina fina läsare!



Tycker denna bilden var rätt klockren med tanke på min rubrik...:P
Det är den där krukan (och gardiner) jag köpte för lite sen.
Kaktusen är mycket speciell då jag som 15 åring fick den, var då kanske högst 5 cm och bara en kaktus och så en kondom ovanpå...jag blev ju byxmyndig då så :P
Så gissa att denna är gammal i gemet och som den växer, sen ser den himla len ut men gud vad taggig den är!
Så alltid lika kul (OR NOT) att plantera om den och jag är rädd om den då den ju faktiskt är hemskt speciell men nu har den ju en riktigt stabil och hög kruka så nu ska den förhoppnuingsvis klara sig bra :)

Och nu med mina taggar inåt ska jag gå :)


Hopplösa människor!

Jag har som jag skrivit om innan haft strul med mina glasögon, bågen tappade färg och de blev bara värre o värre.
De åkte sen till labb och jag fick ett par att låna så länge, högst en vecka fick jag då höra.
Nu sitter jag ännu med lånebågen och då är det över två veckor (snart tre!) sen jag lämnade in dem.

I torsdags ringde jag dit för att kolla läget, Christian skulle ändå upp till Olofström då så därför jag tänkte att de kanske var klara men att de bara inte ringt mig än.
De skulle ringa tillbaka om 5 min...Efter 40 min hade jag inte hört nåt, ringde igen och fick höra att de hade många kunder men att de skulle ringa innan stängningsdax iaf så jag visste vilket.
De ringde på fredagen som först!

Då fick jag reda på att min båge var så pass förstörd så jag skulle ha en ny, den sorten fannas inte kvar utan jag skulle få välja en likvärdig. När jag frågade om vad som händer med en ev mellanskillnad osv fick jag till svar att  det ju är jag som använt för mycket och för starka hårprodukter...Inte en chans hävdar jag för andra gång (de sa det direkt när jag lämnade in dem oxå!) jag har som högst använt hårspray 5 ggr det sista året och då tar jag som regel alltid av glasögonen för att undvika spray på dem, och har jag spary så är det för att ha en håruppsättning så då ligger inte ens mitt hår på bågen.

Hon sa att det är vad man kommit fram till och det då är jag som får stå för kostnad.
Jag sa att det verkligen inte är rätt och att jag då får gå vidare med att ringa en konsumentombudsman...då skulle hon prata med optikern och sen ringa upp igen.
Sen var det andra besked jag fick, jo att garantin skulle täcka detta och så, och att jag skulle upp tisdag denna v för att pröva ut ett par nya (kunde inte då så vi bestämde torsdag).

Var där igår och när jag drog en sammanfattning om allt detta till optikern satt han som ett frågetecken, hon jag pratade med i frdags var såklart inte där heller.
Då sa han att mina bågar var polerade och som nya och att skadan var pga hårspray och att de ännu inte fått tillbaka dem från labb...!?

Jisses alltså!
Jag gick genast igång på detta och jag är riktigt glad för att jag har mål i mun vid såna här tillfällen för inte ska man bara nöja sig med detta.
Jag ifrågsatte precis hela alltet och de förstod nog rätt snabbt att jag var väldigt missnöjd.

Resultatet jag fick var då följande; jo garantin kan väl då täcka det för denna gång, jag fick min lånebåge justerad (det ville de ju inte men jag sa att jag krävde det då jag bara tappar dem och som deras kvalitet visat sig va så går dem väl snart sönder och då tänker jag inte bekosta dem) jag sa oxå att jag ju åkt dit helt i onödan nu och fick då genom att han nästa vecka ska åka hem till mig med mina bågar (han lade fram det som så att han var såå snäll som erbjöd sig men faktum är att han har det som sin grej, att åka hem till de kunder som inte kan ta sig iväg och så)

Behöver jag ens tala om hur arg jag var efteråt?!
Jag tycker det för för illa och jag ska idag ringa en KO för rätt ska vara rätt!
Jovisst, garantin skulle ju nu täcka det men hur länge håller dem denna gången? Nästa gång lär jag inte få genom det så då är det alltså jag som får bekosta ett par nya.
Och som jag har åkt fram o tillbaka för det här eländet, inte mer än ett par mil dit men fullt tillräckligt när jag inte kan köra själv.

