Dax igen!

Idag var det kursstart så åter igen dax för allvaret och lite rutiner. Riktigt skönt och jag har faktiskt längtat då jag saknat alla goa människor jag går där inne med.
Vi är verkligen en kanongrupp och vi skrattar så vi blir alldeles tårögda, härligt :)
Det var rätt segt imorse när klockan ringde, jag är ju fortfarande sådär rysligt trött så jag inte ens orkar va uppe en hel dag men jag gick upp och bet i det sura äpplet :P
När jag sen kom in och fick träffa alla igen försvann nästan den där tröttheten eller jag glömde iaf av den.
Mycket bubbel där inne idag som en av ledarna sade, ja märks ju att det varit sommarlov precis som man märker på skolungarna haha.
Nu är det då 17 veckor kvar och om si sådär 4 är det dax för praktik, jag klurar vidare på vart jag vill och kan vara.
När jag sen kom hem, pga bussen jag lär vänta på är jag inte hemma förrens vid halv fyra var jag totalt slut. Somnade, såklart och sov en timme.
Var rädd för att vi skulle börja gå till fyra om dagarna nu direkt men det dröjer ett par veckor till, skönt för hur jag skulle orkat annars vet jag inte.
Tycker det där järnet jag fick i torsdags borde verkat rejält nu? Fast de sa visserligen att det skulle ta lite tid då mina prover var så dåliga så får kanske ha lite tålamod till. Men är trött på att va så trött!
Men trots det är jag så glad över att va tillbaka i skolan igen! :)
 
 

Tandläkarbesök

Jag fick ge med mig imorse och ringa tandläkaren för sover dåligt pga tandvärk, får knapra massa Alvedon och orkade bara inte mer. Måste ju va på alerten inför skolstarten :)
Det är en visdomstand som spökar. Inflammerad och allmänt trasig blev domen, i höstas/vintras när Borrelian var som värst svullnade min käke enormt och i samband med det gick den här sönder. Det blev dock hjälpt med all antibiotika då.
Tandläkaren idag sa att käken blivit lite sned och att man riktigt såg hur den spräckts liksom, så även det här är den där jäkla fästingens fel!
Så valen jag fick idag var att laga provisoriskt för att sen återkomma eller ta bort den men då blir det en op i Karlskrona för den är som sagt inget fin  och sen då pga mina nervsmärtor så då är det inte bara att dra ut den.
Ingrepp slipper jag såklart helst så blev en lagning.
Han ville ge mig en kur av Kåvepenin (som jag ej tål) men ingen annan pencilin/antibiotika är aktuellt nu då jag isåfall inte kan få min järninjektioner så får hoppas det ger sig av lagningen nu då då.
Sen ska jag dit i September igen.
Det känns betydligt bättre nu och har t.o.m kunnat tugga lite på den sidan ikväll, skönt!
Ont gjorde det dock där inne för fick ta utan bedövning oxå...även där var han lite fundersam för hans åsikt var att inte heller det är det bästa pga mina nervsmärtor...Bra av honom att tala om ist för bara ge mig den och då punga in lite mera pengar och visst funkade det utan också. Går ju rätt så snabbt så.
Men trots det gick rätt snabbt blev det såklart dyrt för att det kostar att öppna munnen där inne är ju rätt vida känt så 830 kr fattigare är man nu. Inte klokt alltså och då blir det en sväng till med just den här tanden.
 
 
 

Det rullar på

Jag har varit lite seg med att uppdatera här men det hela rullar på hos mig.
Helgen var kanon och hellyckad då jag var på festival i lördagskväll, vi var ett glatt och bra gäng som bara festade loss och hade allmänt skoj. Länge sen jag drack så trevligt och lite full blev jag visst haha :P
Man får ju passa på när det händer nåt här i trakterna och jag träffade mina goa kusiner som jag inte gör alltför ofta. Förfesten var bättre och längre än tiden ute på festivalen, ett tecken på hur kul vi hade allihopa :)
 
Som tur är blir jag iaf inte bakis och igår vaknade jag faktiskt med lättare huvud än vanligt, ja konstigt egentligen för drack rätt mycket men jag är inte som andra eller nåt haha. :P
Huvudvärk är nåt jag dras mycket med annars nu ju, järnbristen som spökar.
 
