Semester

Igår var det sista dagen i Hällevik för storasyster med familj, ja för denna gången.
Vi hade två galejj att klara av först, Jack fyller år på torsdag så han skulle firas och så firade vi Antons student.
Det var jätte trevligt trots att vädret gjorde att vi fick tänka om genom att sitta inne istället.
Och sen var det då dax att åka, vi körde vid niotiden och ägnade sen hela natten i bilen. Det flöt på bra och vi var framme vid sex tiden imorse.
Det flög fram en stor älg framför bilen så blev en panikbromsning och sen fick vi stå i kö då det hänt en olycka men trots detta gick det alltså bra.
Var dock totalt slut imorse, jobbigt att sitta sådär långt.
Sov lite till och från men sen lade vi oss imorse och tog ett par timmar till.
 
Vi har sen varit rätt så sega idag och mest tagit det lugnt.
De ska flytta i veckan så lite av ett flyttkaos här nu då då :)
Perfa att jag ändå var ledig nu för kan ju alltid underlätta lite för dem med allt här i veckan.
 
 

Denna usla sjukvård!

I Mars månad skickade min dr i Karlskrona en akutremiss till Smärtmott då det inte funkade bra med mina mediciner. De kom ju på att jag måste vara allergisk mot Tradolanen och eftersom jag ibland måste ta den lär det finnas nån annn jag kan ta ist, detta är inte det lättaste pga tidigare allergier mot läkemedel oxå.
Så de på smärtmott kan sköta det lättare och bättre än min gamle stoffil på VC menade hon i Karlskrona.
Jag har sen legat på ett antal ggr genom att ringa dit men vilken röra alltså.
Nu är det dock klart att jag inte ska dit utan att det visst det är vc som ska sköta det.
Utan att ha träffat den nya läkaren där på smärtmott har hon bedömt detta och sen skickat förslag på ändrade doser av dem jag redan står på. Upptrappningsschema som sen min dr ska sätta igång.
Så vad är då meningen med remisser kan man ju undra?!

Och igår när jag fick kontakt med vc så har inte hon signerat brevet till dem vilket innebär att de på vc inte kan se det där schemat så fortfarande har det inte skett nån förändring. Jag mår helt ok med min värk just nu men om det då skulle bli värre har jag ingen tabl att ta till...Så hur funkar det?
Ja, jag får hoppas på att jag helt enkelt klarar mig tills det händer nåt vettigt.
 
Så om inte detta vore nog med strul så har jag oxå fått reda på mina prover, blodvärdet ligger bra men järnet bara sjunker och sjunker så nu måste jag åter igen försöka mig på att äta järntabl, kan ju alltid hoppas att magen kommer klara det för är i behov av det då jag är så trött. Och mycket huvudvärk har jag.

Började på detta inlägg igår men kom annat ivägen sen :)
Ska önska er alla en riktigt glad midsommar också!
 
 
 

Myyys och sista veckan

Jag bara myser dagarna långa nu, pojkarna har blivit så stora och Jack blir bara längre och längre, Martina sa att han nästan växer ur sina kläder fortare än vad Colin gör :)
Det är så härligt med huset fullt och ljudet av barnben och jag stortrivs såklart!
Jag berättade för Jack igår att jag idag kommer vara borta det mesta av dagen då jag ska till skolan och då säger han, "Åh nej" men som vi kunde konstatera så har vi ju nåt att längta efter, när jag kommer hem :)
Ja, det är sista veckan på kursen nu och en kort sån då vi ju slutar på torsdag, sen är det sommarlov i fem veckor. Vart har de här sex veckorna tagit vägen? Inte klokt vad tiden går!

Jack och jag ska på onsdag ta en favorit i repris då vi ska ta bussen till min "tant Anita", han hälsar gärna på henne igen då hon var en mycket trevlig tant som gav honom massa kakor och godis sa han :P
Annars tar vi mest bara dagarna som dom kommer, då vi träffas så sällan behöver man liksom inte ha dagarna fulla av aktiviteter för tiden går ju så snabbt ändå.
Nu sover huset och jag ska snart traska till bussen.
Ha en bra dag på er!