Jag ska då aldrig mer köpa nåt där och jag ska heller inte ge mig!
(Ja, det är klart får jag idag höra att jag inte har en chans så får jag väl ge mig men jag kommer då aldrig va nöjd med deras allmäna bemötande där uppe!)


Kortmakeri

Idag har jag scrappat lite, påbörjade endel igår då jag fick en sån där överväldigande lust hux flux:)
Jag har två kusiner som nyligen flyttat hemifrån och en av dem fyller oxå snart år så har gjort kort till dem då då.
Här är det ena, ska då tillägga att hon som ska få det är en riktigt kaffeälskare (ligger väl i generna).

Både "hörnen" och det blå är av typ sammet.
Och så då insidan, är ett dubbelt.


Och så är detta till min andre kusin och hennes sambo.


De där filurerna som är på framsidan är stämplar jag nyligen hittade på Panduro, tycker de var riktigt häftiga :)

Och när jag höll på så fick jag en "beställning" på ett kort, Bamse ville ge våra släktingar ett för att han fick vara hos dem nu när familjen var iväg...så såklart gjorde jag ett på hans önskemål :P


Ja han hade då inga betänkligheter ang hurvida han skulle sätta ett kort på sig själv där men då han ju är såå fin förstår man ju honom :)

Bortsett från kortet så ska han oxå ge dem lite annat fint, snäller och omtänksam hund vi har, visst?




Rätt så meningslöst

Idag var det dax för mig att åka till sjukhuset och kirurgmott.
Jag fick ju en remiss dit när jag var i Karlskrona för cystan och det där, de reagerade ju där på att mina tarmar kanske inte såg helt hundra ut, de hade dock svårt för att säga mer då de inte gjorde ultraljud över magen ju.
Läkaren som kom in idag då frågade om mina problem och när jag sagt allt så frågade han varför jag inte ville till den läkaren jag från början fått denna tiden till.
Han har ju inte med det o göra kan jag genast tycka! Och jag ska väl inte behöva sitta där och rättfärdiga mitt beslut. Men iaf sa jag som det var och jag står för det.
Han sa att han skulle skicka remiss till en gastroskopi och det var oxå det enda han sa sen, han kände inte ens på min mage så jag tycker det där besöket var rätt så meningslöst, hade ju lika gärna bara kunnat ringa om det då då.
Ja vad ska man säg? Dagens sjukvård ! Lika dålig som vanligt eller nåt!

Igårkväll kom min familj hem så nu är min normala tillvaro återställd :)
Fast det har ju inte gått nån nöd på mig direkt och Maria och Anton var så hemskt tacksamma för min hjälp, fick massa fina saker som tack av både dem och av mamma o pappa. De är så söta så min underbara familj! <3
Bara kul att kunna hjälpa till och när det uppskattas så! :)

Men gud vad det var skönt att få sova i min egna säng natten som gick. Har fått ont i ryggen av Marias och min säng är ju min säng lixom :)
Med tanke på den sista natten oxå hos henne var jag verkligen helt slut igårkväll när jag lade mig, hann nog knappt slänga huvudet på kudden förrens jag sov :P

Nu ska jag fortsätta med att titta på "Äntligen hemma", det där programmet man mer eller mindre vuxit upp tillsmamans med. Gillar det jag :)



Inte så värst kaxig...