Tandvärken dras jag också med ännu, rejält ont i örat också ännu men det går iaf på rätt håll.
Och idag fick jag tid på vc för en järninjektion så på torsdag ska jag in där. Får inte denna gång samma som sist utan nåt kraftfullare som förhoppningsvis hjälper snabbt och lätt. Så sen ska jag väl bli piggare för trötter är jag och orkar inte så mycket som jag vill och brukar göra.
Har nyss sovit en timme nu, slumrat i solen och njutit av värmen.
Nu ska jag återgå till den, ja solen alltså :)

Mysig dag

Imorse åkte jag, Helen och Maria till stán en sväng, ja alltså staden som ligger i Skåne, Kristianstad är ju stán för mig :)
Vi gick och strosade i lugn och ro, riktigt trevligt att ta en sån dag.
Jag hittade faktiskt inte så jättemycket dock, en tröja, lite småplock och så kläder till min kompis nyfödda gosse.
Vi var och käkade lite lunch och sen åkte vi hemåt igen då Helen skulle till bm. Medans hon var där gick jag och Maria och fikade och sen tog vi lite affärer till.
Så vi höll dagen ut kan man säga och jag har haft super duper trevligt!
Nu är jag dock helt slut som artist.
Så kvällen blir lugn, laddar för morgondagen nu då den bjuder på festival, "Östersjö festivalen" i Karlshamn drar igång nu så ska dit imorgon. Då ska vi (ja, alltså jag, mina föräldrar, Maria o Anton) hem till Carola. Lena och Rolfs barn, de där goa släktingarna jag brukar skriva om. Jag har inte träffat Carola så värst mycket och aldrig varit hemma hos henne så det ska bli skoj. Lena och Rolf ska oxå dit och sen ska vi då göra stán osäker tillsammans :P
 
 
 
 

Hopplösa öra

Ja som jag skrivit om här innan så tog mitt dåliga öra stryk av alla tunnlar tåget passerade när jag reste hem för en vecka sen. Detta har sen bara blivit värre och idag när jag ändå pratade med min dr så talade jag om detta. Jag fick en tid på vc i eftermiddags och det är inflammerat igen då då, trumhinnan är fortfarande helt söndrig och det i sin tur gör att hela örat blir nedsatt och då lätt inflammerat.
Om en trumhinna blir för ärrad så finns det inga garantier för att den blir helt hel igen och med tanke på hur länge sen min sprack ser det rätt illa ut talade läkaren om idag.
Nu ska jag då börja med de där dropparna igen och så avvaktar vi med antibiotika för hade dem satt in det idag hade jag inte kunnat komma igång med järninjektionerna på ca tre veckor vilket är för länge.
För det får bli såna igen och så fort som möjligt då min järnbrist är stor och bara sjunker, trots allt jag stoppar i mig som ska vara berikat med järn´och all Blutsaft jag dricker. Överdoserar ju t.o.m den där sörjan men inte hjälper det.
Så därför jag är så trött hela tiden, jag orkar knappt vara vaken en hel dag vilket är rätt illa för mig.
Jag blir bara så trött och less på det här för örat har ju spökat hur länge som helst nu.
 
 

World Trade Center

Vädret är väldigt skumt alltså men jag trotsade det i förmiddags och gick ner på byn där det idag var den årliga "Kulturdagen", en gammal fin tradition.
Det är en hel del om det gamla fisket, en fiskarflicka utses varje år, hantverksmarknad, lite lotterier, musik osv. Mysigt och jag älskar ju allt sånt där så det var trevligt att strosa runt lite, såklart smög det sig ner lite av varje i min väska, grejer jag inte kunde motstå att köpa :)
Och det höll uppe under hela tiden jag var där.
Var sen helt slut så sov i nästan två timmar i eftermiddags.
Jösses vad trötter jag är nuförtiden!
 
Sen kom det där regnet igen och i massor så slängde mig i soffan och satte på en film Maria rekomenderat mig, "World Trade Center", hon sa att hon grät en hel del till den och att jag skulle va förberedd på att göra det jag då, jag gör det rätt lätt då jag är en blödig en.
Den här filmen har jag velat se länge men aldrig blivit färdig till det.
 
Den var hemskt gripande och jättebra!
Jag har alltid gillat Nicolas Cage och han har en huvudroll i denna, han är en polis och tillsammans med ett flertal andra poliser ger han sig in i byggnaderna för att hjälpa till. De fastnar i allt ras och får kämpa för sina liv, samtidigt får man då följa deras familjer, hur de lider i väntan på att få några livstecken ifrån de sina...
Ja, den är som sagt hemskt bra så har ni inte sett den gör det.
När det är såna där verklighetsbaserade filmer tar jag så illa vid mig men samtidigt vill man ju ändå se det.
Tårarna var många och jag kan bara sända tankar till alla dem som blev drabbade av det där fruktasnvärda.
 
Jag tog sen Bamse med mig och gick nerom havet en sväng, det sprack upp igen så var rätt skönt ute nu.
Men nu får det räcka med frisk luft för idag för ska nog slänga på en film till tror jag.
 
 

Strul

Blogg.se strular ännu så det går fortfarande inte att ladda upp några bilder. Förstår inte varför?!
Ni får vänta lite till som jag.
 
