Usel helg

I torsdags var det som sagt dax för första besöket på det sk "Rehabcentret", träffade en arbetsterapuet. Hon var trevlig och vi pratade mycket om hur min vardag fungerar. Jag skulle sen göra två vardagliga aktiviteter, hon skulle titta på och sen komma med sina synpunkter om hur det funkade.
Jag tog av skorna, strumporna och på med det igen. 
Genom detta kunde hon konstatera att mina ben inte fungerar så bra, böjer på ryggen ist för att ta upp dem, mina fötter var hemskt svullna, och att jag var lite långsam.
 
Sen fick jag gå in i deras kök där jag skulle känna mig som hemma och göra en fruktsallad.
Jag skulla plocka fram grejer, skära fyra frukter och diska undan.
Av detta kunde hon hon se att jag inte kan gå nåt vidare utan att ta stöd, jag felbelastar, är sned i hela kroppen, efter första äpplet gick det långsammare, apelsinen hade jag svårt för att skala, jag har svårare för finmotoriken, ser farligt ut när jag skär, tappar lättare greppet i min högerhand, använder inte lill och ringfinger på någon av händerna.
 
Ja, jag tror det var det hela. Hon skrev ner allt och sen gick vi genom det hela och om jag tyckte det stämde.
Mina händer har tagit väldigt mycket stryk av kryckorna denna omgången och på min vänstrahand sover just lill och ringfinger mest hela tiden nu. Är den handleden jag har opererat så därför antar jag. Sen att jag inte använder högran "normalt" visste jag ju redan.
Så visst stämmer hennes bedömning,
 
(Jag fick iaf äta upp frukten, så plus där haha)
 
Detta var då första träffen utav fyra, imorgon är det dax igen och då ska jag träffa en psykolog. På torsdag en sjukgymnast och nästa vecka en dr.
Sen gör var och en egen bedömning som dem sen slår ihop och skickar till fk.
 
Jag fick till besked att det skulle va ca 150- max 200 m till deras ställe ifrån stationen.
Tåg tåget dit men jösses vad jag fick gå, gick förvisso en omväg dit då jag inte hittade på rak arm. Men med rätt väg är det 800 meters körväg så kanske lite mindre gångvägen men iaf, slår på rätt mycket alltså.
Och sen fick jag ju ta den beryktade trappen.
 
När jag sen väl var hemma igen var jag totalt slut i mina ben och detta har jag fått sota för hela helgen sen.
Mitt knä är så svullet och jösses vilken helg jag haft. Orkar knappt stå på mina ben och jag har fått avboka hela helgens planer för att kraften ej finns. Ska det verkligen va såhär?!
Jag har fortfarande restruktioner på mitt knä och tänk om dem nu drar ner allt som min sjukgymnast byggt upp?
Med kryckor blir det en hel del att gå sammanlagt och jag kan inte smälta hur dåligt det är att handikappsanpassning helt saknas på ett ställe där det är ett rehabcenter.
 
Denna veckan blir tuff för mig, imorgon ska jag börja med att ta blodprover, på min nya läkarmottagning så nu får jag kanske resultatet innan två mån, sen blir det då åter igen en träff i Kristianstad.
Tisdag ska jag till min häxa, onsdag ska jag till min sjukgymnast och på torsdag ska jag då åter igen till Kristianstad och deras sjukgymnast.
 
Hur ska jag orka? Jag har liksom inte orkat utanför tomtgränsen på hela helgen.
Jaja, har just inget val så vad ska jag göra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0