Jag är nog sån som rätt lätt kan uppfattas att va lite kaxig, säkert mycket för jag ofta är så rapp i käften :)
Jag kan lätt ge svar på tal och argumnetra för det jag tror på osv och det är väl bra, ja iaf enl mig :P
Efter allt jag har bakom mig har den orädda sidan i mig försvunnit, jag som utan problem förr kunde gå helt ensam ute mitt i natten våga idag absolut inget sånt.
Jag har som jag skrivit innan fått en hel del nojjor, nojjor som jag hela tiden jobbar på att få bort och visst går det framåt men sen ibland blir jag sådär himla liten igen.
Jag är fortfarande hemskt mörkrädd och nu när jag sover ensam på ett främmande ställe, eller ja främmande o främmande, känner mig lätt som hemma här men är ju ändå inte mitt hem så har jag ju känt av detta mer.
Visst är jag säker här då dörren är låst och här är det ju desutom en port som oxå stängs igen efter en viss tid.
Igårkväll när jag satt här, satt vid datan som jag hade nära balkongen, innanför dörren så kommer det en bil här utanför, inget skumt då det såklart är många bilar i rörelse här men denna stannade precis utanför balkongen, med motorn på och inte bara i några min utan gott o väl en timme. Ja det räcker faktiskt inte ens!
Konstigt och då det var mörkt, disigt och så så blev jag genast på min vakt.
Inte vågade jag gå ut på balkongen för att försöka få mig en nämre titt, reg nr eller så...Sen blev det som så att jag till slut jagade upp mig så fullständigt, shit vad rädd jag var och vad jobbigt det är när det blir sådär.
Klockan var för mycket för jag skulle be nån köra hit men ringde gesnat den där trygga människan jag har vid min sida och som vanligt blev jag lugnare av att bara prata med honom.
Efter bra länge försvann bilen då äntligen och säkert finns det nån logisk förklaring till det hela men skumt var det.

Och så blir jag arg på mig själv för hur mesig är jag inte!?
Jag menar, en vuxen människa som flippar totalt av en sån simpel händelse, illa!

Efter flera timmar somnade jag sen äntligen men natten blev förstörd, jag har drömt mardrömmar i ett. De gamla vanliga drömmarna som jag annars nu sluppit på bra länge.
Och fastän jag vet att jag  relativt lätt hade kunnat fixa så nån faktiskt sov här eller så så tänkte jag väl som så att jag nån gång lär ta mig över det o sluta va så fånig.
Det har får jag idag äta upp för jag är så grymt trött för inte blev det nån sömn att skryta med och så en massa värktabl på det som jag som alltid blir trött av...Lagom kul!

Men så fort det ljusnade imorse blev jag genast lugnare och inte är jag rädd nu utan bara helt slutkörd.


Det flyter på

Jag har som sagt endel att stå i nu med katter jag ska passa här o där men det flyter på bra, detta trots att jag ju inte kan ta mig här emellan själv för det är lite för långt att gå och särskilt nu då mitt ben ännu är allt annat än bra. Men har många som vet om läget och som då tänker på mig när de ska ut o köra och som utan att ha egen orsak faktiskt ställer upp o kör mig. Tack till er! :)

Igåkväll fick jag oxå en liten gosse att ta hand om, min underbara pluttefis.
Så han kom igårkväll och åkte sen hem nu i eftermiddags.
Han är ju bara såå himla fin och vad jag njuter av att ha barn vid min sida <3
Han sussade gott hela natten och slog sen upp de blå strax innan sju imorse och då med ett stort leende och så "Hej Onna"...han säger just detta ord ist för Malin, fråga mig inte vad han fått det ifrån men iaf :P
Sen har vi gjort lite av varje idag, myst såklart, busat o flamsat oss, varit ute och gått och så stannade vi på fika hos min härliga "tant A", har ju bra gångavstånd till henne nu när jag för tillfället bor här :)

Han sov en bra stund i vagnen och sen var det dax för lunch, trodde det skulle bli si sådär med hans ätande då han såklart fick en massa gottis hos Anitas, hennes urgoa kanelbullar, frukt m.m :)
Kokte potatis och värmde sen den mat som Anton sparat åt mig, han jobbar som kocklärling och tog hem detta från det ställe han jobbar på, en fisk o kräftgryta...Jag är inte alls glad i kräftor men älskar allt vad fisk heter så gav det en chans och vad gott det var!
Och vad pluttisen åt sen då, 3 portioner!

Nu ska jag städa här o plocka lite, behövs efter hans framfart :P
Sen får jag gott sällskap till middagen ikväll, tur det då jag inte tycker om att äta ensam, och sen ska jag hemom en sväng :)


RSS 2.0