Idag har jag hängt det mesta av dagen med bästaste Helen :) Länge sen vi sågs nu ju!
Vi har strosat lite på sta´n, fikade där inne och åkte sen hem till dem för att äta lunch och så scrappa lite efter det.
Vi var dock rätt sega men lite vettigt blev det gjort iaf och desto mer pratande :P
Jätte trevligt som alltid!
 
Sen åkte jag hem och då för att träffa mina underbara släktingar som var här på middag, alltid lika trevligt att träffa dem oxå och det var ju också ett tag sen sist nu så skoj.
 
Ja och nu håller jag kväller. Jag är så fruktansvärt trött av mig, pratade med VC igår ang min järnbrist och jag ska skippa järntabletterna helt (min mage gillade dem inte denna gång heller) och överdosera den där himmelskt (OR NOT) Blutsaften, sen ska jag ringa min dr på måndag då han kommer tillbaka från semestern då. Lutar ju åt såna där järninjektioner igen, kanske lika bra så jag piggnar till.
 
Jag kan också säga att jag är hemskt glad för att jag inte åkte X 2000 hem i söndags för bara av det vanliga tåget fick jag hemskt ont i mitt dåliga öra, det var en hel del tunnlar och ett tag trodde jag mitt öra skulle ramla av. Det har sen blivit sämre och börjar svullna endel...Jag är måttligt road av det där örat :S
Man kan ju bara undra när det ska bli bra, jag kan fortfarande inte prata i telefon med det örat så bra är det då inte. Jag undrar också om järnbristen beror på Borrelian? Ja, skumt är det iaf!
 
 

Två sköna veckor!

Ja, igår kom jag hem igen.
Jag har haft det riktigt skönt och trevligt.
Vistelsen hos Martina m familj innebar flytt som ni vet, mys med pojkarna och bara umgänge med varandra.
Alltid lika härligt att vara där och alltid lika jobbigt att sen åka därifrån. Men i år hade jag då lagt upp det som så att jag skulle till Örebro. Så det kändes lättare på nåt vis.
Jag hade en toppendag där med Linda, Terese o deras familjer. Vi var först i Svampen och fikade, sen åkte vi till Barnens ö, en jättepark där det fanns lite av varje. Mycket aktiviteter för barnen, mysiga ställen att bara vara på, tog en liten båttur till Wadköping där det verkligen var gemytligt och fint. Vi satt där och åt middag, strosade runt lite och bara njöt.
Sen skulle då oxå vi skiljas, jobbigt det också då vi träffas alltför sällan.
Sen åkte jag vidare hem till Kristian, även vi ses väldigt sällan så lika kul det då.
Jag var sen hos honom till igår och vi har haft en fin helg, strosat i Örebro, en stad som är helt okänd för mig så kul att se lite. Jag träffade endel av hans familj då vi var där på middag i fredags trevligt :)
Och i lördags traskade vi en bra bit, längs en himla fin promenadslinga längs en å och sen kom vi fram till Naturens hus, supermysigt ställe där vi åt middag.
Och igår var det alltså dax att åka hem på riktigt.
En tågresa på åtta timmar som i sin tur blev nio då det strulade, såklart. Så fick åka ersättningsbuss ifrån Hässleholm och var hemma i sta´n vid tiotiden, totalt slut då.
Jobbigt att sitta sådär länge så gissa att jag slocknade gott i min säng igårkväll sen då.
Ja, det där som man brukar säg stämmer ju faktiskt, borta bra men hemma bäst :)
 
Tack till alla er som förgyllde min tillvaro de här veckorna, saknar er redan!
Har typ under hela dagen försökt slänga upp lite bilder här men det bara strular så de kommer förhoppningsvis imorgon.
 
 
 

Mycket mys

Tänk att jag redan varit hos Martina med familj i en vecka, inte klokt vad tiden den går.
I onsdags var det sen då dax för dem att flytta, de skulle inte så värst långt men det tar ju sin lilla tid iaf och jösses med grejer dem har då :P
Det är en mysigare och betydligt större lägenhet de nu bor i och fortfarande är det mycket att fixa till men bra blir det.
Så lite flyttkaos är det här och mycket mys med med Jack och Colin blir det så jag stortrivs :)
Jag ska stanna här till torsdagmorgon då jag tar tåget vidare, Örebro står på schemat  då jag ska hänga lite med de finaste Linda och Terese med familjer där och sen ska jag vidare :)
Trevligt trevligt!
 
Ja, jag mår bra och det är riktigt skönt att få lite semester!
Trötter är jag typ jämt och de där järntabletterna fick jag ge upp då min mage ej pallade det. Det dricks Blutsaft för glatta livet och äts mycket järnrik mat men lutar väl åt nya järninjektioner när jag kommer hem.
Jaja, trots detta mår jag alltså bra och bara njuter av dagarna :)
 
 

RSS 2.0