Snart så!

I detta nu så är Martina med familj på väg hem till oss så lagom till morgonkaffet är dem här, längtar så!
De var ju här i påskas så inte super länge sen vi sågs men alltför länge iaf, kan tro lille Colin blivit stor. Inte alls samma sak att kolla foton och sånt ju så nu ska jag spendera mycket tid med att gossa bebis :)
Och Jack är inte något dagisbarn längre då han i veckan hade avslutning där, stora gossen det!
Han ringde mig i veckan och talade om hur han längtade hit, han är ju så underbar min pussgurka!
Ja, som ni förstår så ska jag bara nu njuta av att ha dem allihopa hemma :)
Dem blir här över midsommar och den 24 åker jag sen med dom hem, kul och skönt det ska bli med lite semester.


Student!

Idag är jag ledig ifrån Valjeviken, ska nu på morgonen iväg för att ta prover, kolla mitt HB och järnet. Jag hoppas det hållt sig stabilt så jag inte behöver en ny omgång av de där järninjektionerna.
Och i em ska jag på utspark, Marias kille Anton tar studenten idag :)
Ett stort GRATTIS till dej Anton!
Jag hoppas det fina vädret håller i sig idag för inget kul för alla studenter annars, nja, inte för oss andra heller förstås.
Jag ska satsa på att va barbent i klänning idag, är det sommar så är det ju :P

Nu får jag kanske ta och ta av mig pyjamasen :)
Ha en bra dag på er och särskilt du då Anton!



Kräk i ryggen!

Imorse var bussen knökfull då det var två olika dagisgäng med. Kul att höra allt babbel och få ta del av deras iver för att åka buss :)
Bakom mig satte sig en liten tjej och en fröken, rätt som det är hör jag fröken fråga barnet om hur hon mår då hon blivit så väldans blek, innan barnet svarar så kräker hon rätt ut och det hamnade då i min rygg och nacke :S
Tvekade imorse på hurvida jag skulle ta min jacka men tog den och tur var då det för allt hamnade ju på den och i luvan på den, också himla tur att jag hade håret i en hög svans så det klarade sig.
Jösses säger jag då bara, inget mysigt direkt och stackars tös som mådde så dåligt.
Nu hoppas jag bara att det berodde på åksjuka så hon inte blev magsjuk...
Jag talar om det här för de på kursen sen och ledarna erbjuder sig att tvätta den direkt så sagt och gjort. Vi slängde in den där och sen hängde ledaren den på tork utomhus, emot ett staket.
Och vet ni vad? Staketet fällde färg så nu har jag en svart jacka med en massa gråa fläckar och prickar.
Går bra för den alltså!
Så nu ligger den i maskinen för andra gången, hoppas de där går bort med bara.

Ja mycket ska man va med om!

Nu är jag ledig i två dagar då jag på torsdag tagit ledigt för att jag ska till läkaren och sen på student.
Onsdagarna är vi ju alltid lediga.
Kan va rätt skönt för jag är konstant trött igen tycker jag.


Studiebesök

Idag började jag dagen hos den KO som hela tiden hjälpt mig med alla papper till ARN, tvisten mellan mig och min tröge optiker fortsätter med andra ord och än är inte sista ordet sagt där.
Hans svar på min anmälan var ju bara bullshit rätt genom!

Sen var det ett studiebesök som stod på dagens schema inne på kursen. Så vi tog tåget till Karlshamn där vi var på kursen "Socialt företagande", det var trevligt.
Detta är en kurs på 16 veckor som vi efter sommarlovet kan välja ist för praktik om det är så. Dock lutar det nog åt en praktikplats för min del.
Jag har kommit på det ultimata stället, lekterapin på barnavd på sjukan där jag typ bodde i min ungdom.
Det har ju i hela mitt liv alltid varit barn som varit mitt arbetsmål och sen jag blev sjuk har jag tänkt mer på barn med särskilda behov, sjuka barn.
Ja, vi får se!

