"Strejk"

Kursen "Socialt företagande" som jag går torsdag och fredag funkar inget bra.
Jag tog ju detta ist för praktik då jag inte kunde praktisera pga foten. Har fått höra en massa gott om denna kursen så hade höga förväntningar.
Nu är det snart bara fyra veckor kvar och det är inget annat än strul, har varit det från första början.
Det hela började med att vi skulle slås ihop med en grupp från en annan skola i kommunen (är upplagt så, så inget konstigt) bara det att vi blev för många för den lokal som är bestämd till denna kursen.
Därför skulle vi va först på vår skola och sen på deras, en bra kompromiss tyckte vi men de från Jämshögs skola satte sig på tvären och betedde sig som småungar redan första dagen. Första och enda gången vi har träffat dem för de åkte därifrån i panik, tårar och med massa ilska...Ja, vuxna människor detta!
Blev sen bestämt att vi skulle vara två grupper. Men lokalfrågan löstes liksom inte direkt och än idag är det inget bestämt. Vi har anpassat oss väldigt bra och tagit det där strulet, olika lokaler varje gång, olika tider osv.
Men nu har vi snart fått nog för här sitter jag idag, tredje veckan med enbart hemstudier, uppgifter får vi inga och ledaren träffar vi typ aldrig. Nu kan inte hon hjälpa detta då hon blivit svårt sjuk men den som är över henne då? Någon har ju liksom ett ansvar emot oss och blir det sjukdom måste man ju lösa det därefter.
Detta är så ILLA och vi har ju liksom inte fått ut nånting utav detta.
 
Jo, endel faktiskt men det är det vi själva tar tag i. Vi träffas på egna initiativ och sysslar med givande saker.
Grejen är också den att vi hela tiden får höra en massa olika, inställt säger nån och vi rättar oss efter det men så i sista minuten har de ordnat något, förra fredagen hade de då ordnat en annan ledare som då satt och väntade på oss, vi fick höra att vi skulle va hemma....Ja, ni ser.
Vi stannade hemma trots vi visste hon väntade för inte kan vi börja stå beredda fall i falll, nix så funkar det inte.
 
Denna veckan var oxå inställd, det hörde vi i tisdags. Bestämde då som egen grupp att vi skulle ses hemma hos varann vilket vi gjorde igår.
Men så ändras detta i sista minuten, igen. Det var en projektledare som ringde upp oss alla i onsdags, en människa jag inte träffat men jag såg min chans att framföra mina synpunkter och det blev inte mycket positivt. Nu ville de ha oss till ett studiebesök som idag, på en likn mässa vi var på i tisdags men en större och tio mil härifrån. Var jag intreserad? Både ja och nej för är allmänt trött på det här sättet nu och så ska det va en grej med stor brist av struktur, känns som en cirkus bara.
 
Vi är en tajt grupp och pratade mycket om det här igår och vi bestämde att va hemma idag, visa vårt missnöje liksom. Det funkar ju inte!
Jag resonerade först som så att kanske åka dit och då för att prata med den ledare som står över vår, för hon skulle vara där men palla alltså. En rörig dag och lång sån hade det blivit, nej blir ist en hemmadag.
 
Våra ledare vi har på "Klara livet" kursen har försökt reda ut detta, fastän de då inte har med denna kursen att göra egentligen, nej de gör det för vår skull men inte heller de får rätt information riktigt.
 
Ja, det är ILLA säger jag då bara igen!
(Ska tillägga att jag var lite sugen på att tala om att jo, vi åker dit idag och sen bara stanna hemma, det är ju så dem gör liksom men vi föregår ist med gott exempel och sa ifrån om att vi skulle va hemma)
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Usch va trist att det strulat så :(

2012-10-17 @ 22:23:48
URL: http://Vimsmajan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0