Efter besöket där gick vi sen för att äta på restaurang, gott och trevligt det också.
Så jag har haft en bra dag :)

Och vet ni nåt kul?
Min storasyster med familj kommer hem lite tidigare än bestämt fick jag idag reda på, längtar!
Och så ska jag följa med dem hem sen, åker efter midsommar. Gud vad kul det ska bli!
Förhoppningsvis ska jag oxå få in en träff med Linda och Terese innan jag ger mig hemåt igen.


Lite av varje

Haft en bra helg med tacos i goda vänners lag, barnvakt till min pluttefis, och skönt umgänge med andra trevliga människor :)
Och idag var det dax för ännu en dag på Valjeviken, som jag trivs där!
Förresten var övreaskningen i fredags att de som var där i tisdags (var rätt få då många tydligen var sjuka, inte bara jag) skulle fixa middag och grej till oss andra. Fick två menyer att välja på och en jordgubbstårta till efterätt, den bästa glutenfria sockerkakan jag ätit tror jag. Trevligt och gott! Så vi andra ska då bjuda igen en annan gång.
Ja, det görs lite av varje där och fredagarna är det extra mys som gäller.
Mycket prat blir det och idag gick vi genom våra livsöden, orsaken till varför vi varit hemma länge. Många som blev duktigt förvånade av att höra jag suttit i rullstol och det är ju inte så konstigt med tanke på att jag idag går bra :)
Intresant att få ta del av så många olika historier.
Hela kursen handlar ju om att få bättre balans i livet så mycket bra prat om diverse grejer.
Promenix är det varje dag, en fin runda på 30 min ca, blev dock en dubbel för mig och en tjej till idag då jag i slutet av slingan kom på att jag tappat ängeln på min vristlänk, hon erbjöd sig att gå med tillbaka för att kolla och vi hittade den igen.
Det var idag så även massage på schemat, vi var två och två och ledaren visade hur vi skulle göra. Var riktigt skönt, värre var det med honom jag sen skulle massera. Förvarnade honom om att mina händer var lite kalla men han skrek rätt ut när jag lade dem på hans nacke, ja, jag är ju typ jämt iskall så han fick värma upp dem lite innan han godkände en fortsättning haha :)
Vi är ett bra gäng och skratten där inne är många!

Så haft en toppendag om man då bortser från hur mina fötter såg ut när jag kom hem. Som den sanna optimist jag är tog jag ett par ballerinaskor imorse (var soligt när jag gick och sen blevd et grått och svinkallt) de är rätt så nya men har gått endel i dem. Gick barfota och kände idag att de nog klämde endel, skoskav på G och ja, mina tår var helt blodiga när jag tog av dem. Så skorna helt fläckiga inuti.
Känns endel!

Och inte behövs det så värst mycket för att jag nu ska linka lite för ikväll vill liksom inte mitt ben och fot riktigt.

Ja, imorgon blir det vinterjackan, mössan och vinterstövlarna haha :D
För frusit har jag gjort hela dagen!
(Ni kan va lugna, är inte fullt allvarlig här:P)


Vart tog sommaren vägen!?

Dax för ännu en dag på Valjeviken,  ja det har ju bara blivit två denna veckan. Var riktigt kul att komma tillbaka igår! :)
Jag sitter och klurar på vad man ska ha på sig idag, vädret är ju så trist och nu hade jag vant mig vid sommarkläder...Gick i tre fjärdedelsbyxor igår och frös som tusan så får väl bli långbyxor idag. Grått och trist är det! :S
Idag skulle det bli nån överaskning på kursen, de som var där i tisdags vet vad men inte vi andra, var många borta då så inte bara jag som inte har nån aning. Spännande!

Sen blir det tacos med Christian, Helen och Manne ikväll. Alltid trevligt!

Förresten fick jag igår höra att en av ledarna kände en som också blivit hemskt dålig av en sån där "Torrboll" och då var hon varken allergisk eller astmatisk sen tidigare så inte så konstigt jag blev så dålig då kanske.
Men jag är fortfarande förundrad alltså!

Nähä, dax att ta sig en dusch för sen bär det iväg.
Ha en bra helg på er!


RSS 2.0